Én vagyok a túlérzékeny, vagy sokat akarok tőle?
Amikor a férjed dolgozik, keresd meg ezt a "barátot" és magyarázd el neki, hogy neki már családja van, és nem az ivászattal kell foglalkoznia, meg "bulizással", hanem a 2 gyerekével, és a feleségével.
Amikor kicsi voltam apám ugyanezt eljátszotta, anyám ment is utána, aztán csinálta a balhét.Jól leosztott mindenkit néhányszor, azóta kb rendben van a család.
Akár kiélte magát, akár nem, ilyet nem csinálhat, mert már családja van. Gondolom, nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy nősüljön meg, vagy vállaljon gyerekeket. Felnőtt férfi, nem gyerek már, felelősséggel tartozik a családjáért. Ha ezt nem tudja felfogni, akkor költözzön a baráthoz.
Beszélgess el a pasival, hogy lehet, hogy neki se gyereke, se verebe, de ne szakítson el a családjától egy elkötelezett embert, főleg ne vigye bele az ivászatba.
Szia kedves kérdező!
Én azért írok neked, mert hasonló problémával küzdök annyi különbséggel, hogy mi még nem élünk együtt és gyermekünk sincs, de nagyon sokszor kell nélkülöznöm a páromat a barátai miatt. Próbálok ezzel együtt élni és türelmesnek lenni, de néha nagyon nehéz, így tudom, hogy mit érezhetsz. Sajnállak, mert veled ellentétben én legalább ki tudom még várni, hogy változzon a helyzet és csak utána komolyabbra fordítani a dolgokat.
Azt kellene megértetned a pároddal, hogy a családvállalás nem csak a te döntésed volt, hanem ő is ugyanúgy akarta, nyilván ezért születtek meg a gyerekek.
Amikor pedig valaki családot alapít, azzal igen nagy felelősséget vállal, amihez fel kell nőnie.
Nagyon fontos, hogy megbeszéljétek és megértse, hogy azt az időt, amit most elszalaszt a családjával tölteni, sosem kapja vissza és ezt később bánni fogja. Én a helyedben feltenném neki a kérdést, hogy vajon a barátja gondoskodna-e róla jóban-rosszban, ha esetleg titeket elveszít? Mert ezt sokáig nem lehet tűrni és egyértelmű, hogy ha ez így megy hosszútávon, akkor el fogtok hidegülni egymástól. Nem elkeseríteni akarlak, csak segíteni és felhívni a figyelmedet arra, hogy most kell erősnek lenned és a sarkadra állnod, máskülönben ez a helyzet csak rosszabb lesz.
Minden jót kívánok neked és elég erőt ahhoz, hogy boldog család legyetek, a babának és neked pedig egészséget!
És ha szeretnél beszélgetni, nyugodtan írj privátot, szívesen segítek!
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!