Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám diplomatikusan...

Hogy tudnám diplomatikusan megbeszélni ezt a párommal?

Figyelt kérdés
Adott egy másfél éves távkapcsolat. Párom (37) 6 hetet dolgozik külföldön és 1-2 hetet van itthon. Ha itthon van, legtöbb időt együtt töltjük. Arról volt szó hogy -júliusban, később szept. majd dec. most jövő nyár lett belőle a hitel miatt- hazajön végleg és itthon keres munkát és összeköltözünk. Részemről körül belül fél éve fennálló probléma hogy (társasház lévén) nincs kulcsom a lakáshoz. Semmi rossz szándék nem áll mögöttem, mindössze szeretnék várakozás nélkül bejutni, illetve mire a párom hazajönne készítenék neki valami finom ételt a hosszú út után. A kaputelefon sajnos nem működik, illetve a kód sem mert megrongálták. Valamiért úgy érzem hogy ezzel a párom kizár az életének egy részéből. Holott szeretne összeköltözni velem. Mostanában próbáltam felhozni a témát de nem volt rá időnk megbeszélni. Nem szeretné megcsinálni, mondván majd ha hazajön végleg (ki tudja mikor lesz az ha így haladunk hogy mindig halasztunk?) illetve felesleges. Én érzem rosszul és velem van a baj hogy ez nekem nagyon-nagyon rosszul esik? Nem is érdekli. Érvekkel próbálkozzak? Hogyan tudnám úgy megbeszélni vele hogy ne vegye tolakodónak? Sokat dolgozik és megértem hogy sok gondja van ezért nem szeretném ha én is teher lennék de nagyon rosszul esik hogy át sem gondolja
2011. dec. 29. 00:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Miért nem tudsz a saját lakásodban főzni neki valami, és ott várni. Majd együtt átmentek az ő lakásába.

Szerintem ő egyszerűen nyomulásnak veszi a kulcskunyerálást,ha nem így lenne, adott volna szó nélkül. Lehet, hogy te komolyabban veszed ezt a kapcsolatot, mint most ő, vagy neki gyors a tempó. Elvégre hiába vagytok másfél éve "együtt", ha ebből az időből kb 10%-ot töltöttetek ténylegesen együtt. Majd ha hazaköltözik, és itt él, akkor szorosabbra vonjátok a gyeplőt, ha úgy akarjátok MINDKETTEN. Szerintem nem az a gond, hogy őt nem érdekli, és át sem gondolja a kérdést, mert biztos vagyok benne, hogy átgondolta: neki így jó. Ezt vagy elfogadod, vagy keresel mást.

2011. dec. 29. 08:49
 12/18 anonim ***** válasza:

Mindennek van valami oka! Próbálj az ő agyával gondolkodni. Miért ne akarná, h ne legyél az ő lakásában?

Az h megbeszél veled mindent... erre már egyszer én is ráfáztam! Hasonló esettel korábban. Kiderült később, h mellékesen volt valakije és ezért volt az, h javarészt inkább nálam voltunk.

Szóval jobban tennéd, ha kicsit körültekintőbb lennél és nem dőlnél be olyan szövegeknek, h párod nem akarja megcsináltatni a kt-t, meg nem ad neked kulcsot a lakásához.

Ha nem is nő van a dologban, de valami takargatnivalója biztos van mégis, ha ennyire hárítja, h az ő jelenléte nélkül ott legyél...

2011. dec. 29. 09:05
 13/18 A kérdező kommentje:
Nincs saját lakásom, most tanulok, masodik diplomamat szeretnem megszerezni. Azt mondta ezt is irjam ide mert szerinte ettol mas lesz a velemenyetek. Igen, megmutattam neki talan igy jobban atlatja mit erzek
2011. dec. 29. 14:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem esze van a párodnak. Annyi rossz meglepő dolog történik az életben, hogy csal óvatos, elővigyázatos.

Nem olyan régi kapcsolat a tietek még, főleg így nem, hogy 6 hetente taliztok 1-2 hétre és nem éltek együtt. Én nő létemre totál nem értem miért is kellene kulcsot kapjál még. Ti még nem tartotok ott, hogy otthonosan várd az ő lakásában, mert még nem laktok ott. Ha meg nem laktok ott, akkor nem is kell kulcs. Bocsi.

És ha így erőltetsz dolgokat, vagy ha nem is erőlteted, de gyötrődsz rajtuk, akkor tönkre is fogod tenni a kapcsitokat lehet előbb utóbb.

2011. dec. 29. 15:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem bárhogy is tálalod, ez tolakodás, tekintve, hogy már fél éve rágod miatt a fülét. Nem gondolod, hogy ha tényleg szeretne beengedni téged az élete azon részébe, akkor nem kellene fél éve ezen "dolgoznod". Majd a közös otthonotokban várd őt vacsorával, ne nyomulj rá ennyire! Majd ad kulcsot, ha ő akar. Egyébként másfél év ide, vagy oda, én sem adnék kulcsot olyannak, akivel csak 6 hetente találkozok, nem is éltem vele együtt stb. Én biztosan csak komoly kapcsolatban lépném meg ezt, amikor már valamelyest kiismertem a párom, és nemcsak 6 hetente kapok pár napot a szebb napjaiból. Én biztosan csak távolodnék tőled emiatt a nyomulás miatt, úgy venném, hogy meg se akarod várni, hogy összeköltözzünk, hanem be akarsz költözni a lakásomba mindenáron, akár nélkülem is.
2011. dec. 29. 16:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg ha annYira szeret mért ne költözhetnél a lakásban addig amig nem jön haza?
2011. dec. 29. 16:32
 17/18 anonim ***** válasza:

16:19-esnek abszolút igaza van! Szerintem nem kéne ennyire nyomulni, ha magától nem ajánlja fel a kulcsot neked. Vagy ez nem ennyire egyértelmű számodra?

És ha odaadja mégis, biztos jó érzés lesz, hogy fél év könyörgés után kaptad meg a kulcsot, mintsem magától adta volna? ... o.O

2011. dec. 30. 11:13
 18/18 A kérdező kommentje:
Nos köszönöm a válaszokat. Persze értem hogy mit akartok mondani de nem értem miért zavar. Végül is kiegyeztünk egy kapukulcsban egyelőre. Már ennek is nagyon örülök. Legalább nem kell lejönnie beengedni, telefonálgatni és várni rá a hidegben:) A lakáskulcsot meg megbeszéljük még később
2011. dec. 31. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!