Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ha...

Titeket nem idegesít, ha valaki nem a neveteken szólít?

Figyelt kérdés
Nem eltéveszti a neved, hanem szándékosan össze vissza becézget és hiába szólsz neki, hogy a neved Judit, akkor is Jutkának hív, mert hogy olyan vicces. Titeket ez nem szokott zavarni?
2012. jan. 24. 10:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Kiegészítésként annyi, hogy a Metroban dolgoztam, és az utcánkban lévő bolt tulajdonosa oda jár vásárolni. Hatalmas betűkkel kint volt a nevem hogy ...... VIKTÓRIA!

Közli velem, hogy "Krisztikém, hozzál már ezt meg azt."

Mondtam neki, hogy Viki vagyok, de nem fogta fel. Amikor a boltba mentem, akkor is következetesen Krisztikének szólított, de egyszer nagyon rossz passzban talált és kifakadtam, hogy "A qrva életbe, nincs különleges nevem, nehéz megjegyezni, hogy Viki vagyok és nem Kriszti?"

Tudta a nevemet, direkt hívott Krisztinek...

Azóta inkább nem szólít meg.

2012. jan. 24. 21:08
 22/29 anonim ***** válasza:
Én Dóra vagyok, és egész sok becézését elviselem: Dóri, Dorci, Dorka, Dodó, egyedül, amitől a falat kaparom az a DóriKA -.-""" 19 évesen ne legyek már Dórika basszus -.-" :D
2012. jan. 24. 21:09
 23/29 anonim ***** válasza:

Engem otthon Julinak, Jucinak a mama meg Lujzanak... Kata vagyok(es nincs pepsim). Egyszer volt nalunk egy szerelo, a kandallonkat kototte be es 2 nap utan megkerdezte, hogy most akkor Juli, Juci vagy Lujza vagyok ... en meg mondtam, hogy Kata.... hat elmosolyodott rendesen :)

Amugy mindenki mas szerencsere meg tudja jegyezni a nevemet!

2012. jan. 25. 04:36
 24/29 anonim ***** válasza:
Pontozzatok le nyugodtan szerencsétlenek, bár nem tudom mi nem helytálló a válaszomon, de ha ettől jobb az élet, akkor ennyi örömötök legyen... :)
2012. jan. 25. 07:05
 25/29 anonim ***** válasza:
Van két lány, ismerőseim, akik nagyon "menők", mindig a nevem után raknak egy kicsinyítő képzőt (Dávid -> Dávidka), pedig nagyon idegesít. Nem vesztünk össze, meg semmi, csak szerintük én "szerencsétlen vagyok" (pl.mert nem volt még barátnőm 13 évesen, meg ilyenek)
2012. jan. 25. 16:19
 26/29 anonim ***** válasza:
Fruzsina vagyok. Nem nagyon szeretem, ha Fruzsiznak, Fruzsikának, főleg nem, ha Fruzskának szólítanak! Már mindenkit tanítgatok, hogy Fruzsina, Fruzsina. Igaz úgy mutatkoztam be a sulimban, hogy Fruzsinak szólítsatok, de a Fruzsinát már jobban szeretem. Amúgy van egy 2. keresztnevem is amit nem szeretnék leírni, de az osztálytársaim között van pár ember aki direkt, hogy idegesítsen úgy szólít, vagy még hozzá teszi a ka képzőt (Sacika, Janika, stb.). :)
2012. jan. 25. 21:03
 27/29 anonim ***** válasza:

én azt utálom, mikor a "rokonneveimen" szólítanak.

Anita vagyok, és jellemzően az ilyen magukat hihetetlenül kedvesnek hívő, de gusztustalan emberek szoktak hívni Anikónak, meg Anettnek. érdekes, az intelligens meg tudja jegyezni.

2012. dec. 11. 00:29
 28/29 anonim ***** válasza:
Engem Stellának hívnak,ennek ugyebár nincsen sok becézése. Itthon Sztelli suliban Stellu vagyok,4 éves unokahúgomnak Telli :D
2013. jan. 13. 23:56
 29/29 anonim ***** válasza:
Attól függ. A rendes nevemet utálom ha becézgetik, elferdítik, kicsinyítő képzőt raknak hozzá stb. Azt olyan együgyű dolognak tartom. Néhány barátnőm kitalált nekem egy aranyos becenevet, általában azon szólítanak, az nem zavar, szeretem. De idegesít, ha összekeverik a nevem máséval. Egyszer-kétszer, amikor még friss az ismeretség, elmegy, de ha valaki huzamosabb ideig Lujzának, Katinkának vagy Brünhildának hívna, csak mert nem bírja megjegyezni a nevem, vagy éppen olyan poénosnak tartja, valószínűleg szólnék, hogy ez nem csak, hogy idegesítő, de tiszteletlen is.
2013. máj. 3. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!