Édesanya temetésekor fiúgyermek az édesapa mellett, vagy saját családjával ül a templomban és gyalogol a sír felé az anya utolsó útján?
Édesanyám elment. A temetésen édesapám és nővérem (családja nem tudott eljönni külföldről) együtt mennek, én magam édesapám mellett az első sorban (ekkor feleségem és gyermekeim mögöttem vannak), vagy feleségem és gyermekeim mellett a második sorban menjek, amikor a koporsóval a sír felé tartunk a kápolnából? Ilyenkor melyik kötelék fontosabb, a saját család, vagy a szüleim (régi családom)?
Ugyanígy, a kápolnában a mise alatt édesapám és nővérem mellett az első sorban, vagy családom mellett a második sorban illik/kell ülnöm?
Kedves Mindenki,
őszintén köszönöm, hogy ennyi együttérzést és kedvességet, segítséget kaptam ezen a fórumon ilyen rövid idő alatt. Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát, sokat segítettetek egy számomra gyakorlatilag ismeretlen emberi területen az eligazodáshoz.
Megvolt a temetés, Édesapám és nővérem mellett voltam.
Nagyon szép volt minden; ahogyan előtte viselte a betegséget, ahogyan utolsó este még elbúcsúztunk, ahogyan csendesen elaludt hajnalban. Szép, szomorú, lelket érlelő. S a temetésen Gounod Ave Mariája csengett, fájdalmasan, gyönyörűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!