Hogy tudnám diplomatikusan megbeszélni ezt a párommal?
Egyetértek veled, ez így elég kellemetlen lehet.
Szerintem ahogy itt leírtad abban sem volt semmi bántó, igenis mondd meg neki, hogy sokkal jobb lenne ha neked is lenne kulcsod és hogy ez téged mennyire zavar.
Szerintem ha akar adni kulcsot akkor ezek után fog adni, ha pedig nem akar akkor teljesen mindegy...
Ráadásul legalább megfontolhatná, de a szavaidból úgy vettem ki, hogy csak terel, mellébeszél, leráz. Lehet rendezhetnél kicsike jelenetet, hogy biztos nem is szeret, meg úgy érzed kizár és nem érted miért, mostanában keveset beszéltek úgy rendesen stb-stb.
Bár te ismered, lehet jobban bejönne nála ha leülnél vele és logikusan, érvekkel próbálnád meggyőzni és megbeszélni vele a dolgot.
Hát...ez nem túl biztató a jövőtökre nézve. Ti már másfél éve vagytok együtt (távkapcsolat ide vagy oda) és egyszer sem ajánlotta fel, hogy ad neked kulcsot, vagy lett volna arra pár alkalom, hogy kulcsot kapjál.
Mi esetünkben úgy történt, hogy azért kaptam kulcsot a lakásához, albérletéhez (egy este), mert épp én aludtam nála, és nem láttuk bölcsnek, hogy nekem is hajnali 4 órakor kelljen felkelnem azért, hogy ő munkába indulhasson, engem meg hazavigyen kora reggel, aludjak még másfél órát, és úgy menjek be dolgozni. Másnap is találkoztunk és adtam volna vissza a kulcsot, erre az volt a válasza, legyen csak nálad. Itt már tudtam, megbízik bennem. Az elején "szívdobogva" mentem át olykor olykor az üres lakásába őt bevárva és egyre fokozatosan, míg már természetes volt.
Bár azóta nálam lakunk, mivel nekem ez a saját lakásom, persze úgy ahogy én is adtam neki kulcsot amikor nálam aludt (persze pár hónap után).
Amikor egy hónapra elutazott vidékre dolgozni, megkért, hogy néha néha ugorjak át megnézni a lakását, virágait locsoljam meg, stb.
Furcsállom, hogy nálatok még nem dőlt el a lakáskulcs kérdés ennyi idő után sem. Én logikusnak tartom, hogy szeretnéd őt hosszú idő után bevárni nála, finom vacsorával, szexi ruhában. Érthető mit szeretnél.
Csak a pasidat nem értem, ennyi idősen 37 évesen, nem bízna meg benned? Volt neki felesége, vannak gyerekei?
Én egy önző, csakis saját érdekeit szem előtt tartó pasinak látom a párodat. Talán attól fél meglopod? Ezt kétlem nálad. Valami nem okés, az biztos. Nem véletlenül tetted fel a kérdést, te is érzed, hogy ez nem lesz tartós kapcsolat. Sajnálom.
Azért, legközelebb ha hazajön, nyisd ki a szád, mondd el neki, mit szólna hozzá, ha te bevárnád őt a lakásán, ha erre kitérő választ, vagy később beszéljük meg választ kapod, akkor lépj tovább.
Lehet utánad szalad...
Szerintem másfél év nem túl nagy idö, és ha a barátod külföldön van, akkor jogos, hogy nem ad SENKINEK kulcsot a lakásához, amig nihc ö is itt. Gondold el, ha netán elvesztenéd vagy ellopnák töled, és esetleg kirámolják a lakást, akkor senki sem mosná le rólad, hogy akarattal történt. Mellékesen az is érthetö, hogy a lakása az az ö magánterülete, adott esetben veled KÖZÖSEN élne ott, de az, hogy te tegyedül az ö lakásában, azért elég furcsa.
Ha meg akarod lepni (vacsora, stb), akkor a saját lakásodban tedd, ne az övében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!