Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány keresztneved van?

Hány keresztneved van?

Figyelt kérdés

Lenne még több kérdésem is, ha nem baj: Szereted, hogy ennyi van? Melyiket használod? Ha nem lenne gond le írnátok?

Ok: Szeretnék még egy keresztnevet, most is kettő van és ezeket nem szeretném kitöröltetni. Azért szeretnék másikat, mert ezek annyira nem tetszenek.:/ Köszi előre is.

2012. jan. 15. 19:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

2 keresztnevem van. Az elsőt használom jobban, tehát azon szólítanak, de különben mind a kettőt használom.

Magyarország hatályos törvényei szerint maximum 2 keresztneved lehet, tehát nem fognak neked egy harmadikat anyakönyvezni sajnos.

2012. jan. 15. 20:30
 12/32 A kérdező kommentje:
És amúgy miért csak kettő lehet? Más országokban, pl.: Kuba, Mexikó, Kolumbia, meg még gondolom jó pár országban több, mint 2 nevet lehet adni.:/
2012. jan. 15. 20:41
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
1 van, és épp elég. A lányomnak 2-t adtam, egy különlegeset, meg egy hagyományosat, majd eldönti, melyiket használja.
2012. jan. 15. 20:43
 14/32 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, hogy tehetnek-e kivételt. Olyanról már hallottam, hogy valakinek egyedileg engedélyeztek olyan nevet, ami semmilyen körülmények közt nem kerülhet be az adható utónevek közé, de ő magának választotta és így engedték.

Gondoltam rá én is, hogy megpróbálom, mert én sem válnék meg attól, amit a szüleimtől kaptam, szeretem és használom is mindkettőt, de valahogy késztetést érzek önmagamat elnevezni. Nem lenne ettől kevésbé a sajátom az sem, amit kaptam, csak más. Azzal tudnék önmagam lenni igazán. Viszont sosem töröltetném el a neveim, mert tetszenek is és a szüleim is nagyon fontosak, rosszul érezném magam és örülni sem tudnék az újnak.

2012. jan. 15. 20:59
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy keresztnevem van, Viktória. A vezetéknevem sem éppen rövid, tehát bőven elég leírni. :D Örülök, hogy nincs második.
2012. jan. 15. 21:26
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
1 van, viszont az meg összetett, és két névből áll (Annamária), viszont van, aki azt hiszi, hogy kettő nevem van, külön az Anna, és külön a Mária. Elfogadnék egy 2. keresztnevet is azért. :) Mindenki máshogy szólít, meg megkérdezik, hogy "melyiket" használom.
2012. jan. 15. 22:08
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egy! Gabriella.
2012. jan. 15. 22:22
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Nikolett Éva vagyok, és mind a kettőt szeretem (szeretném) használni, de van, hogy hiába diktálom be a teljes nevem, egyszerűen figyelmen kívül hagyják...mert nem számít. Néha már én érzem rosszul magam, hogy szeretném mindegyiket használni, de szerintem ezek már a személyiségem részei.

A gyerekeimnek is 2 keresztnevet szánok.

23N

2012. jan. 16. 08:35
 19/32 anonim ***** válasza:
89%
És a kedves kérdezőnek mi a 2 keresztneve?
2012. jan. 16. 09:28
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Két keresztnevem van, de az elsőt használom. Magyarországon én úgy tudom nem lehet harmadik keresztneved. Én nem szeretem, hogy ennyi van, mert ha egyszer férjhez megyek egy örökkévalóság lesz leírni a nevem. :D
2012. jan. 16. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!