Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a férjed meg...

Mit tennél, ha a férjed meg akarna ütni és megszorítaná a karodat?

Figyelt kérdés
Sosem volt agresszív típus, de hamar kikel magából, tegnap is ez történt. Veszekedtünk egy jelentéktelen dolgon, kiakadt, ideges fejet vágott és teljesen úgy tűnt, hogy meg akar ütni, a karomat megszorította. Mondta is, hogy most inkább elmegy, mert még olyat csinál, amit megbán később. Azóta sem kért bocsánatot, teljesen nyugodtan csinálja a dolgát, mintha mi sem történt volna. Én sem beszéltem erről, mert nem hiszem, hogy nekem kéne kezdenem. Ilyen még nem fordult elő soha. Ti mit tennétek?
2012. jan. 14. 20:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tőlem is nagyon távol áll a testi erőszak, és el sem tudok képzelni olyan szituációt, ahol akárcsak annyira megszorítsam a másik karját dühből, hogy az utána nyomot hagyjon benne. Nem siklanék el a dolog fölött, és nem tennék úgy mintha misem történt volna. Leülnék vele megbeszélni, hogy mi hozta ezt ki belőle, szerinte indokolt volt-e, mi tudta ennyire kiborítani, és hogy én min változtassak szerinte, hogy ez többé ne forduljon elő. Megértetném vele, vagy legalábbis megpróbálnám, hogy ez benned mély nyomot hagy, és elítéled a testi erőszakot, mert akit fizikailag bántok, azt már nem szeretem. Még nem válnék el. De a következő alkalommal már meggondolnám, mert inkább egyedül, mint attól félve, hogy mikor csattan a tenyér.
2012. jan. 14. 23:19
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül fog agyonverni. Ez akkora f@sság.
2012. jan. 15. 09:52
 13/18 anonim ***** válasza:
Helyzetfüggő. Ha épp bejelentettem neki, hogy megcsaltam, és nem az övé a gyerek, vagy lealázóan beszéltem vele,természetes reakció, bár kicsit aggasztó. Ha tényleg jelentéktelen dolog volt, és nincs gyerek még, én bizony otthagynám, veszélyes.
2012. jan. 15. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Min veszekedtetek?
2012. jan. 15. 12:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen is leülnék és elbeszélgetnék vele. Elmondanám hogy ez nekem nagyon rosszul esett és hogy nem akarom hogy mégegyszer elő forduljon. Megkérdezném miért tette, hogy lesz e még ilyen és hogy szeret e még. Engem még soha nem ütött meg férfi de ebben az életben nem is fog az biztos. Nem az az ember aki adja hanem aki állja.
2012. jan. 15. 13:17
 16/18 anonim ***** válasza:

ha a férjem úg felidegesítene, hoyg majdnem megütöm, és másnep, ahhelyett hog ybocsánatot kérne, vag yhallgatna, elkezdené, hoyg "..mi hozta ezt ki belőle, szerinte indokolt volt-e, mi tudta ennyire kiborítani, és hogy én min változtassak szerinte, hogy ez többé ne forduljon elő" én ráborítanám az asztalt, majd magamhoz venném abankkártyáját, és elmennék berugni a barátnőmmel.

H anem szokása verekedni, akkor igencsak megdolgoztál ezért a szorításért, nem igaz?

Hacsak nem valami miatt idegkimerült.

Szerintem azt kéne keresned, hol hibáztál, vagy hogy segíthetnél, nem kioktatni, mint egy gyereket, h mit nem szabad, s büntetésből bocsánatot kell kérnie - ezt is óvodásokkal csinálják.

Mivel sikerült így kiborítanod az egyébként jámbor férjedet?

Mert verbális erőszak is erőszek ám.

2012. jan. 15. 16:59
 17/18 A kérdező kommentje:
Úgy volt, hogy pénteken nem beszélte meg velem, hogy átjönnek hozzánk a haverjai, de ez annyira nem is lett volna probléma, viszont mikor hazaértem, azt láttam, hogy sörösüvegek szétdobálva, hatalmas füst, és fűszagot éreztem (gimis koromban az akkori haverjaim szívtak mellettem, egyből rájöttem, hogy mi ez). Kérdeztem, hogy ki szívott drogot a házban, erre kiröhögött és mondta, hogy nem történt semmi gáz. Felhúztam magam azon, hogy ilyet elviccel, ezért mondtam, hogy oké, akkor tegyen le a gyerektémáról, mert egy füvessel nem fogok családot alapítani. Ekkor akadt ki és csinálta ezt. Ez már nem az első, hogy a züllött haverjait idehozza és szétbarmolják a házat. De nem kiabáltam, csak nem tartottam fair-nek, hogy elpoénkodja, de szerintem ezért még nem kéne szorongatnia.
2012. jan. 15. 17:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez esetben szerintem abszolút neked volt igazad. A közös lakásba, amit gondolom nagyrészt te tartasz rendben, áthozza a zűrös haverjait inni és füvezni, előzetes megbeszélés és egyeztetés nélkül több, mint kiborító. Ráadásul úgy, hogy közben szétdúlják a lakást. Szóval nem neked kell megváltozni és bocsánatot kérni. Ez tuti.
2012. jan. 16. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!