Hány keresztneved van?
Lenne még több kérdésem is, ha nem baj: Szereted, hogy ennyi van? Melyiket használod? Ha nem lenne gond le írnátok?
Ok: Szeretnék még egy keresztnevet, most is kettő van és ezeket nem szeretném kitöröltetni. Azért szeretnék másikat, mert ezek annyira nem tetszenek.:/ Köszi előre is.
2 keresztnevem van. Az elsőt használom jobban, tehát azon szólítanak, de különben mind a kettőt használom.
Magyarország hatályos törvényei szerint maximum 2 keresztneved lehet, tehát nem fognak neked egy harmadikat anyakönyvezni sajnos.
Nem tudom, hogy tehetnek-e kivételt. Olyanról már hallottam, hogy valakinek egyedileg engedélyeztek olyan nevet, ami semmilyen körülmények közt nem kerülhet be az adható utónevek közé, de ő magának választotta és így engedték.
Gondoltam rá én is, hogy megpróbálom, mert én sem válnék meg attól, amit a szüleimtől kaptam, szeretem és használom is mindkettőt, de valahogy késztetést érzek önmagamat elnevezni. Nem lenne ettől kevésbé a sajátom az sem, amit kaptam, csak más. Azzal tudnék önmagam lenni igazán. Viszont sosem töröltetném el a neveim, mert tetszenek is és a szüleim is nagyon fontosak, rosszul érezném magam és örülni sem tudnék az újnak.
Nikolett Éva vagyok, és mind a kettőt szeretem (szeretném) használni, de van, hogy hiába diktálom be a teljes nevem, egyszerűen figyelmen kívül hagyják...mert nem számít. Néha már én érzem rosszul magam, hogy szeretném mindegyiket használni, de szerintem ezek már a személyiségem részei.
A gyerekeimnek is 2 keresztnevet szánok.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!