A párom egyben a negyedik unokatestvérem is. A dédszüleink unokatesók voltak. Lehet ennek veszélye a jövőben?
Figyelt kérdés
2009. jún. 1. 12:33
1/9 A kérdező kommentje:
Véletlenül derült ki, a két család nem ismerte egymást. 2 éve vagyunk együtt lassan kezdene komolyabbra fordulni a dolog és félünk.
2009. jún. 1. 12:35
2/9 anonim válasza:
Ez már nagyon távoli rokonság, nem kell félnetek! Én úgy tudom, hogy másodunokatestvérig "számít" az ilyesmi, de max. harmadikig. Gondold meg, egy kis faluban pl távolról majdnem mindenki rokona mindenkinek...
3/9 anonim válasza:
ez mar nem jelent gondot, meg a törveny szerint sem
4/9 anonim válasza:
Szerintem ezt a "rokonságot" a legtöbben már számon se tartják.
6/9 anonim válasza:
Ez már tényleg távoli rokonság, de hogy biztosan megnyugodjatok, keressetek fel egy genetikust, ő meg tudja mondani, hogy lehet-e ebből probléma, ha gyereket szeretnétek vállalni.
7/9 anonim válasza:
Szerintem sincs ezzel gond. Ez nagyon nagyon messzi rokonság. Lehet, hogy más párok is vannak ilyen szintű rokoni viszonyban főleg kis falvakban. Ez már szinte nem is rokonság.
8/9 anonim válasza:
A legutolso kozos "nevezotok" (a dedszuleitek nagyszuloje), visszafele szamolva az a hatodik generacio. Kb Petofi Sandor kortarsa lehetett ahogy szamolom:) Az nagyon nagyon messze van:) Ha azota nem volt a csaladban rokonhazassag, akkor kevesebb, mint 5%-ban vagytok rokonok, ez meg akkor sem valoszinu hogy gondot okozna ha a csaladban amugy orokletes genetikai gubanc lenne - szerintem ne aggodj. A legtobb orszagban mar masodunokatestverek kapcsolataval sincs baj, meg hivatalosan sem... azert ha az megnyugtat, kerjetek ki egy genetikus velemenyet gyerekvallalas elott, inkabb, mint hogy ezen stresszeljétek magatokat:) remelem hasznos voltam, sok boldogsagot kivanok a kozos eletetekhez!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2009. jún. 1. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!