Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egész életemben rámkényszeríti...

Egész életemben rámkényszeríti az akaratát?

Figyelt kérdés

Anyámtól függök, ő tart el. gimit végeztem érettségim van. 1-2 éves szakmára akartam menni, de ő ragaszkodott az egyetemhez. elvagyok, csinálom, de mégsem érzem olyan szupernek, mintha nem lennék odavaló. milliom dolog van amit nagyobb örömmel csináltam volna, pl. jobban szerettem volna asztalosnak cipőkészítőnek tanulni.

de ha nem az van amit anyám akar, folyamat üvöltözik velem, vagy ha nem, minden percben pisztergál hogy na, mikor csinálom azt amit akar. ha nem csinálom megállás nélkül nyektet.

mindig elegem lesz, megcsinálom de már nem bírom.

nem tudok elköltözni életemben nem dolgoztam. mikor el akartam menni a tanujjámátanujjámá szöveg ment.

tanulhattam végig a nyarakat is addig cs.sztetett.

ha kijöttem a szobámból jött as szöveg. ki se jöttem inkább, titokban faragtam szobrokat meg mindent mikor már nem bírtam.

most akarok félévet halasztani hogy ha lenne munka kipróbáljam azalatt milyen. de erre is üvölt hogy menjek és tanuljak.

egész életemben ez lesz? fenyeget hogy kitesz ha nem tetszik amit csinálok és nincs hova mennem.

2012. jan. 26. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Egyszer ordíts neki vissza, jól oszd le, aztán várd a hatást. Csak azért csinálja, mert azt hiszi, hatalma van feletted. Te pedig érezteted is vele, h mindenben engedelmeskedsz neki.

Mondj nemet, és ne aggódj, nem fog az utcára tenni, fontosabb vagy annál neki.

Amíg tudja, h zsarolhat, meg pattogtathat, addig meg is fogja tenni.

És akkor mi van, ha nincs hová menned? Kétlem, biztos van 1 ember, aki befogad, v mész koliba, diákszálló, stb.

2012. jan. 26. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Anyád csak jót akar neked.Inkább örülj, hogy tanulhatsz és ehhez biztosítja a körülményeket. Először végezd el az egyetemet és azután életed végéig dolgozhatsz.Bár nem szép dolog, hogy rád kényszeríti az akaratát, míg az ő házában az ő kenyerét eszed illik engedelmeskedni. Azért meg ne halassz, hogy egy féléven át a Tesco árufeltöltősködj, mert végzettség nélkül jobb munkát nehéz találni.
2012. jan. 26. 21:17
 3/5 A kérdező kommentje:

koli, diákszálló mind pénz, nekem meg egy fillérem sincs.

visszakiabálok de nem hat. akkor kicsit abbahagyja, aztán módszeresen piszkál újra meg újra amíg meg nem unom és azt nem teszem amit akar.

ha nem teszem üvölt és órákon át képes szidni akár a másik helyiségben is ettől meg kikészülök.

2012. jan. 26. 21:18
 4/5 A kérdező kommentje:

az a másik baj hogy szegények vagyunk és félek hogy majd diákhitelt kell felvennem. és amennyire nincs munka manapság, hogy fizetném vissza?

nem szeretném az utcán végezni

2012. jan. 26. 21:21
 5/5 anonim ***** válasza:
A mai világban életveszélyes abbahagyni a tanulást. Később, már csak vagyonokért tudnád folytatni. Ha megvan a diplomád, akkor még mindig tanulhatsz szakmát, és csinálhatod azt amit akarsz. Az persze nem jó, hogy állandó balhék közepette élsz. Azt meg kellene beszélni vele. Hogy miképp, azt nem tudom. Te ismered, neked kell megoldani valahogy. Én nem hagynám az állandó veszekedést, de gondolj arra, hogy mit kapsz tőle a szegénységetek ellenére. Az új oktatási törvény nem igen engedi meg, hogy otthagyd a tanulást, mert nem tudni, hogy mi következik még.
2012. jan. 26. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!