Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van mostanában annyi...

Miért van mostanában annyi viszály anyák és lányaik között?

Figyelt kérdés
Soha nem látott módon és mértékben mérgesedik el a kapcsolat anya és lánya között az utóbbi időkben. Milyen okokat láttok emögött?
2009. máj. 30. 16:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Legtöbbször a fiatalok vetik el sulykot(állandó bulik, tanulás semmi)...De nem ritka hogy a szülők a hibásak..(pl.alkoholizmus stb.)
2009. máj. 30. 16:50
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az, hogy régen teljesen más világ volt, később engedték "szabadjára" a gyereket és minket is így neveltek. Manapság pedig a gyerekek mindent korábban kezdenek, a fiúzást, a szexet és minden egyebet. Ezt nagyon nehéz egy anyának elfogadni és még nehezebb meggyőzni a gyereket a saját nézeteiről. Ez pedig egy kamasznál majdnem lehetetlen.
2009. máj. 30. 17:04
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem meg a szülők tehetnek arról, hogy a gyerekeik milyenné válnak! Ha normálisan vannak nevelve, akkor nem is lesz velük gond! De a mi szüleink többségében ugye 8 órás műszakokban meríti le magát, így a gyerekeihez sincs annyi türelme, mint kellene... Sajnálom, hogy ilyenek. Nekem mind a két szülőm idegbajos, és már rengetegszer megbántottak,... De nagyon remélem, h a mi generációnk javít ezen...
2009. máj. 30. 17:12
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 vagyok. Jó tanuló, jó iskolában, nem szexeltem 13 évesen, nem ittam még soha pedig volt otthon is alkohol, nemhogy berúgni, nem cigiztem pedig kerül már a kezembe, első buliba 16 évesen mentem el. Aztóa is voltam vagy ötször... Nem járok el itthonról, nem a pasizás a hobbim, két telefonom volt eddig, a második csak azért mert az elsőt totál tönkrement, nem nézek tv-t, régen nem engedték, mostmár nem tudok rászokni, könyvet olvasok, nem hiszem el amit a neten olvasok, és nem azt csinálom amit a barátaim mondanak, nem kapok zsebpént, csak ha kell valami konkrétan akkor kérek és kapok pont annyit vagy megveszik nekem, nem csinálok bulit a házban, egyáltalán semmi olyasmit nem csinűlok amit látok magam körül, anyám mégis azt mondja, hogy miattam nem bírjuk egymást elviselni... Na akkor tényleg miattam van? Úgy más összetenné a két kezét egy ilyen gyerekért, ahogy látom a többi család problémáit...
2009. máj. 30. 17:17
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Ja és a szüleim sem neveltek rosszul, akkor ki a hibás?
2009. máj. 30. 17:18
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
húha ne is mond...
2009. máj. 30. 17:32
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem annyira a tizenévesek és a szülők /főleg anyák/ ellentétére gondolok, hanem arra, hogy felnőtt, családos fiatal anyák miért gyűlölik sokszor az édesanyjukat. Még azt is megkockáztatnám, hogy a neveléssel sem volt baj annak idején, a dolgok mégis rossz irányba fordultak. Miért???
2009. máj. 30. 17:33
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszolónak mondanám,hogy nem a te hibád!Anyud örülhetne!

Én apámmal veszekszem állandóan,19 vagyok.Anyám is idegbeteg néha...de ő nem vészes.Nem iszom,nem cigizem,nem járok sehova,a barátomhoz utazok havonta,1szer,2szer,mert ő jön ált többet(nem tehetem meg hogy én mennyek sajnos),és nekik még ez is sok néha,ha szeretnék menni!De könyörgöm 19 vagyok!Még egy évem van hátra suliból,és már fél hogy elmegyek..ami valószínű:)

És a kérdésre tényleg többnyire az a gond,hogy a 13éves lányok,hajnalig buliznak éjjel nappal,és ha véletlen valaki teherbe ejti őket,meg vannak sértődve hogy anyuci "rászól",tisztelet a kivételnek persze:)Tanulás,meg igen,jajj később...most gép...kb..ez lehet...Én meg a gép mellett is tanulok,és az a baj hogy nem segítek...sajnálom tanulok!bocsánat a hosszú rizsáért:)

2009. máj. 30. 17:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
17.17-es vagyok! Van három nővérem és ők is apukámmal vannak jóban! Pedig őket sem nevelték rösszul! Mindegyikünket kiutálják az iskolában, de mi mégsem utánoztuk őket... És "jó" gyerekek maradtunk...
2009. máj. 30. 17:38
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

13 éves lány vagyok:

Nagyon sok a stressz anyuékon és ez legtöbbször rajtam csattan,de Én semmit se szólhatok,mert kitörne a világhábórú (föleg apukám mindenen olyan gyorsan felkapja a vizet hogy uhh),egyépként jól nevelnek meg megkapok (szinte) mindent elmehetek ahova akkarok nem iszik,nem vagyok rossz tanuló,nem pasizok,nem cigizek pedig erre már elég sokszor lett volna lehetőségem főleg,hogy anyu a nap 9 órájába dolgozik mikor hazjön akkir pakol aztán lefekszik olvasni és kész apa meg fogalmam nincs mit csinál egész nap.Szóval már elég sokszor megbántottak,de nem veszik észre alig vannak itthon olyan,hogy együt csinálunk valamit elég ritka ,de érzem hogy szeretnek de mégis.Na mindegy lényeg,hogy szeretnek(remélem) és mindent megkapok (majdnem) más van így vele?

2009. máj. 30. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!