Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért, mert kevesebbet keresek...

Azért, mert kevesebbet keresek kevesebb jogom van?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor felhánytorgatja a férjem, hogy majd ha többet, meg nem hatvanezret keresek, akkor.... most legutóbb felajánlotta az öccsének, hogy költözzön hozzánk, amíg munkát nem talál és addig beszáll a rezsibe. Mindezt úgy, hogy meg sem kérdezett. Mikor ezt szóvá mertem tenni: -Majd, ha többet keresel, mint hatvanezer - szöveg jött. Diplomás vagyok, de egyelőre nem tudtam elhelyezkedni teljes állásban, scak részmunkaidőben (pedig nézem a hirdetéseket). Megalázó, de nem tudom, hogyan figyelmeztessem. Nem akarok veszekedést...
2009. máj. 20. 14:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen emberrel nem is tudnék élni...és te még a párodnak tartod, mikor azt nézi, hogy mennyit keresel? Ráadásul ő a férfi, mert ha még fordítva lenne, még azt mondom, van rá oka, férfit nő ne tartson el, de te eleve munkát keresel, dolgozol és ő így leszól? Te ezt egy életen át el tudod tűrni? Én egy percig sem tudnám, mert ez azt fejezi ki, hogy nem tisztel. Annyira megalázó lehet, mikor ilyeneket mond. Dehogy van kevesebb jogod! A helyedben megmutatnám neki azt, amit itt írtak ezen az oldalon. Akkor talán észbe kapna, hogy nemcsak te, de minden normális ember azt gondolja, hogy amit csinál az nem férjhez méltó viselkedés. Nem semmi lehet ezt naponta kiállni - biztos, hogy szeret téged? Aki így beszél a másikkal, mibe veszi a másikat? Mert szerintem nem sokba. Nagyon sajnállak. :(
2009. máj. 20. 15:42
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azért tettem fel a kérdést, hogy legyen némi rálátásom a helyzetemre és szükségem volt külső véleményekre. Anyagiak terén tényleg nagyon különbözőek vagyunk, neki ugyanis a létbiztonságot a tartalék adja.
2009. máj. 20. 17:15
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Úgy tűnik, ő az anyagiakkal méri az embereket, még házasságon belül is. Ez egy tipikusan olyan dolog, aminek még házasság - sőt komolyabb kapcsolat előtt ki kellene derülnie, és gyors továbbállásra kellene késztetnie.

Sajnos ez már késő. Menthető a férjed, vagy itt a vége?

2009. máj. 20. 19:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Van gyereketek? És mi lesz, ha majd GYED-en vagy GYES-en leszel? Akkor sem fogsz sokat keresni, sőt. Biztos, hogy ilyen embernek szülnél gyereket? Mert én biztos, hogy nem. Addig gondolkodj el a helyzeten, amíg nincs gyerek. Addig sokkal könnyebb lépni. Ha többet keresnél nála, bezzeg azért szólna, mert sértené a büszkeségét. Ez már olyan szintű anyagiasság, amit kevesen tűrnek el.
2009. máj. 20. 19:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is itt az alapvető probléma nem az hogy kevesebbet keresel, hanem hogy nem kezel egyenértékűként. Nem úgy gondol rád, mint a normális ember a normális párjára, hogy: "szegénykém most szarul keres, de mi egy csapat vagyunk és segítünk egymáson, ha nekem nem lesz jó munkám, akkor majd ő fog támogatni" Egységben az erő, mindegy, hogy melyik fél keres többet, ahol meg nincs egység, ott mindegy, hogy ki mennyit keres, előbb utóbb kudarcos a vége a kapcsolatnak.
2009. máj. 20. 21:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekünk és csak másfél éve vagyunk házasok.
2009. máj. 21. 07:43
 17/18 anonim ***** válasza:
66%

Ez a viselkedés nem kevés férfira jellemző, sajnos a sok felháborodott válasz ellenére nagyon is sok alá-fölérendelt kapcsolat létezik. Vannak férfiak, akik a fizikai fölényükkel, mások a több jövedelmükkel érzik igazoltnak a fölérendeltségüket. Sajnos ez a típus nem változik, a gondolkodásmódja így marad és ha téged ez zavar, még időben változtass, mert később már nehezebb lesz.

Azt írják a válaszadók, hogy "nem jogos" a férjed viselkedése. Ezek sajna farkas törvények, Még a mondás is azt állítja: Mindig az erősebb kutya........

Igaz ez az állítás az élet számos területén, ha szétnézel magad körül, azok érvényesülnek igazán, akik törtetők, akik letapossák, elnyomják a többieket.

Inkább azt mondanám, civilizált, kulturált emberek között ez a viselkedés nem etikus, de ettől még van ilyen és sajnos működik.

2009. máj. 21. 07:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Már bocs , de nem véletlen keresel te 60ezret.

aki ilyen kérdést tesz fel az történelem órákat eléggé elhanyagolta mert már nagyon rég volt vagyoni alapon való társadalom beosztás.

2010. febr. 10. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!