Lenne még több kérdésem is, ha nem baj: Szereted, hogy ennyi van? Melyiket használod? Ha nem lenne gond le írnátok?
Ok: Szeretnék még egy keresztnevet, most is kettő van és ezeket nem szeretném kitöröltetni. Azért szeretnék másikat, mert ezek annyira nem tetszenek.:/ Köszi előre is.
Köszönöm a válaszokat!:)) Nekem? Fruzsina Zsófia. Picit fura, de akkor is a szüleim választották. És én szeretem leírni mindenhova a két keresztnevemet. Dolgozat, hivatalos papírok stb.:)
2012. jan. 16. 15:30
22/32 anonim válasza:
Nekem kettő van: Petra és Ágnes. A Petrát használom.Szeretem mind a kettőt (a Petrát egy kicsit jobban szeretem,de az Ágnes is jó!!!).
2012. jan. 16. 19:07
23/32 anonim válasza:
Nekem egy van. Általános iskolás koromban mindig kettőt szerettem volna, mert az olyan "előkelőnek" és érdekesnek tűnt akkor.
Ma felnőtt fejjel én már örülök, hogy nincs két nevem, hiszen szeretem a keresztnevem és csak több hátránnyal járna mindig irkálni. Az érettségin is szívás volt a hosszú nevűeknek, még nekem is percekbe telt mire minden oldalt kitöltöttem :D
Szóval ezek után a gyerekeim életét sem akarom megnehezíteni egy plusz felesleges keresztnévvel. :)
2012. jan. 17. 12:21
24/32 anonim válasza:
Nekem 2 van (Edit Mária). Az első anyukám neve, a második az anyai nagymamámé. Eddig csak az első használtam, de lehet, hogy ezután mind a kettőt fogom. Ugyanis egyre több hivatalos helyen ahol a személyim alapján írják az adatokat, ott mind a kettő ott van. Nekem tetszik mind a kettő, az első nem olyan gyakori név, és most már a második sem számít gyakorinak. :)
2012. jan. 18. 14:49
25/32 anonim válasza:
1 van - Krisztina
Feleslegesnek tartom a 2 vagy akár a tobb nevet is, mert az ember általában csak egyet használ.
2012. jan. 18. 15:28
26/32 anonim válasza:
Két keresztnévvel születtem, de alig vártam hogy 18 legyek, és azonnal "ledobtam" a második nevemet. 41 vagyok, azóta sem bántam meg, nem hiányzik egyáltalán. Sajnos nincs még gyerekem, de ha lesz, egyetlen egy keresztnevet fog kapni.
2012. jan. 18. 16:50
27/32 anonim válasza:
Nóra Mária vagyok, és uuuutálom. Ha választhatnék, Jázmin lennék, mert az szép dallamos név( és a nevemet a Nóra című színmű után kaptam, ami a feminizmus egyik alkotása, és azt nagyon nem szeretem). A Máriát meg egyenesen rühellem. Ha betöltöm a 18-at, mindenképp megszabadulok a Máriától ami már csak 4 hónap! ;). A gyerekemnek soha de soha nem adnék két keresztnevet. A diákigazolványom pl elvileg érvénytelen mert elfelejtettem a Máriát beírni a keresztnévhez, de mindegy.Szóval elég macerás a két keresztnév.
2012. jan. 18. 19:33
28/32 anonim válasza:
Lilla Ágnes vagyok.
Régebben,utáltam a Lillát..de már megvagyok vele.:) Ágnest nem szoktam használni,szerintem azért,mert nem ezt a nevet szoktam meg ..
2012. jan. 18. 21:04
29/32 anonim válasza:
Én 1et kaptam nem is szerettem.Ma már elviselem:) Én Éva vagyok,ebben a formában:( de a Vica,meg Évi meg a becézései az oké:)De a lányomnak már 2t adtunk h legyen választása. :) Az egyik komoly,a másik olyan hercegnős:)
Apumnak elvileg 3 van,ha jól tudom.(apa,keresztapa,saját.)
2012. jan. 19. 10:01
30/32 anonim válasza:
Én semlegesen viszonyulok a két keresztnevemhez. Nem zavar hogy kettő van.
Petra és Dorina amúgy :) Egyik se rossz, de a Petrát használom, sokan nem is tudják, hogy van egy másik, csak anyukám használja néha a másodikat, becézett formában, az se zavar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!