Régen jobb volt gyereknek lenni, mint most?
Facebook most ez megy körbe:
Régen nem volt Blackburry-m,
se Wii, se Playstation, se Xbox.
Bújócskáztam, ugróiskoláztam,
ugróköteleztem. Akkor mentem
haza, amikor sötétedett, anyám
nem mobilon hívott, hanem
kiabált: BEFELÉÉÉÉ!
Chatelés helyett játszottam a
barátaimmal. Régen nem
létezett antibakteriális gél,
pedig mi a földdel játszottunk.
...letűnt boldog gyermekkor...
Tedd ki ezt az üzenőfaladra, ha
ittál te is locsolócsöböl!
Ez insprilált, hogy kiírjam a kérdést. Ti mit gondoltok?
ma 23:57
sajnállak,hogy szegényes gyerekkorod volt,s ma is egy szegényes pesszimista ember vagy..
Abban meg nagyon tévedsz,hogy azt hiszed,hogy aki nosztalgiázik az csakis egy senki ember lehet aki nem ért el semmit az életben..
Én is nosztalgiázom(előtted írtam,hogy én ebben a korban éltem) Ma mégis külföldön dolgozom,Nagyon jó állásom van,boldog családom van,és bejártam az egész világot..
Azért mert valaki nosztalgiázik,még nem lesz öregember..Lehet,hogy újat mondok neked,de 20-25 éves fiatalok is szeretnek nosztalgiázni..Ő rájuk még véletlenül sem lehet mondani,hogy öregek lennének..
Én tényleg sajnállak,hogy ilyen keserű ember vagy...
Mobiltelefon?? Nem is létezett. Gyönyörű képeslapokat küldtünk egymásnak ünnepekkor, születés-névnapkor. És leveleztünk. Bizony, el kellett menni a postára feladni a levelet. Mobiltelefont a Dallasban láttam először, az is egy monstrum volt:)
Nekem, ami játékom volt gyerekkoromba az a labda, egy-két baba, műanyag villamos, mackó stb...ja, meg építőkocka. És egyedül voltam tesóm nem lévén annyira el tudtam játszani...
igaz én csak 15 vagyok..
de vissza emlékszem ezekre..
anya kiabált az ablakból GYERE FELFELE!!
meg régen ezek a vas játszó terek voltak nem voltak ezek a sz*r gumi valamik,elestünk mondták: katona dolog.. mennyit ipiapacsoztam.. nem volt gép.. azaz volt de nekem még nem volt.. társasoztunk nem voltak ilyen sz*r mesék meg ilyen szavak sem.. hiányzik a régi gyerekkorom.. ezek a gyerekek akik most születnek vagy fognak születni luxusban lesznek tulajdonkép... ha elestél kaptál rá puszit... lemertek engedni még a játszótérre.. jobb volt régen mint most.. nekem is most van laptopom xbox anyám kínja.. játszok vele valamennyit napi 1-2 óra.. a többit meg lenn vagyok már ha van rá időm a sok tanulás miatt... 10 év alatt sok mindent változik a világ.. 10ÉV?? kevesebb alatt... úgy beszélek mintha felnőtt lennék... istenem : DD na de ez a véleményem : ))
15L
Nálam most ez megy,ez is jó!:) 2. vagyok.:
"Amikor én voltam 12 éves, nem volt iPhone-om, sem laptopom. Nem jártam Fórumba és Jazzbe. Hintáztam, kutyát sétáltattam.Akkor mentem haza amikor sötétedett és nem akkor amikor az első busz jött.És ha késtem kur vára kikaptam. Anyukám nem mobilon hívott, hanem kiabált: BEFELÉ! Ha összevesztem vele, akkor rendet raktam a szobámban hogy ne haragudjon, nem pedig kiírtam facebookra hogy... 'a...nyá...m csi cska'. Nem is volt facebookom, nem voltam idősebbnek regisztrálva, hajnal kettőkor aludtam és nem írogattam ki hogy 'like ha fent vagy'. Chatelés meg smile helyett nevettünk a barátaimmal. Az volt a boldog gyerekkor! Tedd ki ezt az üzenőfaladra , ha te is ittál csapból, vagy ettél télen jégcsapot , és mégis túlélted!!!" :))
Emlékszem éjjel hallgattam a rádiót a mono szalagos kazettás rádiómról a paplan alatt, nehogy meghallják a muterék a másik szobába.
Híre sem volt még az mp3 lejátszóknak. Ha akkor azt mondta volna nekem, hogy lesz ilyen kütyü, körberöhögtem volna...
Biztos jobb lehetett, de ez nem az abban a korban élők dicsősége, hogy nem egy szobában gubbasztottak a gép előtt... hogy tehették volna, hiszen nem is volt. Most őszintén, ha nekik meg lett volna a lehetőség rá, minden barátjuk ezt csinálja, biztos, hogy ők is.
Én elismerem, hogy jobb volt, de tényleg ez jön le belőle, hogy aki akkor volt fiatal, mennyivel jobb ember, meg mennyivel hasznosabb dolgokat tett, ellenben a mai lébecoló tinikkel... de ezt nem lehet összehasonlítani, teljesen mások a körülmények.
Amúgy engem is zavar, amikor például körbe nézek a villamoson és látom, hogy egy kb alsós kisgyerek társaság felszáll, és ahelyett, hogy egymással beszélgetnének állnak egymás mellett és nyomkodják az okos telefonjukat... Őszintén sajnálom őket, rossz lehet, de mégse ők tehetnek róla úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!