Mennyi pénzt költesz a gyereked ajándékára karácsonyra?
Szia!
Én unokatestvéreimnek vettem ajándékot. Vagyis egészen pontosan írok ki nekik tele egy-egy dvd-t mesékkel, illetve kapnak ey-egy tábla csokit, meg valami gyümölcsöt mellé. Kb. 1000-1500 forintból kijött a két gyerek. 2 éves kislány, 4 éves kisfiú.
Egyébként mindenki annyit költ a gyermekére amennyit tud, és akar. Ha nem kell neki semmi, akkor csak csekélységet adsz, ha igen, akkor mehet az is a fa alá, plusz mellé valami ami akár lehet játék, mese dvd, bármi is.
Ezek szerint én is mocskos mód szegény vagyok.
Láttam egy jó viccet, "viccet":
Obama: Nálunk egy átlagos munkás 3000$-t keres, 2000-ből meg lehet élni, és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 1000-et.
Valamilyen európai elnök: Nálunk egy átlagos munkás 2000€-t keres, 1500-ból meg lehet élni és nem érdekel mire költi a maradék 500-at.
Királyunk: Nálunk egy átlagos munkás 60000Ft-ot keres, 90000-ből meg lehet élni, és nem érdekel honnan teremti elő a maradék 30000-et.
Ők 100ezrekkel dobálóznak, mi meg ezresekkel sakkozunk. Szép...
Két hónappal ezelőtt kapott a babám egy elektromos hintát... ami nem volt olcsó és a mama is pótolt bele. Így most csak mesekönyvet teszek neki a fa alá, hogy legyen valami neki. De most két hónapig még ne használná, csak hogy elmondhassam milyen drága ajándékot kapott karácsonyra.
Szerintem a 20-25 ezer egyáltalán nem átlagos. És ahol 2-3 gyerek van??? Ezt nem lehet bírni anyagilag. Mondom úgy, hogy mindketten jól keresünk, a fontos dolgokra mindig jutott. De hülyeségnek tartom ennyire drága ajándékokkal elhalmozni a gyereket. Ami szükséges és telik rá, persze nyugodtan vegye meg a szülő. De miért kell a karácsonyt "összekapcsolni" neki azzal, hogy akkor most drága - nagy - sok ajándékot fogok kapni??!!!
Hát én is nagyon szegény vagyok ezek szerint.
2 játékot kap, mind a 2 2000Ft volt kb. az összesen 4000Ft
A legdrágább játék amit kapott és a mellé nem kapott mást az a 7000Ft volt tavaly előtt.
Mi egy sátrat vettünk neki postaköltséggel együtt 10 ezer volt (lett volna a vaterán olcsóbb is használtan, de gondoltuk, karácsonyra legyen új), és egy Mekk Elek dvd-t nem bírtam otthagyni, az 1000-be került, így összese 11 ezerért. Másfél éves kisfiú.
Hogy a 20-25 ezer átlagos-e? A nagy magyar átlagot nézve valószínűleg bőven felette van, de biztos vagyok benne, hogy bizonyos körökben ennél jóval többet is költenek a gyerekre. Meg aztán függ attól is, hogy hány gyerek van (valószínű, 3-4-re már nem költenél fejenként ennyit), hány évesek stb.
Amíg nem volt gyerekem, teljesen hülyének néztem azokat a szülőket, akik megvesznek minden vackot, de most már megértem őket. Hétvégén voltunk nagybevásárláson, és bizony komoly önfegyelem kellett hozzá, hogy ne vásároljunk össze mindent a gyereknek, annyira úgy gondoltuk, hogy annak a sok játéknak meg mesekönyvnek mind nagyon örülne. De nem, nem, nem erről szól a karácsony, egyébként sem értékelné, folyamatosan figyelmeztetnünk kellett magunkat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!