Házasság. Mi szól mellett -ellene?
3éve vagyunk együtt a párommal.Nekem van egy fiam 5 éves meg van egy közös 7hónapos babánk.
Közösen élünk szinte az elejétől.Vettünk közösen házat.De eddig anyagi okok miatt külön éltünk hivatalosan....Most végre bejelentkezhet hozzánk.Megfordult a fejembe a házasság,ha már végülis együtt élünk akkor lehetne ,nem?Párom tudja ,hogy szeretnék esküvőt ,csak kicsit szülök meg 2 tanúsat(ö is ilyet akarna ha lenne)Sajnos eddig az anyagilag nem engedték hogy megtartsuk...Vagy lehet hogy neki így is jó,nem nagyon tudom..Ti ragaszkodnátok az házassághoz???26/N párom 27/F
Én házasságpárti vagyok.
Nem gondolom, hogy bármi ellene szólna. Lényegében csak egy papír, nem változik semmi a kapcsolatban.
Tudom, most jönne a kérdés a házasságellenes tábortól, hogy akkor meg minek?
Azért, mert számomra úgy család a család.
Ezt döntse el mindenki magában.
A házasság egy jogintézmény, arra jó, hogy jogilag tisztázva legyen a gyereknek, illetve a házastársak jogállása, jogilag is összetartoztok.
És persze egy plusz kötelék, érzelmileg is megerősítitek, hogy egymáshz tartoztok.
azért nem vagyok házasságpárti, mert érzelemből köttetik, mégis anyagi és jogi dolgokról szól. nem visszás ez egy kicsit?
nekem sokkal többet jelent, hogy a párom lesz a gyerekem apja. ha el akar menni, akkor a papír sem tartja vissza, ha maradni akar, akkor meg minek a papír?
család attól leszünk, hogy van egy közös gyerekünk.
Én házas vagyok, de szerintem is nagyobb kapocs egy gyerek. A házasságot fel lehet rúgni, el lehet válni, de annak a gyereknek örökre én maradok az anyja ő pedig az apja. Tehát összeköt minket MINDIG.
Persze el lehet költözni, külön lehet élni, de a tényeken nem változtat.
Én igen ragaszkodom a házassághoz, de még gyerek előtt.
Eljegyzés összeköltözés előtt, esküvő meg gyerekek előtt.
Szerintem sok év után, gyerekkel a nyakamban nem akarnék házasodni, csak mert slamposnak tartanám.
Sőt azt is slamposnak tartanám ha együtt élésünk nemtudomhányadik évében jegyezne el a párom. Csak azért mert rég együtt vagyunk nem kell...:-S Gyerek után pláne. Mondjuk ezt nem tudom elképzelni....
De ez csak az én érzésem, mivel azt kérdezted, hogy TI...
Itt nem számít a mi véleményünk, ha Ti szeretnétek házasodjatok össze, és legyetek nagyon nagyon boldogok!:)
Milyen kedvesek vagytok, köszi a pontokat.
Mekkora hülyeség, hogy az ember leírja a saját SZUBJEKTÍV véleményét, kulturáltan és lepontozzák. Arra válaszoltam SZÁMOMRA mit jelent, a Kérdező szempontjából meg nem voltam negatív, vagy ócska. Sőt, támogató voltam vele szemben.
Nem értem komolyan...
Na mindegy, örülök, ha valakinek jól esett:)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!