Szerintetek illetlen dolog lenne elvinni a barátomat családi karácsonyozásra?
Anya családja lenne ott (mamáék + a testvéréék családja) akik messze laknak, szóval ritkán találkozunk, és így meghitt szokott lenni a hangulat. Bár nem szenteste lesz, hanem 25-én, de teljesen olyan, mintha az lenne. 18 éves vagyok, egy éve vagyunk együtt. Anya szerint jöhet, mert egy év az egy év, és lassan ezt is meg kell szokni. Apa szerint meg ne jöjjön, mert az a karácsonyozás nem olyan jellegű, mint apáék családjába (ott kötetlenebb a dolog)
Ti mit tennétek a helyemben? Nem tudom, hogy mennyire szokás ez...
Kinél lesz az összejövetel? Őket kellene megkérdezni, az a legfontosabb...
2. sorban: a családi karácsony az nekem (hangsúlyozom NEKEM, tehát ez EGY vélemény) csak családi. A párkapcsolatok jönnek-mennek az emberek életében, s ha egyszer egyik pároddal annyira komoly lesz, kiválasztod arra, hogy ne csak a párod legyen, hanem a CSALÁDOD.... Na, innentől kezdve van ott a helye a családi karácsonyon... Szerintem.
Engem nagyon szokott zavarni, amikor olyan párt hoznak egyesek (és ők nem 18 évesek nálunk, hanem felnőttek, de még mindig váltogatják a párjukat), akiket többé nem látunk, legközelebb mást hoznak. A család az egy szent dolog, nem átjáróház... Vannak persze események, amik nyitottabbak, ahol lehet együtt családtag- barát - pár - haver, mindenki, de a családi karácsony az egy olyan intim dolog, amit én nagyon zártkörűnek érzek...
Hangsúlyozom, ez az én véleményem, olvasd, és tégy vele, amit akarsz.
Boldog karácsonyt! :)
Én amikor összejöttem a férjemmel,akkor rá 5 hónapra már elmentek a családjával nyaralni egy hétre!
Páromnak természetes volt,hogy én is megyek.Akkor 17voltam.
Persze karácsonykor is ott voltam a családi vacsorán,akkor voltunk 8 hónaposak.
Tavaly karácsonykor alig több, mint 4 hónapja voltunk együtt a párommal és közösen karácsonyoztunk. 24-én nálunk voltunk, másnap a szüleihez mentünk, két hétig, míg szabin voltunk, gyakorlatilag együtt éltünk, mert vagy nálunk vagy az ő szüleinél aludtunk. Megmondtam a szüleimnek, én hozom, ők nem ellenkeztek, szívesen fogadták.
Most már csak mint vendég megyünk, mert együtt élünk.
18:04
Hát amelyik családi hangulat kirekesztő, abból kérne a fene... Mindenkit szeretettel kell fogadni mindaddig, míg nem váltja ki az ellenkezőjét a viselkedésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!