Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy anyámék nem...

Normális, hogy anyámék nem engednek el az egyik barátnőmhöz DVD-zni tízig/fél tizenegyig?

Figyelt kérdés

Már a barátnőm anyja is felhivta őket, hog megmagyarázza nekik, hogy nem lesz semmi pia, stb., mégis.. Pedig DVD-zni akartunk! Mégis itt kell megrohadnom és még én vagyok a rossz !!!! Másik barátnőmet meg elengedték a szülei, azt is megengedték neki,hogy ott aludjon.. Ők meg csak 9 akarnak elengedni.. :@ És itt cirkuszkodnak velem még most is, hogy eltiltanak tőlük, stb... normális az ilyen????

L/14

2011. dec. 31. 19:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nyolcasnak és kilencesnek

[link]

2012. jan. 1. 00:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Ez csak egy módosító javaslat, és a cikk alapján csak kiskorúakra vonatkozik, tehát egy 14 évesre már nem.
2012. jan. 1. 04:20
 13/19 anonim ***** válasza:
A javaslatot elfogadták és a 14 éves az kiskorú!
2012. jan. 1. 09:05
 14/19 anonim ***** válasza:

off:

A Ptk. 12 §-a szerint kiskorú a 18 éven aluli gyermek.

A büntetőjogban van fiatalkorú, aki 14-18 között van, de a büntetőjogot nem keverjük már ide!

2012. jan. 1. 11:43
 15/19 anonim ***** válasza:
még a címben is benne van hogy 14 éven aluliak...
2012. jan. 1. 12:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Az nem normális, ha ennyire tiltanak és ilyeneket vágnak a fejedhez. A mai világban persze sok mindenre kell figyelni, de én abban az esetben elengedném, ha:

-ismerem az adott barátőt/barátnőket és a szüleiket, és megbízhatónak tartom őket

-tudom, hol laknak

-közel laknak kivilágított helyen, akkor mehet egyedül is (ha meg nem, akkor az abban az esetben én vinném el a gyerekemet, főleg ha sötét van már, és akár érte is mennék)

-meg lenne beszélve rendesen a határidő, amire haza kell érnie, és tudom, hogy nem fog késni, ha meg igen, akkor szól előtte telefonon

2012. jan. 1. 15:44
 17/19 anonim ***** válasza:
11:43: Ott van benne a címben, hogy 14 éven aluliakra vonatkozik, sőt a szövegben is van egy mondat, ami erre utal. Elolvastad te egyáltalán a cikket?
2012. jan. 1. 15:55
 18/19 anonim ***** válasza:
14 éven aluliak. DE Ő MÁR BETÖLTÖTTE A 14-et, szóval... és a 14 éves NEM KISKORÚ, HANEM FIATALKORÚ...-.-" észlények. Tisztelet a kivételnek!
2012. jan. 1. 17:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Így is kiskorú, de ez a törvénymódosítás javaslat csak 14 éven aluliakra vonatkozna. Ami szerintem hiba, én kiterjeszteném 16-17 évre, és mondjuk 10 órára, vagy éjfélre maximum.
2012. jan. 1. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!