Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van a nővéremmel?

Mi van a nővéremmel?

Figyelt kérdés

Friss házasok a férjével, közösen építkeztek, az én szememben is mintapár (voltak). Még nincs közös gyerek. Régóta együtt vannak, esküvő előtt együtt is éltek. A nővérem közölte, hogy egy éve küzd magával, mert kiszeretett a férjéből, nem tud mellette/vele élni. Nincs másik fél, sem megcsalás, sem erőszakoskodás közöttük. Nem látok bele a kapcsolatuk mélységébe, csak a felszínt látom. De nem értem, hogy mi ez az elhidegülés. És az a legszomorúbb, hogy kijelentette, hogy nem akar változtatni a véleményén. A tesóm most albérletet keres. Hozzám nem jöhet, mert én kollégista vagyok. Szüleink távolabb laknak. Mit javasoltok? Volt valaki hasonló helyzetben? Ha egy kis szünet, távolság lenne közöttük az segítene? Nem akarom hogy elrontsa az életét ha elválik, és rá egy-két évvel megbánja a döntését! :(

23L

2012. jan. 19. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit javaslok neked, hogy támogasd a nővéred. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ő ezt már jó alaposan átrágta és nem meggondolatlanul cselekszik. Nem szereti a férjét és nem akarja megvárni, míg jön egy másik, mert tiszteli annyira, hogy nem szeretné megbántani.

A kapcsolatukat soha nem is láthatod át igazán, hiszen nem vagy benne, a döntéseiket viszont el kell fogadnod. És mivel a testvéredről van szó, így nem feltétlen kell vele egyetértened, de a támogatásod - szemrehányás helyett - biztos nagyon jól esne neki.

2012. jan. 19. 08:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nővéred egy éve küzd magával, akkor nyilván nem újszerű ez az érzése. Biztosan nagyon szenvedhet, hiszen tudja, hogy mit hagy ott, ha elköltözik, mégis meg akarja tenni, tehát valószínűleg valóban rosszul érezheti magát a férje mellett.

Mint mindennek, ennek is oka van, bár talán nincs tisztában vele, hogy mi.

Jót tehet, ha külön költöznek, de ne egy-két hétre, hanem hosszabb időre, hogy lássák, mennyire hiányoznak egymásnak.

Én ugyanezt éltem át a férjem mellett, tudtam, hogy mindent romba döntök, még sem voltam képes mást tenni. Elmentünk párterápiára, ami részben felfedte az okokat, viszont ennek ellenére elváltunk, mert már képtelen voltam fizikailag elviselni magam mellett. Annyit jelentett a terápia, hogy békében váltunk el és a mai napig nagyon jó barátok vagyunk.

Szóval ami nem megy, azt tudomásul kell venni, de előtte nem árt minden lehetőséget kimeríteni, hátha helyrehozható a kapcsolat. Ebben azonban mindkét félnek partnernek kell lenni.

2012. jan. 19. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:
lépj ki a koleszból és menjetek albérletbe 2en, ha anyagilag segíteni kell... amúgy nem szólhatsz bele más szerelmi életébe, főleg ha nem is ismered azt jól.
2012. jan. 19. 08:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek az eddig érkezett válaszokat!
2012. jan. 19. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!