Bátyám nem dolgozik lassan 5 éve, de nem is akar. Mit tegyek?
Ő 25 éves én 1,5 évvel fiatalabb. Neki csak 8 általánosa van és ezzel védekezik szinte mindig,hogy ennyivel nem adnak neki semmi munkát,hisz a diplomások is alig találnak munkát. Erre az a válaszom,hogy akkor téged tárt karokkal fogadnának,mert ők túlképzettek és nem is azért tanulnak 3x annyit,mint te,hogy az utcát söpörjék. Eleve rossz a hozzáállása. Ő egy kövér ember,aki egész nap a gépet nyomkodja,de még ott se keres munkát.Mondtam neki,ha egésznap ott ül előtte,akkor csinálhatna mondjuk telefonokra játékt,élőhátteret. Erre egy semmilyen válasszal szokott jönni. A szüleim nem nagyon aktivizálják magukat a témában. Volt 1-2 fellángolás,hogy ki lesz dobva ha nem dolgozik,de hát ki dobná ki a saját gyerekét ...
5-en vagyunk testvérek,nővérem már kirepült a fészekből. Már én is rég elmentem volna legszivesebben,de akkor a család is költözne egy kisebb lyukba,mivel a bátyám részét én adom haza. Őszintén szólva nem nagyon izgat,hogy mi lesz bátyámmal,de az egész családot csak hátráltatja,nem haladunk semerre és ő miatta.
Én is csak egy helyben toporgok...
Mondtam neki külföldöt is,de fosik. A gépet le fogom kódolni és egyre fokozatosan ellehetetlenítem, nekem kell kézbe venni az ő életét,mert ő sem fogja.
Tippek vagy vmi?
Mikor elkezdtem dolgozni minimál bérért, akkor a 60bol 50-et kellett haza adnom.
Ma ez felment 60-ra és így megmarad a fizetésem fele havonta.
Mikor vannak ilyen összecserdülések, akkor szoktam mondani, hogy ha elmennék egy minigarzonba egyedül, akkor is bentebb lennék, mint így, amire Apám bólogatni szokott, hogy igaz.
Bátyám engem nem igazán érdekel, a többieket nem akarom cserben hagyni, amíg el nem kezd dolgozni igazán.
Nincs annyi esze, hogy felérje vele, hogy mi lesz a későbbiekben.Azt is nehezen képzelem el, hogy egy nő megtűrje maga mellett egy 20 mp-re a liftben.
Régen megkérdeztem tőle, hogy ő minek érzi magát az volt a válasza, hogy "életművész".
az én öcsém is ilyen volt, aztán 26évesen benőtt a feje lágya és elment dolgozni, majd folytatta a fősulit, majd még egy másik melót is bevállalt a fennmaradó idejére, de haza nem ad még mindig semmit.
A szüleid szemmel láthatóan nem izgatják magukat miatta (mivel te pótolod!!), ha nem a te pénzed bánná,azt mondanám hagyd a p*csába lépj túl rajta, de azért havi 60at másra is tudnál költeni...
én leülnék velük és azt mondnám, nézzétek utána számoltam h egy minigarzon ennyi meg ennyi és olcsóbban kijönnék, kivéve ha XY fizetné a részét, akkor maradnék, várom a javaslatokat hogyan oldjuk meg a fennálló helyzetet?
Ha apud csak hümmög, tesód meg továbbra is a gépet nyomkodja, TE lépj!Nekik így kényelmes, nem valószínű h tesód hirtelen rájön mennyivel jobb melózni, mikor így is ki van nyalva a s*gge és még csak a kisujját sem kell mozdítania miatta.
Az én tesóm öngyilkossággal is fenyegetőzött amikor pedzegették h költözzön el, ha nem segít semmiben és lám-lám mégis él és dolgozik.
Azóta mi a helyzet?
Nálunk is hasonló volt, aztán két éve a szüleimnek betelt a pohár és adtak két hónapot a tesómnak, hogy találjon munkát. Nem talált, pedig sok lehetőség volt. Elköltözött rokonokhoz, de nagyon szarul érezte ott magát, nem volt meg az a kényelmes közeg mint otthon... Aztán a végén talált munkát és hazaköltözött. Nem keres sokat, de neki is jobb, hogy tud miből venni magának dolgokat, és a szüleimnek is jó hogy a rezsi egy részét fizeti..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!