Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni? Barátommal...

Mit lehet tenni? Barátommal majdnem 16 hónapja vagyunk együtt.Ő 20 éves,én 16.A mamája nem engedi,hogy nálam aludjon.

Figyelt kérdés

Jó lenne ha engedné,de hallani sem akar róla..16 hónap alatt eddig 3x aludt nálam kb. A magyarázata az,hogy "nem vagytok élettársak,hogy együtt aludjatok,és mivan ha gyerek lesz"..

szerintetek??segítsetek pls:\\\'(

2009. máj. 24. 11:12
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
hát a bulizás se lenne rossz.de ha bulizni megy (nagyon ritkán engedik) akkor is legkésőbb reggel 8ra otthon kell lennie..tegyük fel elengedné bulizni,és nálam aludna,akkor már reggel fél 7kor elkellene indulnia haza..szóval sehogy se jó:S
2009. máj. 24. 12:10
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
nemteljesen értem. 20 évesen kikéri a nagyanyja engedélyét abban, hogy mikor hova megy és mit csinál? szerinted ez normális...?
2009. máj. 24. 13:09
 13/26 A kérdező kommentje:
alapjában véve nem az.de a nagyanyja tartja el..
2009. máj. 24. 14:19
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

gyereket nem csak akkor lehet csinálni, ha együtt alszotok, hanem akár fényes nappal is, megvan az simán egy fél óra alatt :)

lehet, hogy a mama szégyelli bevallani, hogy félne otthon egyedül maradni éjszakára?

2009. máj. 24. 14:22
 15/26 anonim ***** válasza:
89%

A nagymamát értem (sajnos), miért viselkedik így. Ennek semmi köze ahhoz, hogy fél az esetleges nem várt terhességtől, hiszen amit "együttalvás" közben csinál az ember a párjával, azt bármikor nappal is lehet, így aztán bármikor becsúszhatna egy baba. Az ilyen viselkedés nem más, mint prüdéria, álszentség. Az együtt alvás az "nyilvánvaló", ott egyértelmű, hogy van szexuális kapcsolat köztetek, de ha csak úgy együtt járogattok, akkor a mama el tudja hitetni magával (és ami még fontosabb neki, a szomszédokkal, idegenekkel, kívülállókkal), hogy Ti csak egymás kezét fogjátok... Régen elég gyakori volt ez gondolkodásmód. Az ilyen régimódi emberek szerint nem elfogadott a házasságon kívüli szexuális élet és ha beleegyezne, hogy ott aludjon nálad a barátod, ez azt jelentené, hogy a saját elveit feladta.

A barátodat viszont nem nagyon értem. Ő már 20 éves, fiatal felnőtt. Joga van a saját elvei, életstílusa szerint élni, ehhez nem kell kikérnie senki beleegyezését. Az már más kérdés, hogyha esetleg még nem önálló, még eltartják. Akkor megkeserítheti az életét az eltartója, ha esetleg mást tesz, mint ami neki tetszik, de ezt már a barátodnak kell eldöntenie, hogy milyen korlátokat fogad el és milyet nem. Nekem anno azt mondták, nem tanulhatok tovább, ha nem szűzen megyek férjhez... Nem hagytak más választási lehetőséget a szüleim, mint folyton hazudni, mert én 22 éves koromig tanultam és nem kívántam a vőlegényemmel csak csillagokat nézegetni. A saját fiaimnál semmiféle ilyen jellegű korlátozás nincs pont azért, mert nekem sokkal fontosabb, hogy őszinték és megbízhatóak legyenek, mint a szomszédok véleménye.

2009. máj. 24. 14:22
 16/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)aranyosak vagytok.igazatok van teljesen,hogy gyereket nappal is lehet csinálni.teljesen független a napszaktól.csak nem értem,hogy ez miért jó neki:( tönkretesz minket teljesen.én már nagyon nem bírom,és nem tudom,h tényleg mit lehetne tenni:(
2009. máj. 24. 14:26
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Ha fontos vagy a barátodnak, akkor ne legyen nyámnyila alak, hanem menjen el dolgozni, és függetlenítse magát a prűd nagyanyjától. nehogy már a nagyanyja dirigáljon egy fiatal felnőtt ffinak, ezen nevetnek kell. elmegy szépen melózni, kivesz egy kis garzonlakást, és no problemo.
2009. máj. 24. 14:52
 18/26 anonim ***** válasza:
80%

az még oké lenne, ha te mamád nem engedne a fiúhoz, vagy esetleg a mamád hozzátok a srácot, főleg mert fiatal vagy és a lányoakt jobban féltik, meg hát egy pasi könnyebben elfut a felelősség elől, de az hogy az ő mamija tiltja meg hogy ő aludjon nálatok az fura.

Főleg 20 évesen, szerintem is a korod zavarja, fél hogy esetleg becsapod a srácot és mégsem védekezel, és hogy nem tudjátok eltartani a babát ha becsúszna. Vagy csak idős és régimódi, mert az ő korukban házasságig nem volt szex, és házasság énlkül gyerek se volt, szex is csak 18 felett volt tisztességes.

Az hogy mennyi ideje jártok az oké, manapság 16 évesen szexelni előszőr az sem valami nagy szám, megk éne neki győzni a nagyiját, hogy csak alvás lesz, és ha nem bíztik bennetek, akkor ne ő menjen hozzád, hanem te hozzá, és akkor szemmel tud titeket tartani, valamint ha lefekszetek egymással akkor fogtok használni óvszert. :)

és ha teherbe esnél valamikor akkor egyből megkérné a kezed :)

2009. máj. 24. 14:54
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

lehet csak téged nem kedvel a nagyija? Vagy egyik nőt se kedvelné, mert fél hogy elszedik tőle az unokáját, és majd elmegy és magára marad?

A nagyijának kéne valami kedves pasi, és a fiúnak is dolgozni kéne, vagy esetleg főiskolás és ezért nem tudja magát eltartani? A gyerek szülei hol vannak?

Szerintem nem a sráck éri ki a nagyi véleményét,. hanem inkább a nagyi akarja őtbeszabályozni, ő meg sajna kénytelen belemenni, mert tudja h hálával tartozik, mivel ő az aki vigyáz rá és eltartja.

Hát ha meg már nem vagy szüz ésm áskor is feküdtél le vele akkor tök mnidegy szerintem, mert a gyereket tényleg meg lehet csinálni nappal is, akár még a fürdőben is.

2009. máj. 24. 15:07
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Üzenem a párodnak, hogy álljon a sarkára. 20 éves, az istenért! Egyrészt valóban elmehet melózni mert 20 éves férfiként már nem kell, hogy a nagyja lássa el a nyugdíjából. Másrészt ha egy kicsit önállóbb lenne és kiállna magáért, fogná magát és közölné a nagyival, hogy szereti, és megérti, de sajnálja, a mai estét nálad tölti. Elmegy aztán jólvan. A nagyi pár nap felháborodás után meg lenyugszik, nem fogja kidobni az utcára az unokáját.

Nem értem, hogy egy 20 éves ffi mért függ ennyire a nagyanyjától. Engedély ahhoz, hogy elmehessen, nevetséges, ne haragudj..:)

2009. máj. 24. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!