Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság. Mi szól mellett...

Házasság. Mi szól mellett -ellene?

Figyelt kérdés

3éve vagyunk együtt a párommal.Nekem van egy fiam 5 éves meg van egy közös 7hónapos babánk.

Közösen élünk szinte az elejétől.Vettünk közösen házat.De eddig anyagi okok miatt külön éltünk hivatalosan....Most végre bejelentkezhet hozzánk.Megfordult a fejembe a házasság,ha már végülis együtt élünk akkor lehetne ,nem?Párom tudja ,hogy szeretnék esküvőt ,csak kicsit szülök meg 2 tanúsat(ö is ilyet akarna ha lenne)Sajnos eddig az anyagilag nem engedték hogy megtartsuk...Vagy lehet hogy neki így is jó,nem nagyon tudom..Ti ragaszkodnátok az házassághoz???26/N párom 27/F

2012. febr. 7. 10:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én házasságpárti vagyok.

Nem gondolom, hogy bármi ellene szólna. Lényegében csak egy papír, nem változik semmi a kapcsolatban.

Tudom, most jönne a kérdés a házasságellenes tábortól, hogy akkor meg minek?

Azért, mert számomra úgy család a család.

Ezt döntse el mindenki magában.

2012. febr. 7. 11:55
 12/20 anonim ***** válasza:

A házasság egy jogintézmény, arra jó, hogy jogilag tisztázva legyen a gyereknek, illetve a házastársak jogállása, jogilag is összetartoztok.

És persze egy plusz kötelék, érzelmileg is megerősítitek, hogy egymáshz tartoztok.

2012. febr. 7. 13:09
 13/20 anonim ***** válasza:
Ja, és mi is összeházasodtunk 2 év után, miután megszületett a lányunk, mert úgy éreztük, így leszünk igazán 1 család.
2012. febr. 7. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:
90%

azért nem vagyok házasságpárti, mert érzelemből köttetik, mégis anyagi és jogi dolgokról szól. nem visszás ez egy kicsit?

nekem sokkal többet jelent, hogy a párom lesz a gyerekem apja. ha el akar menni, akkor a papír sem tartja vissza, ha maradni akar, akkor meg minek a papír?

család attól leszünk, hogy van egy közös gyerekünk.

2012. febr. 7. 13:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én házas vagyok, de szerintem is nagyobb kapocs egy gyerek. A házasságot fel lehet rúgni, el lehet válni, de annak a gyereknek örökre én maradok az anyja ő pedig az apja. Tehát összeköt minket MINDIG.

Persze el lehet költözni, külön lehet élni, de a tényeken nem változtat.

2012. febr. 7. 14:41
 16/20 anonim ***** válasza:
27%

Én igen ragaszkodom a házassághoz, de még gyerek előtt.

Eljegyzés összeköltözés előtt, esküvő meg gyerekek előtt.

Szerintem sok év után, gyerekkel a nyakamban nem akarnék házasodni, csak mert slamposnak tartanám.

Sőt azt is slamposnak tartanám ha együtt élésünk nemtudomhányadik évében jegyezne el a párom. Csak azért mert rég együtt vagyunk nem kell...:-S Gyerek után pláne. Mondjuk ezt nem tudom elképzelni....

De ez csak az én érzésem, mivel azt kérdezted, hogy TI...

Itt nem számít a mi véleményünk, ha Ti szeretnétek házasodjatok össze, és legyetek nagyon nagyon boldogok!:)

2012. febr. 7. 14:42
 17/20 anonim ***** válasza:

Milyen kedvesek vagytok, köszi a pontokat.

Mekkora hülyeség, hogy az ember leírja a saját SZUBJEKTÍV véleményét, kulturáltan és lepontozzák. Arra válaszoltam SZÁMOMRA mit jelent, a Kérdező szempontjából meg nem voltam negatív, vagy ócska. Sőt, támogató voltam vele szemben.

Nem értem komolyan...

Na mindegy, örülök, ha valakinek jól esett:)

Üdv

2012. febr. 7. 17:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszike az eddigi válaszokat.ÉN mindenkit csak felfelé pontoztam!!!
2012. febr. 7. 21:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán, mi a fenének működtetik ezt a pontozásos rendszert - ha nem a tárgyilagosság, hanem az indulat vezéreli? Nem is értem a rendszert. Akkor csak a kérdező pontozhasson! Ő kérdezett, mit tudott belőle hasznosítani. De hogy valaki a partvonalról bekiabál gyereknevelési kérdésben pl, és nincs is gyereke, vagy tengerimalac etetéshez ad tanácsot, bár nem is látott még malacot közelről, s ha leintik, akkor dühében 3 napon át lepontoz mindenkit? Szerintem ez a pontrendszer mérgezi mindenki hangulatát itt.
2012. febr. 9. 09:55
 20/20 A kérdező kommentje:
meg felesleges is,minek pontozni én se értem!!!
2012. febr. 9. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!