Ti is észrevettétek, hogy az elmúlt napokban egyre több olyan kérdés van ahol ahhoz kérnek segítséget, hogy honnan tudnak élelmiszert szerezni, mert nincs még a gyereknek se?
Sok a szegény, de az ilyet nem bírom. Nem azért teszi fel a kérdést, mert tényleg nem tudja, hanem mert kéreget. Tapasztalat.
Tagja vagyok egy netes oldalnak, ahol rászorulóknak lehet ruhát, használati holmikat eljuttatni. A pénzzé tehető felajánlásokra millióan jelentkeznek és sajnos én is adtam már olyannak valamit, akiről később kiderült, hogy egy hazug valaki, aki azon az oldalon szedi össze a holmikat és eladja.
Sok felhasználó gyűjt szegényeknek, akik nem férnek hozzá az internethez, szívvel-lélekkel csinálják. De hogy mennyi a csaló, az valami hihetetlen.
Ezért ezeknek a kérdéseknek nem hiszek.
Ha valóban így van sajnálom, de az önkormányzathoz, faluvezetőséghez, rokonokhoz kell fordulni vagy jelentkezni olyan helyre, ahol szeretetszolgálatok segítenek rászorulóknak.
"Nahát ezért kell előre gondolkodni. Mindig lepontozzátok azokat, akik a "bevállaljak-e ilyen körülmények közé gyereket" típusú kérdésekre megírják hogy ne, mert előbb-utóbb éhezni fogtok..."
És mit csináljon az, akinek már a gyereke 10-14 éves??? Dobja el magától?? Mert azért valljuk be, 10 éve még egész élhető ország volt ez...
Elhiszem, hogy biztosan van olyan, aki nem kamuzik, de annak a válaszadónak is nagyon igazat adok, aki írta a dohányzást.
Járok egy másik internetes, beszélgetős oldalra is, ott mindenki nicknévvel van fent, avatarral, de mivel évek óta ismeri egymást a törzsgárda, sokan tudjuk a másik igazi, teljes nevét, mert elárulták, Fb.-on is ismerősök stb.,
És bizony ott is panaszkodnak sokan, hogy milyen nehéz lett az életük, alig bírják fizetni a számlákat, kajára alig jut, de a cigit továbbra is megveszik, írják mindig, hogy milyen kajákat főznek, és távolról sem a legolcsóbbat.
Olyan is volt, hogy az egyik "elsírta" magát, hogy jaj, annyira nincs pénze, hogy aki tud, segítsen már rajta, és sokan küldtek is neki pénzt. Erre olvasom, hogy utána írja, hogy mi van a kocsijával, vizsgáztatni viszi és egyebek, meg dohányzik is ugyanúgy. Na, gondoltam magamban, még jó, hogy nem adtam.
Nagyon megdöbbentem, hogy ennyien lepontozzátok a 14. válaszadót.
Pedig tökéletesen igaza van!
Ismerek egy családot, három gyerek van, 9-14 év közöttiek, és nyomorognak.
Az anyuka se úgy gondolta, hogy a férje meghal, mikor elsőbe megy a legkisebb, őt kirúgják, és a családiból tengődnek napról napra.
Nagyon sok család nem most vállalt gyereket a "nyomorba", hanem megváltoztak a körülményeik.
Ha mindenki arra készülne, hogy "de hát mi lesz, ha mindketten elvesztik a munkájukat, a gyerekek meg ott maradnak", akkor senki se szülne, a felnőtt lakosság meg Budapesttől Bécsig végigfeküdne a síneken, tömött sorban.
Van, amire nem lehet felkészülni.
Azt a k.va netet is de tudjátok sajnálni!
Engem is ért bőven érte bántás, pedig sok pénzt spóroltam az aukciós oldalakon, ezt-azt eladtam. Volt, hogy a gyerekek ruhatárát kicseréltem úgy, hogy még pici nyereségem is maradt az adogatás-vásárlás közben.
Nem mellékes, hogy net nélkül nem lenne most munkám, és eleve a hirdetésre se tudok jelentkezni.
Ha minden nap vesz egy hirdető újságot, hogy állást keressen, és felhív két céget, az SOKKAL TÖBBE KERÜL, és tized annyira eredményes.
A cigivel kapcsolatban viszont egyetértek. Akinek arra telik, az ne sírjon, mert semmi sem indokolja a szükségességét, de egy doboz cigi árából kis ügyességgel egy négy-öt fős család napi étkezését majdnem ki is lehetne hozni. Egy fél kilós kenyér meg egy liter tej garantáltan kijön!
Sziasztok!
Én mindenkivel egyetértek. Azt is megértem, hogy valaki szegény. Azt még megértem, hogy pl. megkérdezi az illető, hogy ezt és ezt az adománygyűjtő helyet hol találja, na de amikor konkrétan itt kéregetnek, legalább vállalná fel a személyazonosságát.
Nálunk anyukámék elég szegények, de az internetről nem mondanának le. Hogy miért?
Anya fáradtan hazaesik a munkahelyéről. Megnézi az e-mailjeit, válaszol a barátainak, beszélget az ország két másik végében élő gyerekeivel (velem is) Skypeon (olcsóbb mintha telefonszámlát fizetne).
Aztán felkel elindul a másodállásába.
Este hazaesik, hulla fáradtan. Az internettel járó tv elé beül, megnéz 1-2 filmet és alszik is. Őszintén! Ezt a kevés örömét is elvennétek? Hánynom kell ettől az országtól... És igenis zsíros kenyeret meg levet eszik sokszor, de legalább van némi öröme is az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!