Normális, hogy anyámék nem engednek el az egyik barátnőmhöz DVD-zni tízig/fél tizenegyig?
Már a barátnőm anyja is felhivta őket, hog megmagyarázza nekik, hogy nem lesz semmi pia, stb., mégis.. Pedig DVD-zni akartunk! Mégis itt kell megrohadnom és még én vagyok a rossz !!!! Másik barátnőmet meg elengedték a szülei, azt is megengedték neki,hogy ott aludjon.. Ők meg csak 9 akarnak elengedni.. :@ És itt cirkuszkodnak velem még most is, hogy eltiltanak tőlük, stb... normális az ilyen????
L/14
Nyolcasnak és kilencesnek
off:
A Ptk. 12 §-a szerint kiskorú a 18 éven aluli gyermek.
A büntetőjogban van fiatalkorú, aki 14-18 között van, de a büntetőjogot nem keverjük már ide!
Az nem normális, ha ennyire tiltanak és ilyeneket vágnak a fejedhez. A mai világban persze sok mindenre kell figyelni, de én abban az esetben elengedném, ha:
-ismerem az adott barátőt/barátnőket és a szüleiket, és megbízhatónak tartom őket
-tudom, hol laknak
-közel laknak kivilágított helyen, akkor mehet egyedül is (ha meg nem, akkor az abban az esetben én vinném el a gyerekemet, főleg ha sötét van már, és akár érte is mennék)
-meg lenne beszélve rendesen a határidő, amire haza kell érnie, és tudom, hogy nem fog késni, ha meg igen, akkor szól előtte telefonon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!