Anyukák, ti otthon maradnátok háztartásbelinek, ha a férjetek jól keresne?
Eredetileg úgy beszéltük meg, hogy 2 év után visszamegyek dolgozni, de férjemet egy sajnálatos haláleset miatt nagyon hamar előléptették, jó fizetésért. Most áprilisban lesz 3 éves a lányunk és szeretné, ha én itthon maradnék. Neki fontos lenne, hogy meleg vacsora és kipihent, csinos feleség várja haza. Én azonban nem vagyok ez a fajta :-( Hiányzik a munkám, az emberek, a sikerélmények.
Ti mit tennétek?
Én vagy 4 órába dolgoznék,vagy végre a hobbim lenne a munkám.
De csak a háztartás és a gyerek nem kötne le,megzavarodnék emberek nélkül.
Ha nem vagy az a tipikus háziasszony fajta, aki örömmel takarít, miközben sül az almáspite, akkor menj vissza dolgozni. A plusz pénzből hívj takarítónőt, aki hetente-kéthetente kisuvickolja a lakást és kivasal. Akkor te sem leszel lestrapált dolgozó anyuka.
A férjed pedig gondoljon arra, hogy bármi történhet vele (a válásról nem is beszélve), és akkor ott állsz háztartásbeliként, és a kutyának se kellessz x év otthonlét után.
Kedves #9
Erre mi is gondoltunk, igy a ferjem nekem is fizeti a nyugdij jarulekot.
Egyebkent ez egy ördögi kör. az, aki otthon maradhatna, az dolgozni akar, akinek meg dolgoznia kell, az azon sirankozik, hogy miert kell egy nonek a gyerek+hazımunka mellett meg dolgoznia is.
A noknek semmi sem jo.
Kedves Utolsó (25-ös),
igen, ebben kicsit igazad van :-)
Mondjuk én amikor dolgozni jártam, nem panaszkodtam amiatt, hogy a háztartás mellett dolgoznom is kell. Élveztem a munkámat.
Lehet, hogy OFF, de ilyen könnyű manapság 4-6 órás munkát találni?
24:"A család a legfontosabb!"
Igen, de a boldog család alapja a boldog, kiegyensúlyozott anyuka. Van aki szereti a munkáját, az inkább menjen dolgozni és hívjon takarítónőt, aki pedig házitündérke és megteheti, az maradjon otthon.
Én 1 évet voltam itthon, féligmeddig önszántamból. Nem találtam a szakmámban állást, de annyira nem szorultunk rá a pénzre, hogy elmenjek mást dolgozni.
De visszagondolva, az is jobb lett volna. Híztam 10 kilót, besavanyodtam, állandóan szar kedvem volt, és tudd meg, fáradtabb is voltam, mint most. EGy idő után már nem volt kedvem se takarítani, se főzni, még a kutyát kivinni se. Magamra se ismertem.
Hálistennek aztán találtam munkát, azóa minden más. 4kor hazajövünk mindketten, van miről mesélni, jó kedvem van, fontosnak érzem magam, szeretem a munkám. Nem akarok mégegyszer itthonmaradni, max majd mikor lesz baba, de akkoris másfél-2 év után biztos visszamegyek dolgozni.
Amúgy szerintem is a 4 órás munka lenne a legjobb. 12 körül hazaérnél, lenne erőd és időd mindenre, de a sikerélmény meg a térsadalmi élet is meglenne.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!