Mit tegyek? Legyek saját magammal önző vagy vegyem figyelembe azt, hogy más mit akar?
Tavaly jelentkeztem az egyetemre, fel is vettek, de passzíváltam magam, mivel 1 évet külföldön töltök. Most szembesültem vele, hogy az általam oly áhított szak idén nem indul, ergo én mint passzív státuszú hallgató a szeptemberi képzést nem kezdhetem el. És most jön a nagy dilemma.
Meghatározott ideig van szerződésem itt, ahol most élek, még fél év van hátra. De mi legyen utána. Lehetőségnek ott van, hogy a mostani felvételi eljárás során jelentkezek egy másik szakra (és 26-27 éves leszek mire lediplomázok) vagy maradok még itt 1 évet (lehetőségem lenne hol dolgozni) vagy pedig hazamegyek és otthon próbálok állást találni (jogi végzettségem van). A családom mellettem áll és támogat bármilyen döntést is hozzak. De a barátom (nem hossú kapcsolat) megsértődött arra a felvetésre, hogy maradnék még. Merthogy akkor mi lesz vele, ő ezt a fél évet is alig bírja ki, stb. stb. És menjek haza, ő majd talál nekem állást, mellesleg meg könnyű elhelyezkedni otthon, csak én vagyok gyökér, hogy nem járok utána. Oké, ő könnyen beszél, mert tényleg jó munkája van, szuper jövedelemmel. De én nem akarok senkinek hálás lenni, ha munkám lesz, azt a saját erőmből akarom elérni, nem pedig protekcióval. Oké, ez elég nagyképűnek hangzik, de ha nem maradunk együtt akkor benne ott lesz a tüske, hogy kihasználtam.
Amivel még próbál érvelni, hogy majd ő eltart. Hát köszönöm, ezt a lehetőséget is kihagynám, egészséges felnőtt fiatal vagyok, nem kell engem eltartani.
Szívem szerint maradnék itt. Imádom az országot, a kultúrát, jók az életkörülmények és bár nem a felsővezetők életét élem, tökéletesen kényelmesen kijövök a fizetésemből.
Ti mit tennétek a helyembe? Engednétek a nyomásnak, vagy ismét iskolapad, esetleg bevállalnátok még 1 évet?
(Bocsánat ha hosszúra sikeredett)
Hogy vele képzelem el a jövőm? Jelenleg igen. De ki tudja mi lenne, ha véglegesen hazamennék és ránk telepednének a mindennapok. Mert így, hogy mindennap beszélünk és mikor otthon vagyok non-stop együtt vagyunk egészen más, mint ténylegesen hónapról hónapra együtt lenni. Szeretem és tisztelem és mindenekelőtt büszke vagyok rá, hogy egy olyan gyermek és fiatal korral eljutott oda ahol most tart. Az, hogy itt lenne munkája annyira nem veszek rá mérget. Elsősorban egy nagyon erős nyelvtudás kéne hozzá, de nyelvérzéke zéró, az meg lealacsonyító számára, hogy a végzettsége alá adja. Ezt teljes mértékben megértem, de nem kezdheti mindenki a csúcson. Most még fél év, aztán ha úgy döntök, hogy maradok akkor szeptembertől még 1 év. Viszont én ezt a lehetőséget előre elmondtam neki, mármint hogy ha alkalom adódik akkor szeretnék maradni. Fiatal vagyok és még a saját korosztályomból se mondhatja el mindenki, hogy külföldön él, pedig nagyon sok magyar fiatalnak ez az álma. PRóbáltam azzal érvelni, hogy ez lehetőség az élettől, amit sokan nem kapnak meg, mások csak álmodoznak róla, de erre is le lettem hurrogva, hogy Mo. is gyönyörű, mint ország és jó a munkaerőpiaca.
Hosszútávon tuti nem viselném el más irányítását :) Nem hiába akartam olyat tanulni, ahol bebizonyíthatom, hogy nőként is vagyok annyira karakán, mint egy férfi. Szerintem sem azon múlik, hogy most egy lakásban élünk-e. Főleg úgy, hogy ő úgy kb februártól júliusig reggeltől estig melózik, hétvégén kialussza a hetet. Ami tényleges szórakozás lenne az az augusztus. Szeptembertől újra készül az év végi hajrára és beindul a mókus kerék. Annak meg abszolút nincs értelme, hogy mint egy dísz otthon üljek és várjam a nagyurat haza.
Bizony, "csak" 2 óra. De ő ezt az utat se akarja megtenni, mert fél a repüléstől (sose ült még gépen, nem tudja milyen) és hát ha nekem úgyis szabim van (3 havonta 3 hét) akkor irány haza.
Masodik vagyok ismet, hat igy mar masabb a kep.
1. Ha azt mondja jo a munkaeropiaca,akkor ostoba es szuklatokoru. Az en csaladombol is mindenki 300 netto folott keresett,meg se mondtuk soha,hogy jo Magyarorszag munkaeropiaca, mert nem csak magunkkal vagyunk elfoglalva. Egyaltalan nem jo,ha realisan kozelitjuk meg a kerdest.
2. Nem jo a nyelverzeke? Szerintem nekem se, hamarosan (2ev utan) ujra az egyetemen talalom magam,ahova nem semmi nyelvtudas kell, es nem tudom te melyik orszagban vagy,de nekem nem egy angol nehezsegu nyelvet kellett megtanulni. Egyebkent senki sem szuletik nyelvtehetsegkent,max van aki ebben picit erosebb. A vegen ugyis az nevet,aki eleg idot szant ra,kiveve,ha fogyatekos valaki (ez nem derogalo kifejezes, a tenyleges fogyatekosokra gondolok). Tehat csak akar kell,ez nem kifogas.
3. Nem adja alabb? Akkor nem szerethet valami,hu de nagyon, fel -1evet kibirhatna barhogy,utana meg sokkal jobban kereshetne,mint otthon,ha otton se fekete munkabol el meg ilyen jol. Mert akkor valoszinuleg valamihez nagyon ert. Szinten csak az akaratgyengeseg jele. Ami abbol ered,hogy nincs eleg eros kotelek koztetek.
4. Fel a repulestol? Tolem jobban szerintem senki se lehet betojva,en szoszerint elajultam az elso utamon,es ugy kellett hetekig rakeszulni,annyira paraztam.
5. Sokallja a 2 orat? Erre nem tudok mit mondani. Egyebkent ez tenyelgesen nem 2 ora,nekunk is 2 ora volt elvileg,ha azt nezzuk,hogy milyen hosszu a reupolout. En Budapest mellett nottem fel, 1 ora meg beerek a repterre, legalabb 2 oraval elott normalis emberek mar kint vannak. Ez 3 ora (es akkor keveset mondtam,mert aki videkrol jon fel,annak ez tobbszorose lehet,de Budapesten belul is kell altalaban ennyi), 2 ora az ut, ez mar 5 ora,es onnan meg ugye elmenni hozzad x ora. Szoval azert ez ritkan 2 ora,ezt viszont be kell latni.:)
Francia-német nyelvterület.
Hát igen, az a 2 óra kicsit több :) Én is egész napokat szoktam számolni, mert bár a reptér 20 kmre van tőlem, de nem egyenes vonalba, szóval előbb be a városba és onnan ki a reptérre. De szerintem megéri ez a kis kényelmetlenség, csakhogy lássam őt és a családomat. Na ezt nem képes felfogni :D
A repüléstől én is félek, de ez a leggyorsabb közlekedési mód. Van még a vonat meg busz, de az meg 12-15 óra. Az meg azért kényelmetlen.
Nem lesz hosszú lélegzetű, problémáktól mentes a kapcsolatod, persze kívánom, hogy sikerüljön! Nem jönnék haza -egyelőre- ez biztos.
Sok benne a verbális agresszió, ez nem jó jel.
Te egy "szabad madár vagy"! Élj a lehetőségeiddel!
Persze, ha valami már nem gömbölyű, akkor máris kamu a kérdés :)
Van nyelvizsgája, de akkor is borzasztó a nyelvérzéke. Be lehet seggelni egy nyelvet, használni is lehet megfelelően (vagy nem). Nem mellesleg szerintem (de ez privát vélemény) szimplán csak lusta, hogy új nyelvet tanuljon.
De a kérdés nem a nyelvtudására vonatkozott.
Akkor kamu. Nézd, nagyon nem arra vonatkozik a kérdés, hogy milyen a nyelvtudása vagy sem. Van olyan ismerősöm aki rendőr, megvette a jogosítványt mert ugye az alap volt régen a rendőrségi felvételihez. És azért vette meg mert sík hülye az autóvezetéshez. Ez van. Nem mindenki szerzi tisztességes úton a végzettségét.
Persze, alap feltétel a nyelvtudás. A barátnőm anyja bankban dolgozik zéró nyelvtudás nélkül pénzügyesként. Miért? Ez is kamu lenne? Nem hiszem.
De mint már írtam a kérdés nem a végzettsége és a munkája kitárgyalására illetve a nyelvtudására irányult. Mellesleg meg vagyok annyira intelligens ember, hogy nem teszek fel kamu kérdéseket. Persze, akkor jöhet a kérdés, hogy mégis miért kérdezek? Azért, mert érdekel a kívülálló véleménye, aki teljesen független az életemtől.
Ha kamunak érzed a kérdést sajnálom, de nem vagyok már 14 éves, hogy kamu kérdésekkel pakoljam tele a GYK-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!