Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feladnátok a családi otthont...

Feladnátok a családi otthont egy kisebbre/2 szoba/hogy az albérletben élő gyermekünknek is legyen saját otthona?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor gondolkodunk,hogy tudnánk segíteni kirepült gyermekünkön,hogy saját lakása legyen.Arra is gondoltunk,hogy a saját otthonunkat egy kisebbre cserélnénk és a különbözetet a gyerekeknek adnánk,hogy nekik is legyen beugró egy saját lakásra.Némi kétely azért még van bennünk, hogy mit tegyünk,mert a menyünk pár éve van velünk,de különösebb jelét nem mutatja,hogy ő is a családhoz tartozna.Amiért gondoltunk erre a megoldásra az a kis unokánkért van,akit nagyon imádunk!

2012. jan. 22. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
H a pénzt a fiatoknak adjátok (papírral), akkor az az ő különvagyona lesz, házasság ide vagy oda. Ha ezen lakást vesz, akkor az is csak az övé, mert névre szóló ajándékból vette. (vagy annyi mértékig a lakás, amennyi a pénz). Unoka nevére ne vegyetek semmit, mert azt a pénzt sosem látjátok viszont. (ha úgy alakulna, válás, akkor ha eladják a lakást, a pénzt le kell tenni gyámhivatali fenntartásos betétkönyvbe, nem lehet elkölteni, vagy csak akkor, ha az unoka érdekébe vesztek pl. lakást)
2012. jan. 23. 08:55
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

Igen, ez helyes lépésnek tűnik, de valóban jól körül kell nézni, hgy megérje. Ami fontos még, hogy a lakás a fiú és az unoka tulajdonát képezze, a feleségét ne.

Remélem sikerül kiokoskodni, hogy mindenkinek jó legyen!

Minden tiszteletem, az én családom is hasonlóan gondolkodik, mindenkinek így kellene!

Minden jót!

23N

2012. jan. 23. 09:03
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Ez az, ha elválnak, hadd menjen az anyuka a szeretett unokával az utcára! Szép, tényleg. Ha meg 5 év múlva válnak el, az ajándék már nem visszakérhető, amúgy is indokolni kell, azt meg lehet támadni... Majd menyasszonytánckor is be kellene vezetni a 2 felé osztott kalapot, ki kinek ad. Ezzel a hozzáállással én inkább nem is adnék, tönkretesztek mindent azzal, hogy a menyetek számára egyértelművé teszitek, ő nektek nem családtag és nem is lesz.
2012. jan. 23. 13:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! A pénzért meg kell dolgozni. Senki sem akarja, hogy elvesszen. A lakásban menyük is lakik, szóval neki is jót tesznek. De! Az ő gyerekük a férj, és mindenki a gyerekének akar jót. (ha tegyük fel beüt a ménkű, és elválnak, akkor a fele lakást vigye a meny? A fiúk meg menjen albérletbe, vagy vegyen fel hitelt?)
2012. jan. 23. 13:08
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves Mindenki!

A ki-mit visz a házasságba kérdéskör az én álláspontom szerint úgy néz ki, hogy senki nem függ a lakhatás szempontjából a másiktól anyagilag, ha válásra kerül a sor. Mindenki gondoskodni tud magáról. Felnőtt emberek vagyunk. Ha van gyerek, ha nincs gyerek.

A férjemnek volt anno anyagi támogatással lakása. Külön vagyon. Tiszta ügy.

Én életjáradéki szerződést kötöttem. Huszonéves fejjel végig csináltam.

És akár a feleség oldaláról, akár a férj oldaláról nézzük, senki sem várhatja azt, hogy válás esetére a másik jövőjét a szülői oldal teremtse meg. Netán a férj/ feleség kezdjen el gondolkodni, hogy az ex hol lakik majd.

Törekedni kell, hogy ne kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe.

A kérdező esetében teljesen természetes lenne a szülői segítségnyújtás, "lakás-feladás" esetén, hogy a támogatás külön vagyon.

2012. jan. 23. 15:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát ha égető szükségű a dolog, igen, ha nem, akkor nyittatnék lakástakarékossági számlát az unoka nevére, és arra utalnék pénzt havonta.
2012. jan. 23. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!