Jogosan érzem magam csalódottnak vagy neki van igaza?
Megpróbálom röviden leírni.
Több éve együtt vagyunk a párommal,de még mindketten a szüleinknél lakunk. Pályakezdő munkanélküliként vagyok sajnos itthon,februártól ő is munkanélküli lesz. DE kapott munkalehetőséget egy cégnél,pár hónap múlva aláírhatja a szerződést. Örülök annak,hogy legalább neki lesz valami munkája,de ezzel együtt vetődtek fel a problémák. A munkalehetőség egy másik megyében lenne,ami egy mezőváros,tehát még annyira sincs ott munka,mint itt a nagyvárosban,tehát távkapcsolatban élnénk (csak hetente járna haza)... a tanulmányaink miatt éltünk már távkapcsolatban,de úgy érzem,hogy ez most más. Nagyon rosszul érintett,hogy meg sem kérdezte a véleményemet,csak bejelentette,hogy ez lesz és kész.
Én szeretnék elköltözni a fővárosba,ott több lehetőség lenne állást keresni,mint itt,és ismerős is van,aki szólt,hogy bármikor bármiben segít. Megemlítettem a témát,és a páromnak egyáltalán nem tetszett az ötlet. Tudom,hogy drága az albérlet,és a főváros nem éppen a legjobb,de ott tudnánk dolgozni mindketten. El szerettem volna kezdeni valami közöset felépíteni,hogy végre legyünk együtt,szakadjunk el a szülőktől,kezdjük el a közös életünket,de most hatalmasat csalódtam. Neki nagyon fontosak a szülei (képtelen elszakadni tőlük),éppen ezért,úgy gondoltam,hogy egy olyan városban próbáljunk szerencsét,ami viszonylag közel van,és sűrűbben tudunk hazajárni.Én támogattam eddig mindenben,rengeteg áldozatot hoztam,most először kértem tőle egy ilyen komoly dolgot. Nem tudom mitévő legyek... Elhiszem,hogy a családi vállalkozás neki fontos,de ezzel együtt úgy érzem,hogy az én vágyaimnak,vágyaimnak vége. Nem akarok önzőnek tűnni,de tudom,hogy itt,ebben a helyzetben,ebben a városban nem fogok találni munkát. Nagyon félek,hogy mi lesz ennek a dolognak a vége,de nem akarom őt elveszíteni,mert nagyon szeretem,és nem semmiért vagyunk együtt ennyi éve. Borzasztó nagy a nyomás rajtam,rengeteget sírtam emiatt. Nem akarok ráerőltetni semmit,de nagyon rosszul esik,hogy az én véleményemet nem veszi figyelembe.
Nem akarok eltartott feleség lenni,az nem az én asztalom... Egy normális közös életet szeretnék.
Mit tegyek? Támogassam vagy győzzem meg a saját elképzeléseimről? Teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Szerintem is érthető a te oldaladról is a dolog, jó hogy nem akarsz eltartott lenni, de ahogy írtad már ő is régebb óta munkanélküli, és szerintem örül, hogy végre talált munkát. Lehet hogy előbb kellett volna neki mondanod, hogy szeretnél a fővárosba költözni vele, mert ott több a munkalehetőség, még azelőtt, hogy felajánlották volna neki ezt az állást. Igazad van abban, hogy veled is meg kellett volna beszélnie a döntését, de lehet azt hitte hogy te is örülnél ha végre lenne munkája.
Esetleg kérdezz rá, hogy nem szeretné-e veled elkezdeni a közös jövőt, nem szeretné-e hogy összeköltözzetek. Mond el neki, hogy úgy látod itt soha nem fogsz munkát találni és ezért jobb lenne ha a fővárosba költöznétek. Sajnos azért is megy tönkre nagyon sok kapcsolat, mert az egyik fél ezen a helyen talál munkát, a másik pedig egy másik helyen, és a távkapcsolat nem sokáig működhet felnőtt emberek között.
Sajnos a mai világban nem válogathat az ember, lassacskán bármilyen munkát el kell, hogy fogadjon, ha munkanélküli lesz. Próbálj meg te is ott munkát keresni.
Nagyvárosban lakom, ennek ellenére a mostani és az előző munkahelyem is egy faluban van. Lefogadom, hogy innen viszont rengetegen járnak be a városba dolgozni. Soha nem lehet tudni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!