Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesanya temetésekor fiúgyerme...

Édesanya temetésekor fiúgyermek az édesapa mellett, vagy saját családjával ül a templomban és gyalogol a sír felé az anya utolsó útján?

Figyelt kérdés

Édesanyám elment. A temetésen édesapám és nővérem (családja nem tudott eljönni külföldről) együtt mennek, én magam édesapám mellett az első sorban (ekkor feleségem és gyermekeim mögöttem vannak), vagy feleségem és gyermekeim mellett a második sorban menjek, amikor a koporsóval a sír felé tartunk a kápolnából? Ilyenkor melyik kötelék fontosabb, a saját család, vagy a szüleim (régi családom)?

Ugyanígy, a kápolnában a mise alatt édesapám és nővérem mellett az első sorban, vagy családom mellett a második sorban illik/kell ülnöm?

2012. jan. 16. 20:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Amikor Nagypapám meghalt, Nagymamám ment az első sorban, két oldalán a két gyermekével, Anyukámmal és Anyukám testvérével, a második sorban én és a két unokabátyám mentünk, mert mi vagyunk a legidősebbek az unokák közül, mögöttünk a két kisebbik unoka, az unokahugom és az unokaöcsém jöttek, középen az Anyjukkal, mivel nincs több unoka és akkor már mégis csak az Anyuk mellett álljanak..
2012. jan. 16. 23:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem direkt küldtem el. Nekem csak ez az egy emlékem, viszonyításom van, szerintem Édesapád és a nővéred mellett kéne sétálnod és mellettük is ülnöd. Részvétem, sok erőt, kitartást.
2012. jan. 16. 23:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Édesapáddal ülsz és mész az első sorban. Középen apud, két oldalán Te és a Testvéred.
2012. jan. 17. 07:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia,őszinte részvétem!Nekem édesapám halt meg négy éve,akkor a ravatalozónál ott álltunk mind,édesanyám,testvérem,a férjem és a lányom is,ott álltak édesapám testvérei is.Amikor kísértük aput utolsó útjára,akkor pedig testvéremmel két oldalról támogattuk anyut,a férjem és a lányom,valamint apu testvérei mögöttünk jöttek a második sorban,amikor a sírgödörnél álltunk,akkor megint ott állt férjem és lányom is mellettünk.Ezt előre nem beszéltük meg,egyszerűen így alakult,mindenki úgy viselkedett,ahogy éppen a szituációban gondolta és helyénvalónak találta.Nem beszéltük meg előre és senki nem bántódott volna meg,ha nem így történik.Igazából nem is tudtam akkor,hogy mit csinálunk,videóról láttuk vissza,hogy így volt.Akkor ott nem ez volt a legfontosabb.
2012. jan. 17. 09:41
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves Mindenki,

őszintén köszönöm, hogy ennyi együttérzést és kedvességet, segítséget kaptam ezen a fórumon ilyen rövid idő alatt. Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát, sokat segítettetek egy számomra gyakorlatilag ismeretlen emberi területen az eligazodáshoz.

Megvolt a temetés, Édesapám és nővérem mellett voltam.

Nagyon szép volt minden; ahogyan előtte viselte a betegséget, ahogyan utolsó este még elbúcsúztunk, ahogyan csendesen elaludt hajnalban. Szép, szomorú, lelket érlelő. S a temetésen Gounod Ave Mariája csengett, fájdalmasan, gyönyörűen.

2012. jan. 18. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!