Miért van /néha/ az öregeknek, vagy az öregeknél un. "öregszag"?
mert dohosak a ruháik, nincsenek öblitve, csak állnak a szekrényben, porosodnak, vagy avas dió szag is keveredhet mondjuk a pincéből, esetleg penészedik valami a hűtőben, meg falun az egér kakinak is vannak fura aromái :)
én fém pénz szagot érzek meg foghagymát még a buszon is, meg az olaj mikor sütnek azt beveszik a ruhájuk, ls nem szellőztetnek :)
Nekem van egy barátnőm, aki alig múlt 50, fiatalos, ránézésre egy tízest simán letagadhatna.
És mégis érzem rajta ezt az öregszagot, ezért ez a szag szerintem nem a mosdatlanságból meg a ruhák piszkosságából adódik.
A nagymamámnak is ilyen szaga van, pedig ő tisztaságmániás, naponta egy csomószor lefürdik, és 80 évesen is borotválja a hónalját! Mert így kevésbé izzad őszerinte :)
20:25 hozzászólóval értek egyet.
Van benne igazság, hogy sok idős cicamosdást végez. Az én nagyapám pl. azt sem végzett, isten nyugosztalja. Nem is sima öregszaga volt... amikor meg bejártam gondozni (pedig tudott járni, de nagyon elhanyagolta magát), akkor azt mondta, azért kényszerítem a fürdésre mindig, hogy tüdőgyulladást kapjon és belehaljon...
Viszont dédnagymamám a tisztaság mintaképe volt még hetvenöt éves korában is. Nála mindig minden csili-vili volt, még a kertben is geometriai pontossággal voltak ültetve a virágok.
Ennek ellenére jellegzetes szag volt mindig a házban, és ezt dédin is éreztem mindig. Ne értsétek félre, nem undorodtam tőle.
Eüs barátnőm mondta, hogy idősebb korban már romlik a veseműködés, innen a méreganyag kiválasztódás sem megfelelő.
Hogy lehet elkerülni? Szerintem csak csökkenteni lehet. Nagyon gyakori, alapos takarítással, ne adj isten légfrissítők használatával (már ha az idős nénit, bácsit nem irritálja). A gyakoribb fertőtlenítés sem árt.
Pontozzatok le, ha akartok, de én azért nem mondom ezt így ki (35 éves vagyok), hogy MINDEN öreg büdös és ápolatlan. Az én apósom pl. egy hetven éves öregúr, sármos, ápolt, még a fiát is megszólítja, ha borostás, hogy férfiember nem lehet ápolatlan. És kifejezetten jó illata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!