Mit csináljak? A testvéreim kezelhetetlenek?
AZ a helyzet, hogy a 3 eves öcsém rájött, high hisztivel bármit elérhet... Olvastam, hogy ilyenkor rá Kell hagyni, mert ha egyszer engedsz neki, azt hiszi ha elég ideig vergõdik, megkapja az x edik minimaxos agyonreklámozott szart... Ez nálam teljesen bevált- volna ha a húgom (12 ) aki kamaszodik, ne menne oda hozzá hogy "semmi baaaj, nem kell sírni meg(vesszük/csinaljuk)!! Ha meg én vagy a szüleim szólunk neki hogy nem kéne igen keményen visszaszól, le szadistázik... Ha meg -ez egyszer fordult elõ, amikor leqrvázta anyámat (aki az övé is)- kap egy pofont, mèg rendõrséggel is fenyegetõzik!De alapvetõen normális, csak ha a (beképzelt) igazát védi, akkor bolondul meg. A szüleim jōl nevel(nének), lás én is normális vagyok... de félek hogy a hugom elrontja az öcsém nevelését a "jó" akaratával. Hogy miért szólokbele?
1: Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne feszültség a családban valamelyikük miatt
2: Nem akarom hogy az öcsém rossz ūtra térjen tizen egy-két év mūlva...
Szerintetek mit tegyek? Esetleg semmit, majd kinövik?
17 f
Szia!
A helyesírást akkor nem nézem:)
Egyébként szerintem azt kéne csinálnotok, hogy leültök hárman vagy négyen(apukátokkal) beszélgetni. Ami a legfontosabb, hogy ha szeretne egy játékot az öcsétek akkor a szüleiteknek kell eldönteni, hogy megkaphatja-e, és nem a húgodnak, de nem is neked. Apukátok nem tud hatni húgodra? Próbáljatok vele beszélni, hogy ez így nem lesz jó. Hisztivel semmit nem lehet megoldani. A kicsi érdekeit is szolgálja, hogy normális fiatal váljon majd belőle.
Sok szerencsét!
"A szüleim jōl nevel(né)nek, lásd én is normális vagyok"
ami az egyik gyerek esetében jó nevelés, nem feltétlenül az a másiknál. Az alapján, amit írtál, a húgod nevelésével van a fő probléma. Minden bizonnyal rendben van az az értékrend, amit a szüleid akarnak adni neki, de valamiért nem hatékony, ahogy átadják. Persze, az is lehet, hogy el van túlozva a dolog. Egyszerűen egy rossz korszakát éli, és ennek kellemetlen következményei vannak a családra nézve.
Hogy te mit tehetnél? Nehéz kérdés, mert a felelősség elsősorban a szüleidé. Nyilván ha valamibe értelmesen bele tudsz avatkozni, azt megteheted, de nagyon nem szerencsés, ha bármit a szüleidnek keresztbeszervezel. Első közelítésben azt ajánlom, hogy a szüleiddel (vagy mindkettővel, vagy ha az egyikük a domináns, akkor vele) beszéljétek át, hogy mit tehettek. Találjátok ki, hogy mi a cél, és ennek elérésére alakítsatok ki valamilyen stratégiát, és azt kövessétek konzekvesen. Ki fog derülni gyorsan, hogy a szüleid mennyire nyitottak a megoldás keresésére.
pofon, az tényleg a helyére billentené!
meg mondjátok csak meg neki hogy oké, akkor az öccse mindent megkaphat amit ti nem adtok meg neki, de csakis a saját pénzéből! akkor át fogja értékelni a helyzetet!
illetve hagyjátok, hadd hívja ki a rendőrséget! vagy ráncigáld el a fülénél fogva, miközben ezzel fenyegetőzik, vidd be a rendőrségre hogy "most pofázz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!