Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért, mert kevesebbet keresek...

Azért, mert kevesebbet keresek kevesebb jogom van?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor felhánytorgatja a férjem, hogy majd ha többet, meg nem hatvanezret keresek, akkor.... most legutóbb felajánlotta az öccsének, hogy költözzön hozzánk, amíg munkát nem talál és addig beszáll a rezsibe. Mindezt úgy, hogy meg sem kérdezett. Mikor ezt szóvá mertem tenni: -Majd, ha többet keresel, mint hatvanezer - szöveg jött. Diplomás vagyok, de egyelőre nem tudtam elhelyezkedni teljes állásban, scak részmunkaidőben (pedig nézem a hirdetéseket). Megalázó, de nem tudom, hogyan figyelmeztessem. Nem akarok veszekedést...
2009. máj. 20. 14:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Mért lenne ezért kevesebb jogod? Nem tudom, hogy bírod ezt elviselni, nekem biztos nem kéne egy ilyen férfi. De persze nem vagyunk egyformák.
2009. máj. 20. 14:49
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

Ez egy iszonyat nagy hülyeség,felsőbbrendű duma!

Felhozta ezt már máskor is?

Én biztos nem nyelném le és hagynám,hogy egyedül hozza meg a döntéseket?

És mi lesz ha majd babát vállaltok és 1 éves korától a max 30.000es GYESt kapod?

Sajnos túl sok ilyen kérdést tesznek fel itt és elég sok eldurvul,remélem a Tiétek nem fog.

Én mihamarább letisztáznám a helyedben.

2009. máj. 20. 14:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A férjed egy tapló. Én elgondolkodnék azon, hogy kell-e nekem egy ilyen férfi.

Ha ő két szelet kenyeret eszik, akkor neked csak egy jár?

2009. máj. 20. 14:58
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

szia

szerintem is ezt meg kell valahogy normálisan tudni beszélni.

Én is diplomás vagyok, de sajnos a legelső állásom nekem is csak félállás volt nem diplomás munkakörben, és csak 30-40-et kaptam, és szerintem inkább ez értékelendő, sok fiatal diplomást hallom, hogy ő nem azért tanult, hogy ilyet elvállaljon.

Szerintem a párodnak látnia kéne, ha tényleg keresed a lehetőségeket, hogy amit tudsz megteszel, vagy ha tud jobb helyet, segítsen.

Ha egyszerűen nem tudjátok ezt megbeszélni, hát nem tudom, akkor ennyire piszok, félre ismerted volna?

Mert lehet egyszer mond ilyet az ember dühében, elkeseredettségében, de hogy mindig fejedhez vágja, és tényleg nem szép, hogy nem kérdezett meg a tesójáról.

Kérdezz rá nyugodt körülmények között mi is a baja veled?

Sok szerencsét

2009. máj. 20. 14:59
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem annyira a jogokról szól, mint arról, hogy mennyire vagytok egyenrangú társai egymásnak? Ha azok vagytok, akkor ez azzal jár, hogy kölcsönösen adtok és kaptok. Ennek csak egy eleme a pénz, amit Te más területeken ki is egyenlíthetsz, felül is múlhatsz.

Ami a veszekedést illeti, egy igazán jó kapcsolat kibír pár veszekedést. Rosszabb, ha a szőnyeg alá söpröd, lenyeled, magadban tartod. Később visszaüthet. (Szinte mindig.)

Ui.: Amúgy a párod simán bunkó. Reméled, hogy még kinövi?

2009. máj. 20. 15:00
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

A férjed egy tapló, bocsánat.

Ehhez semmi joga sincs, akkor sem, ha 5millát hoz haza hetente!

Az a baj veletek, hogy ezt most még felveszed, de egy idő múlva beletörődsz, és hacsak nem változik a helyzet, te elveszted minden érdeklődésed minden iránt.

Ilyet látok, anyósoméknál, ő is megkapja/megkapta, és ha láthatnád, megértenéd, hogy hogyan lett egy Nőből semmi, megtört megfáradt idejekorán megöregedett valami.

Ha most nem állsz a sarkadra, akkor sajnos megáshatod a képzeletbeli sírodat.

2009. máj. 20. 15:01
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem jogos. Nekem volt pár hónap, amikor semmi jövedelmem nem volt, se munkabér, se álláskeresési, semmi. A férjem egyetlen utalás nem sok, de annyit sem tett. Nagyon rosszul esett volna, az biztos. Én bizony néha felhoztam, hogy "Hát, nekem most nem kellene új ruha, mert nem keresek...", de persze Ő erről hallani sem akart.

Szerintem nem volt korrekt dolog, hogy a testvérét megbeszélés nélkül hozzátok költözteti.

2009. máj. 20. 15:03
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Ez eléggé megdöbbentő

Én azt javasolnám hogy legközelebb mikor beszól mond meg neki hogy keressen neked olyat ami többet fizet és te egyből mész is

Hiszen a mostani helyzetbe inkább örülni kellene hogy van hol dolgoznod még ha keveset is kapsz

2009. máj. 20. 15:04
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszolókhoz hasonlóan én is azt javaslom, hogy próbáljátok megbeszélni és megérteni egymás nézőpontják. Azonban ha nem enged abból, hogy ő hozza a pénzt = ő hozza a szabályokat, inkább gondolkodj el azon mennyire van szükséged egy ilyen kapcsolatra. Én csak attól félek, hogy a férj, aki most így gondolkozik még borzasztóbb lehet, ha te fogsz egyszer többet keresni. Van erre esély és tuti nem fogja egykönnyen lenyelni.

Egy kapcsolatnak amúgy is építőnek kéne lennie mindkét fél számára. Támogatni kell a másikat, ha az éppen rosszabb időszakot él meg és nem pedig még jobban belerúgni.

Kívánom, hogy rendezzétek ezt a férjeddel!

2009. máj. 20. 15:10
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

Ez egy szar kapcsolat, tökmindegy a szituáció.

Miért maradsz vele? Miért hagyod, hogy megalázzon?

2009. máj. 20. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!