Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem kellett volna ezért...

Nem kellett volna ezért elhagynom? Én úgy érzem jól cselekedtem

Figyelt kérdés
1 hete meghalt a nagymamám. Nagyon fáj az elvesztése, főleg, hogy rákos volt. Rengeteget szenvedett. A barátom, akivel együtt is éltem, folyton akciófilmet akar nézni, amiben gyilkolják egymást az emberek. Megkértem, hogy most mellőze kicsit ezeket a filmeket, mert idegileg és lelkileg is a padlón vagyok, nem akarom nézni ahogy lövik meg kínozzák egymást az emberek a tv-ben. De ő csak mondja, hogy nézzem meg vele ezt, meg azt a filmet. Én napok óta rengeteget sírok, és egy csepp együttérzést nem tanúsít. Ülök a kanapén, bámulok magam elé, ő meg nézi ezeket a sz@rokat, üvölt a tv, benne vérben fekvő emberek. A mama a karjaimban halt meg, elmondhatatlan érzés van azóta rajtam. Erre a barátom kiakadt, hogy meghalt, fogadjam el, és ne bőgjek egész nap. Pláne ne terrorizáljam, és hagyjam már filmet nézni. Pedig én csak 1 dolgot kértem tőle, hogy egy darabig mellőzze ezeket a filmeket, és nézzen velem vígjátékokat. De nem hajlandó. Azt mondja ő nem fog ilyen fost nézni és hagyjam békén. Na nekem most ennyi elég volt, és hazaköltöztem anyukámékhoz. Szerintetek jól tettem?
2012. jan. 27. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Azért előtte még belerúghattál volna egy hatalmasat. Eszedbe ne jusson azon gondolkodni, hogy jól tetted-e. Jól tetted.
2012. jan. 27. 18:50
 12/20 _Jessy_ ***** válasza:
100%
Mivan?!? Ez csak kamu, vagy tényleg létezik ilyen? Ha igaz a sztori, felejtsd el örökre. Az ilyen nem érdemel nőt.
2012. jan. 27. 18:50
 13/20 A kérdező kommentje:
Esküszöm, hogy igaz. Meglepődött, hogy szakítottam. Igazából nem érti a miértjét. Amúgy én is ezt kérdeztem: Mi van? Létezik ilyen? Sajnos létezik ilyen ember. És ezzel csak az a baj, hogy eddig ez nem mutatkozott meg nála. Most derült ki, hogy milyen ember is. Amikor baj van, nem áll az ember mellett
2012. jan. 27. 18:54
 14/20 anonim ***** válasza:

Először is,őszinte részvétem,a nagyid miatt!

Ez a pasi egy érzéketlen tapló!Jól tetted,hogy otthagytad,mert ilyen nehéz időszakban a barátodnak pont az lett volna a dolga,hogy támogasson és melletted legyen a nehéz pillanatkoban,nem pedig az,hogy mégjobban a padlóra küldjön!Egyébként is,neked most az a legfontosabb,hogy fel tudd dolgozni a nagymamád halálát és egyáltalán nem tesz jót,ha mellette még valaki cseszeget,meg felzaklat a hülyeségeivel.Jobb lesz most neked a szüleidnél,ahol nyugodt körülmények között tudsz gyászolni!

2012. jan. 27. 18:55
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én is így érzem, csak megerősítésre volt szükségem abban, hogy jól cselekedtem és nem csak a fájdalom miatt kezeltem így a helyzetet.

2012. jan. 27. 18:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Először is fogadd együttérzésemet a gyászodban! Sajnálatosan kevés empátia szorult a barátodba, az már szentigaz. Megérthette volna, hogy a te lelkednek most nem arra van szüksége, hogy olyan filmeket nézz, amik őt szórakoztatják, hanem olyanokra, amik egy kicsit elfeledtetik veled a megélt veszteséget. Egy kis tolerancia a viselkedéseddel szemben nem ártott volna a részéről, mert az természetes,hogy ha elveszítünk valakit, megsiratjuk. A gyász pedig nem múlik el két nap alatt, és a szomorúság sem hagy el minket parancsszóra.Tudod van az embernek olyanja is, amit érzelmi intelligenciaként tartanak számon. Elkövetkező kapcsolataid kialakításánál ezt is vedd figyelembe. Kívánom, hogy vigasztalódj meg mihamarabb, és sikerüljön feldolgozni a veszteséget. Mindkettőt.
2012. jan. 27. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:
semmi empátia. Jól tetted, hogy elküldted, nem lehetett rá számítani
2012. jan. 27. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:
jól tetted!
2012. jan. 27. 19:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Először is fogadd őszinte részvétem.

Amúgy jól tetted. Belevaló nő vagy.

2012. jan. 27. 19:11
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Most már tényleg nincs egy szemernyi bűntudatom sem, hogy elhagytam.
2012. jan. 27. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!