Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem keresem apámat, akkor...

Nem keresem apámat, akkor most rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
A szüleim 5 éve elváltak, én a hugommal és az édesanyámmal lakok az anyai nagymamámnál. A válás veszekedéssel és apám állandó szitkozódásával zajlott le, ezek után 1 évig nem kerestük egymást, aztán hugomnak hiányozni kezdett, úgyhogy találkoztunk vele. 1-2 év múlva apám meglátta anyát az új barátjával és mikor egyszer vele akartam lenni egy kicsit, eljött értem és az autóban folyamatosan szidta anyát és elkezdte mondani, h amíg házasok voltak ő folyamatosan utcalányokhoz járt és szidta anyát. Az első lámpánál kiszálltam és fél évig megint hírét sem hallottuk és megint én kerestem meg. Aztán megint egy évig minden rendben volt, még az akkori páromat is bemutattam neki, nála aludtunk (mivel ő ott maradt a nagy lakásban és máshova nem tudtunk menni). Fél éve anya pert indított ellene, mert nem fizette a gyerektartást és mikor figyelmeztettem előtte megint nekem esett veszekedett és azt mondta, h nem érdekli ha nem keressük. Karácsony előtt írt hugomnak (mivel ő jobban ragaszkodik hozzá), hogy találkozna velünk. Nem adott semmilyen választ, csak megkérdezte, hogy még hányszor akarja ezt eljátszani velünk és akkor megint megsértődött. Karácsonykor, szülinapomram, meg nőnapra is írt nekünk smst, de más kapcsolatunk nem volt vele azóta. Pár hete kaptam iwiwen egy üzenetet egy nőtől, akit nem is ismerek, h "Mit jelent NEKED az a szó, hogy APA?" Ennyi volt az üzenet még csak azt sem mondta meg kicsoda. Kiderült, hogy apám aktuális barátnője és azt írta, h hívjuk fel apánkat, mert nagyon hiányol minket. Olyan rosszul éreztem magam ezután, de mindig rám hárul a döntés, a hugom nem akar róla beszélni, anya meg mindig azt mondja, h ha akarunk találkozzunk vele, ő nem szól bele. Azóta hugomnak már nem írt a névnapjára, gondolom a nő elmondta neki, hogy mit írtam...Igazából nekem nem hiányzik, meg tudom, hogy megint csak ideig óráig lenne olyan "odaadó apa" és megint csak megbántaná hugomat is meg engem is. Mindenkinek panaszkodik, hogy nem keressük, pedig hiányzunk neki, de szerinte a gyerek dolga, hogy keresse a szüleit. Akkor most én vagyok a kegyetlen és szívtelen? Mégis keresnem kéne? Nem szeretném, ha azt gondolnák rossz ember vagyok, de neki nem tudok már megbocsájtani. És mellesleg azóta sem fizet gyerektartást...
2009. máj. 19. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy rossz ember. Mindenkinek az eleteben van egy pont, amikor azt mondja, eleg. Van, aki sokat elbir, mas kevesebbet. Ha te ugy erzed, nem akarsz tole semmit, akkor ne keresd.

Egyebkent mit irtal a nonek, amin apad megsertodhetett? Ez nem derul ki az irasodbol.

2009. máj. 19. 12:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak annyit írtam, hogy nem hiszem, hogy bármi beleszólása lenne az életünkbe, lévén, h nem is ismer minket. Meg, hogy kérdezze meg apánkat, hogy hányszor dobott el minket magától és ezt miért is tette, ha igazán hiányoznánk neki, akkor nem egy idegennel üzengetne és ő nagyon jól tudja, hogy miért nem keressük. Apámat ismerve ez pont elég volt...
2009. máj. 19. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim 22 éve vàltak el, mikor 8 éves voltam, talàlkoztam apuval néha, de mikor azt mondta; hogy majd menjünk ha làtni akarjuk, na én nem mentem, csak nagyon ritkàn, de akkor is a kocsmàban volt! 22 év alatt 2x hivott fel a névnapomon! Bàtyàm jàrt hozzà, de màr ö se, az unokàjàt vitte hozzà, de ö akkor is a kocsmàt vàlasztotta! Azt is a kocsmàban tudta meg hogy férjhez mentem! Lehet bunkosàg, hogy nem hivtam meg, de nem érdekel! Szerintem ettöl nem vagy rossz ember, aki ismeri apàdat és a helyzetet tudja ki a rossz ember, aki nem és minösit, azzal meg ne foglalkozz! De mindig benned lesz a tüske, hogy mi lett volna ha màsképp csinàlom, de ez nem a Te hibàd, ne ràgodj rajta, az egész életed megmérgezi!
2009. máj. 19. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló nálam is a szitu,csak engem apám nevelt.Hiába kerestem nagyobb koromban anyámat,hiába menntem az ország másik felébe megkeresni őt,akkor sem kellek neki.Ezt már sokszor eljátszotta.Eldobdta az unokáit is,vagyis csak az én gyerekeimet,mert a másik 3 tesóm kell neki unokástól,munkakerülő férjestől stb...Most megint megpróbál lelkiterorizálni,mert tüdőrákja van és NEKEM LEGYEN LELKIISMERETFURDALÁSOM,MERT NEM KERESEM.Könyörgöm,még hányszor?Már 8-szor én futottam utána,szerintem most rajta a sor,hogy pedálozzon egy kicsit,csak már hiába.Ha ez miatt te rossz ember,vagy,akkor én vajon milyen jelzőt kapnék?/nem keresem sokadjára a beteg anyámat,csak mert ő eldobott/Nem vagy rossz ember!Mindig fájni fog,mindig hiányoznifog az apai szeretet,de egy idővel enyhül.
2009. máj. 19. 13:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért kicsit megnyugtató (bár egyben szomorú is), hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben. Az a baj, hogy aki nem látja át ezt az egészet, csak azt, hogy én nem keresem és hogy neki mennyire hiányzunk, akkor nem érti meg és engem állít be ludasnak, mert milyen rossz gyerek vagyok. A hugom miatt már engedtem nem is egyszer, de most már úgy gondolom, hogy talán neki is kisebb fájdalom, ha nem kell újra és újra átélnie az egészet. Csak mellette meg ott van bennem az az érzés, hogy én fosztom meg az apjától, mert ő elég sebezhető és ha én nem megyek, akkor ő sem. Nem érzem igazságosnak. A másik meg az, hogy az emberek a lelki terrort valahogy nem akarják elfogadni, mint bántalmazást, pedig szerintem az is lehet legalább annyira fájdalmas, mint a testi bántalmazás, csak éppen ezt nem látja senki. Elég szomorú szerintem. Egyébként köszönöm a hozzászólásokat, kicsit megnyugtatott, amiket írtatok.:)
2009. máj. 19. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia egyáltalán nem vagy rossz ember. Bár azt nem írod, hány éves vagy, de leírom a sztorimat, hogy megnyugtassalak.

26 éves leszek nemsokára. A szüleim 9 éves koromban váltak el egy nő miatt, így utólag jobb is volt így. A válás után az apám egy ideig látogatott, meg elvitt magukhoz, de 2-3 év múlva teljesen elkoptak a látogatások, és azt várta, hogy én jelentkezzem. (Akkor se voltam több 11-12nél, ezért szerintem nem az én dolgom lett volna).

Már középiskolába jártam, mikor a külföldön élő öccsét, aki épp hazaköltözött, és nem láttam kb tizenéve, elküldte hozzánk egy levéllel, hogy ő mennyire sajnálja, hogy nem jelentkezem, meg hogy miért nem írtam a húgom születésekor. Persze, azt elfelejtette elmesélni, hogy megházasodott és gyerekük lesz, egyszer csak jött a megérkeztem-levél. Igazán nem tudom, hogy mit várt. Hetedikes voltam akkor.

Szóval amikor eljött az öccse, felvettem velük a kapcsolatot. Eljártam hozzájuk rendszeresen, de igazából nem is őhozzá mentem, hanem a kislányhoz meg az anyukájához, akivel igazán klasszul összebarátkoztunk.

Teltek-múltak az évek, évente 1-2szer találkoztunk, nem vittük túlzásba.

Aztán egyszer nagyon megsértett, megalázott ismeretlenek előtt, amiatt, mert ő egy primitív rasszista bunkó, nekem meg palesztin a férjem. Mindenféléket a fejemhez vágott, hogy neki nehogy arab unokát szüljek, meg hogy az összes arabot ki kéne irtani egy atombombával, és hasonlókat. Akkor elhatároztam, hogy akármennyire sajnálom a lányokat, többet nem keresem őket.

Egyszer csak megkeresett a felesége, néhány hónappal a megalázós eset után. Az apám elhagyta őt meg a testvéremet, és összebútorozott valami nővel. Persze erről is elfelejtett értesíteni. Egyszer hívott fel azóta, két éve a születésnapomon, mert nem kapott villanyszámlát. (ELMŰben dolgozom)

Így én döntöttem. Tartom a kapcsolatot az exfeleségével, a húgommal, a nagybátyámmal, de vele nem. Nekem nincs szükségem az életemben egy ekkora parasztra, mást nem tudok rá mondani. Remélem, szokott erre járni és magára ismer.

Persze azt is elfelejtette közölni velem meg az apjával(nagyapámmal), testvérével megosztani, hogy gyereke született a legújabb nőjétől. Hát akkor én minek keressem őt?

Sose kaptam tőle szeretetet, míg anyuval együtt voltak, addig is anyuval ketten voltunk egy család.

Azt meg, hogy férjhez mentem és kisbabánk lesz néhány héten belül, minek mondjam meg neki? Hogy újabb előadást tartson az arabok kiirtásáról? Mert akkor tutira megtépném. Így védem a lányomat, a férjemet és magamat, és szépen kitöröltem őt az életemből.

Persze ő mindenkinek azt meséli, hogy ő a szegény elhagyott apuka, meg hogy a húgom is el van tőle tiltva. A frászt van eltiltva, egyszerűen leszarja a gyerekeit.

Borzasztóan sajnálom, hogy még egy gyereke született, mert neki se lesz apja, ugyanúgy, mint nekünk. csak egy önző, bunkó óriáscsecsemő, aki csak saját magát nézi.

ja a gyerektartás meg... az egy kabaré volt, komolyan. Anya feljelentette, mert nem fizetett. A tárgyalásra eljött a legszakadtabb, legcsövesebb ruhájában, és eljárta a hattyú halálát, hogy őt kiszipolyozza az exneje. És azt vágta anya fejéhez, hogy minek szült még egy gyereket, ha nem bírja eltartani. (Anya férjhez ment, az öcsém kisbaba volt) Hát apa az ilyen, aki így gondolkozik? Szerintem nem. Minden szelet csoki, amit valaha tőle kaptam, igazából a feleségétől származott. Ha ő nem lett volna, ennyire se tartotta volna velem a kapcsolatot.

na most jól kidühöngtem magam, bocs, hogy téged fárasztalak.

Abból, amit leírtál, az "apáink" kb ugyanolyan jellemtelen szar alakok lehetnek.

Ne érezd rosszul magad, ha nem keresed. Az ilyenekre nincs az embernek szüksége.

minden jót neked és a tesódnak!!

2009. máj. 19. 20:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Hűha! Nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad nekem. Egyébként 21 éves lány vagyok. Nekem is sokszor eszembe jut, hogy mi lesz, ha férjhez megyek és gyerekeim születnek? Nem akarom, hogy a leendő gyerekeim megismerjék, de ha megtudja biztos megint én leszek a szar alak. Azt nem tudom megérteni, hogy ezek az "apák" hogy nem látják, hogy miket csinálnak és, hogy tulajdonképpen ők lökik el maguktól a gyerekeiket? Ennyire buták lennének? Még a 17 éves hugom is értelmesebb a 44 éves apámnál. Ez nagyon szomorú szerintem. Már csak remélni tudom, hogy én nem egy ilyen férjet fogok majd ki magamnak. Sok sikert a házasságodhoz és gratulálok a kisbabához!:)
2009. máj. 20. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!