Régen jobb volt gyereknek lenni, mint most?
Facebook most ez megy körbe:
Régen nem volt Blackburry-m,
se Wii, se Playstation, se Xbox.
Bújócskáztam, ugróiskoláztam,
ugróköteleztem. Akkor mentem
haza, amikor sötétedett, anyám
nem mobilon hívott, hanem
kiabált: BEFELÉÉÉÉ!
Chatelés helyett játszottam a
barátaimmal. Régen nem
létezett antibakteriális gél,
pedig mi a földdel játszottunk.
...letűnt boldog gyermekkor...
Tedd ki ezt az üzenőfaladra, ha
ittál te is locsolócsöböl!
Ez insprilált, hogy kiírjam a kérdést. Ti mit gondoltok?
Hát szerintem régen se volt jobb. Persze kérdés, mikkorra gondolunk? 120 éve a 12 éves gyerek ment a bányába dolgozni, ha szegény volt a család, az aztán sokkal jobb volt.
Én úgy látom, hogy egyszerűen ma a technika kiszolgálja a lusta gyerekeket, de már a tinik is azon problémáznak, hogy milyen volt régen. Könyörgöm, tessék szépen felkelni, kimenni, tanulni, szórakozni, dolgozni, akármi. Ma erre is sokkal több lehetőség van, csak meg kéne keresni őket.
Ami meg a régen dolgot illeti, én a 90-es években voltam gyerek, és igenis volt antibakteriális gél, számítógép, internet (igaz, betárcsázós, és az is igaz, hogy nekünk az elsők között lett, mert kocka apukám van), videojátékok, satöbbi, satöbbi. Megvolt ugyanaz, ami ma, legfeljebb a szülők nem biztosították a gyereknek. Akkor a lusta gyerekek a tévé előtt ültek egész nap, most meg a gép előtt. Van lényeges különbség?
ma 00:26
Én komolyan mondom,hogy sajnálatra méltó ember lehetsz..
Mellesleg,ha olvasgattad volna a hozzászólásokat akkor láthatnád,hogy 15 éves fiatal is nosztalgiázik..Azért ő rá ne mond már hogy merevedik az agya,vagy öregszik,vagy traumás gyerekkora volt..
Biztos vagyok benne,hogy egy normális fiatal 15 éves aki szeret emlékezni a régi dolgokra,ahogy mindannyian,csak azok a kevesek nem akiknek túl szegényes a fantáziájuk..
Blackburry? LOL, legalább leírni tudná a sok 12 éves szennybúk huszár...
Amúgy én a 90-es években és a 2000-res évek elején voltam gyerek, és egyértelműen sokkal jobb volt. Nagyon visszasírom azokat az időket :(
Engem az újfajta idiótabiztos játszóterek akasztanak ki. Mi volt a baj a régi jó játszókkal? Oda még tizenévesen is mentünk, imádtam azokat a hintákat. Ma meg olyanok, mintha fogyatékosoknak készülnének. Annyit estem le mászókáról, kőcsúszdáról, hintából is repültem ki, horzsoláson kívül semmi bajom nem volt soha.
Szerintem az a baj, hogy ma már annyira túlterveznek mindent, hogy nem hagynak semmit a fantáziára. Mi régen egy olyan nagy, zöld rakéta tetejű mászókán elvoltunk órákat, annyi hülyeséget játszottunk, és nem untuk meg.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!