Milyen kötelezettségei vannak a gyereknek a szülőkkel szemben?
Gondolok én arra, hogy tanuláson kívül mondjuk kötelező e a házi munka, milyen kortól és mennyit?
Nálunk teljes mértékben kötelező "dolgozni" itthon, de olyan mértékben, hogy a munka az első. Néha kicsit nehéz, amikor vizsgáim vannak, és suli mellett van rendes munkám is, de szüleimet nem nagyon szokta érdekelni, hogy milyen egyéb elfoglaltságaim vannak. Plusz gyakran előfordul, hogy a legrosszabb időben jut eszükbe ez meg az, pl nyáron 3x kaptam napszúrást, mert anyukámnak mindig délben jutott eszébe kiküldeni engem füvet nyírni. Mondtam én neki, hogy akkor megcsinálom késő délután, de neki most "zavarja a szemét".
Első jó nagy tévedésben vagy!
Én úgy gondolom, ha együtt élek valakivel, alap, hogy segítek neki.
Másrészről a gyerek igenis segítsen a házimunkában, udvari dolgokban, meg mindenben, amiben tud.
1. addig sem a gép/tv előtt tunyul
2. testmozgás, szabad levegő sosem árt
3. ha egyedül kell élnie, sem fog kétségbeesni/éhen halni (az már más kérdés, hogy a tisztaság, rend milyen lesz körülötte, de az már az ő baja, én megtanítottam takarítani pl.)
4. előny, ha mind a benti, mind a kinti munkákban van tapasztalata (fiú-lány egyaránt), hisz ki tudja, mit hoz az élet
Természetesen minden munka csakis tanulás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!