Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el, hogy több...

Je t'aime kérdése:

Hogyan érjem el, hogy több mindent megengedjen apu? (SOS, holnapra kellene valami:|)

Figyelt kérdés

17/L vagyok, és zavar, hogy apu nagyon nehezen előlegez nekem bizalmat, annak ellenére, hogy nincs rá oka. 1,5 éve történt utoljára olyan, hogy nem mondtam neki igazat, ami aztán ki is derült, mert meglátták, hogy nem ott vagyok, ahova mondtam, hogy megyek. De ennek már másfél éve, és azóta nem történt semmi ilyen!

Egy konkrét helyzet: holnap szeretnék beutazni a barátomhoz egyből suli után(kb 40 km-re lakunk egymástól, ritkán tudunk találkozni:|). Viszont ami baj, hogy az egyik tantárgyamat lerontottam suliban. De a holnapot meg nagyon szeretném, nagyon látni szeretném már a barátomat, hiányzik:| Mivel mit mondhatnék neki, hogy biztosan elengedjen?

2012. jan. 17. 08:10
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
-mivel*
2012. jan. 17. 08:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Ígérd meg, hogy kijavítod a rossz jegyeidet - és tartsd is be!

Vagy ha nem, akkor a barátod utazzon hozzátok.

2012. jan. 17. 08:16
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Csakis az igazat. De mondhatsz bármit, ha apukád nem enged el, akkor maradsz. Nem hiszem, hogy a körítésen múlik a dolog.
 4/12 anonim ***** válasza:
53%

Kezdjük.

1.

Hazudsz és csodálkozol, hogy nem bíznak meg benned? Gondold ezt kicsit végig!

2.

Romlik a tanulási átlagod és még te szeretnél szívességet kérni?

Nem úgy kellene csinálni, hogy javítasz mindenből, plusz nyelveket veszel fel (pl: angol, német) és azokból felsőfokozol ilyen idősen. Utána jogos lenne a kérésed, hogy láthasd a barátodat.

Én nem engednélek el. Az élet arról szól, hogy adsz valamit és kapsz érte cserébe valamit. Te az utóbbi időben csak lazsálsz és siránkozol, hogy ezt szeretném, meg azt szeretném. Először ezen változtass utána akarj a barátoddal hetyegni!!!!!

5/12 anonim ***** válasza:
56%

Elcseszted a bizalmát,az lényegtelen mikor történt,gondolom apád még emlékszik rá.

Igérd meg neki hogy tanulsz és kijavitod a rossz jegyet,jobbat nem tudok.

2012. jan. 17. 08:17
 6/12 anonim ***** válasza:
61%
Az önsajnálat soha nem visz előre. Kapd össze végre magadat. Ja és ennél csak rosszabb lesz a helyzet. Ideje felnőni. "A törpök élete nem csak játék és mese!"
2012. jan. 17. 08:19
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem miért osztjátok itt a kérdezőt.

Ti sosem voltatok még 17 évesen szerelmesek?

Én igen, bár már régen volt, de még emlékszem az érzésre. És visszasírom néha azt a gondtalan gyerekkort, még ha a szüleim szigorúan is fogtak, de azért én se voltam mintagyerek aki csak a tanulásnak élt. Mégis józan gondolkodású felnőtt nő lett belőlem.

Kérdező!

Ülj le apukáddal beszélni. Ne nyafogj neki, hanem mond el miért annyira fontos neked hogy lássad a barátod. Azt is mond el hogy bízzon meg benned, ami 1,5 éve volt, amiatt nem büntethet örökké. Egyszer hibáztál de többé nem fogsz.

És próbálj otthon zokszó nélkül segíteni, mindenben!

Úgy én se szívesen engedném el a lányom hogy ő elvár tőlem bizonyos dolgokat hogy engedjem meg, de ő egy kézmozdítást sem tesz.

És ma már tanulj meg holnaputánra, hogy lássa a sulit se hanyagolod el!

2012. jan. 17. 08:37
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

Elcseszte a bizalmást?

Ugyan már! Ti sosem voltatok tizenévesek? Nyilván sosem lógtatok a suliból és az sem fordult elő, hogy nem mondtátok meg, ha rossz jegyet kaptatok...

Kérdező! Nem tudjátok hétvégére áttenni a találkozót, vagy hogy a barátod utazzon el hozzád? Az ilyen hétköznapi kiruccanásoknak én sem örülnék az apukád helyében.

2012. jan. 17. 08:57
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

Igen, vegyél fel plusz nyelveket, de gyorsan, még ma, és tedd is le a felsőfokú nyelvvizsgát. És a diplomádat is kezdd el írni. Nem is értem, ilyen idősen...

Kedves kérdező, tényleg ülj le apukáddal beszélni, de normális hangnemben, ne kezdj el vele veszekedni, és ne vágj a fejéhez semmit. Esetleg anyukád nem tud puhítani rajta egy kicsit?

2012. jan. 17. 09:03
 10/12 anonim ***** válasza:
95%

Nekem ebben a helyzetben azt mondaná apukám, hogy "a barátodnak ugyanannyi ide, mint neked oda. te vagy a lány, ne futkoss a fiú után. majd idejön ő, ha fontos vagy neki."

Nem lehet, hogy apukádnak is van ilyen problémája? Egyébként meg tényleg nem utazhatna a barátod? Akkor nincs probléma, találkoztok a ti városotokban és kész.

2012. jan. 17. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!