Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ha...

Titeket nem idegesít, ha valaki nem a neveteken szólít?

Figyelt kérdés
Nem eltéveszti a neved, hanem szándékosan össze vissza becézget és hiába szólsz neki, hogy a neved Judit, akkor is Jutkának hív, mert hogy olyan vicces. Titeket ez nem szokott zavarni?
2012. jan. 24. 10:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Krisztina vagyok. Utálom ha Krisztáznak. Engem mindenki Krisztinávak hív. Szerintem szép név és nagyon szeretem.
2012. jan. 24. 11:55
 12/29 anonim ***** válasza:

Volt egy fizika tanárom aki Sárának hívott, mert az évfolyamon volt egy Sára és szerinte nagyon hasonlítottunk (szerintem nem és nem is szerettem azt a csajt). Amúgy Zsófia a nevem. A világból ki tudtam volna futni amikor direkt Sárinak hívott mert szerinte ez olyan vicces. Végül majdnem az igazgatónál kötöttem ki mert nem voltam hajlandó észrevenni ha engem szólított és többször közöltem vele hogy ha majd a nevemen tetszik hívni akkor beszélgethetünk.

A másik, amikor szintén majdnem én húztam a rövidebbet, hogy ha már hivatalos, félig hivatalos dolog miatt említenek meg vezetéknévvel együtt, akkor igenis elvárom, hogy ne Zsófizzon le senki. Nem Zsófinak vagyok anyakönyvezve, hanem Zsófiának. Én sem hívom egyik egyetemi tanáromat sem XY Marinak vagy Petinek. Tudom, hogy ez sokaknak hülyeségnek tűnik, meg miért akadok fenn egy betűn, de én akkor is úgy vagyok vele, hogy azért mert az én nevem pont egy betűvel több, úgyhogy köszönöm nem kell változtatni rajta, rövidíteni, engem nem úgy hívnak.

2012. jan. 24. 12:14
 13/29 anonim ***** válasza:

A gimibe volt pár tanár, akik nem tudták megjegyezni a nevem, és hívtak Petra helyett Rebekának, Szandrának, Rékának, Briginek...

Anyám Dorcsinak hív néha, a második nevem (Dorina) miatt.

De általában mindenki Petrának szólít, a barátom becéz még állandóan, de szinte mindenfélét kitalál ilyenkor... Sokféle állatnéven főleg(nyuszi,cica,bagoly...) és ezek változatai (nyúl,bagoli,cicó..) ilyesmik. Néha kicsit már zavar, hogy a rendes nevemet kb sose mondja, de ez van, néha szólok neki, hátha abbahagyja :)

2012. jan. 24. 12:20
 14/29 anonim ***** válasza:
De, idegesít. Szóvá is tenném és nem hallgatnék a másik névre.
2012. jan. 24. 13:53
 15/29 anonim ***** válasza:

mi Rozik voltunk apám részéről.neki ez egy tömegnév.kb mint a Hé ti!

egyikünk neve sincs a rozi közelébe.

2012. jan. 24. 14:54
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

Engem az idegesít pont, mikor eltévesztik:D

Ha bemutatkozom, hogy "Gyuszi vagyok.", rögtön kérdezik, hogy György? Pedig a Györgynek a Gyuri a becézése, a Gyuszi az a Gyuláé. Amúgy nagyon nem vagyok kibékülve a nevemmel, ha leGyuláznak, szikrákat szór a szemem:D Persze csak azok felé, akik tudják, hogy nem szeretem. A becézgetéseket elviselem, de csak addig, hogy Gyuszi, Gyuszkó. Az ilyen Gyulus, Gyuszika és társai ki tudnak kergetni a világból:P Na meg a "nyuszkó":/:D

2012. jan. 24. 15:08
 17/29 anonim ***** válasza:
ó hát persze h idegesít:D főleg a távoli rokonok hívnak tesóm nevén Oo :D Orsi vagyok, becézés és egyéb nélkül:D Orsikának csak a párom anyukája hívhat:)
2012. jan. 24. 15:56
 18/29 anonim ***** válasza:

Engem Gabriellának hívnak. De mindenki Gabinak szólít.

De a sírba tudnak vinni mikor tesóm nevén szólítanak. /ez főleg ált.isibe fordult elő mert u.az volt az o.f.ünk 4 év tolódással ma már jóformán csak apa zsuzsiz le meg mama/

Egyébként én azt birom amikor barátok minden féle becézéseket találnak ki a a Gabira és azt úgy élvezem. De mikor le Gabrielláznak azt nehezen viselem. Mert szerintem az olyan hivatalos... 3-4 tanárom mindig azt mondja abból 1 nek nem mondtam hogy ne de már múltkor /3 év után/ neki is Gabi vagyok...

2012. jan. 24. 16:47
 19/29 anonim válasza:
Én azt utálom, amikor a nővérem nevén szólítanak. Ő 15 évvel idősebb nálam, és még külsőre se hasonlítunk, de én azért Ildi vagyok (az ő neve)... az vigasztal, hogy őt is sokszor hívják Vikinek (az én nevem) :D
2012. jan. 24. 17:02
 20/29 anonim ***** válasza:
Engem a fél iskolám, tanárok, osztálytársak, akárki folyton a legjobb barátnőm nevén hív, őt meg az enyémen...oké, hogy egy betűre kezdődnek, de hát ennyire csak nem nehéz megjegyezni...-.- és igen, idegesít...
2012. jan. 24. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!