Milyen anya az ilyen?
Sajnos nagyon-nagyon rossz a kapcsolatom anyukámmal. Kiskoromtól fogva mindig nagyon szigorú volt, mindig minden apróságért balhézott, kiabált, viszont ahogy idősebb lettem, ez egyre rosszabb lett. Nem dolgozik, folyamatosan itthon van, ki nem teszi a lábát a lakásból, ide se jön senki, és csak a testvéremmel és velem foglalkozik. A hugomat is néha kiborítja, de sok mindenben hasonlítanak, tehát van hogy jól megértik egymást. De velem.... Komolyan, már gyomoridegem van tőle. Beleszól a legapróbb dolgokba, pl hogy milyen ruhát vegyek fel, hogy álljon a hajam és hasonlóak. Volt egy barátom, oda meg vissza volt tőle, imádta, úgy, hogy egyszer nem találkozott vele, nem ismerte. Nagyon durva volt amit csinált. Amikor pedig szakítottt velem, természetesen én voltam a hibás. Mint úgy általában, mindig mindenért én vagyok a hibás. A legújabb, hogy zsarol, hogy ha nem leszek vele kedves, nem csinálom azt amit ő mond, befeketít apukámnál (kitalál rólam dolgokat) és eléri, hogy megvonjon tőlem minden anyagi támogatást. Egyetemre járok, de nem mehettem oda, ahova szerettem volna, anyám választott helyettem szakot. Akkor is sakkban tartott valamivel. Teljesen ki vagyok borulva, hogy hogy lehet egy anya ilyen. Egy kedves szava nincs hozzám, folyamatosan szid, kiabál, veszekszik, pedig úgy érzem, tényleg normális gyerek vagyok. Néha elnézem, hogy más, velem egy korú lányok milyen jól kijönnek az anyukájukkal, mi meg... :( Olyan rosszul esik, hogy az én anyukám nem szeret engem :(
20/L
Szerintem túl sokat vagytok együtt, ezért úgymond "rádtelepszik". Föleg, hogy anyukád egész nap otthon van. Elhiszem, hogy így életének legizgalmasabb része, ha Téged szekíroz.
Egy kis távolság talán jót tenne, nem?
Mondjuk reggel szépen csomagolsz magadnak egész napra elegendö uzsonnát, bemész az egyetemre az óráidra (amikor meg nincs órád, mondjuk egy könyvtárba), tanulsz és koncentrálsz magadra, a tanulmányaidra. Esetleg mellette még barátokkal is vagy, ahogy jónak látod. A lényeg, hogy egész nap el vagy otthonról, és valamikor este felé, vagy késö délután mész csak haza.
Anyuka is, meg Te is jobban örültök majd egymásnak néhány ilyen nap után.
Ki tudja, talán beválik.
Tényleg túl sokat lehettek együtt. Próbálj minél többet nem otthon lenni. Apukáddal próbálj beszélni, hogy mi a helyzet itthon. Meséld el,hogy mi a helyzet... Nem próbáltad?
Ne búsulj, nekem sem felhőtlen a kapcsolatom Anyukámmal. Sajnos nem ért meg bizonyos dolgokban. Pont emiatt kerek egy hete nem beszél hozzám már. Én is szeretnék már békét..
Esetleg megpróbáltatás függetlenedni.
Én úgy mentem 100 km arrébb lévő egyetemre, hogy otthontól nem kapok anyagi támogatást.
Jól tanulok így megkaptam a kolit. Az ösztöndíjból fizetem a kolit meg néha dolgozok mellette. És elvagyok.
Esetleg megpróbálhatod te is. Menj arra a szakra amelyikre szeretnél. Csak az elején nehéz elszakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!