Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj ha nem tudom sajnálni az...

Baj ha nem tudom sajnálni az unokatestvéremet?

Figyelt kérdés

Öngyilkos lett 26 évesen állítólag azért mert még nem volt barátnője és nem is látott esélyt arra, hogy lesz.

Én nem tudom sajnálni őt, feladta ahelyett, hogy küzdött volna.

2011. dec. 17. 00:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%

Az nem baj, hogy nem tudod sajnálni, hiszen ezt nem befolyásolhatod.

Az már viszont nagy baj, hogy egy érzéketlen, mindenféle empatikus képesség híján lévő, rosszindulatú, buta ember vagy.

L/24

2011. dec. 17. 10:39
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Az egy dolog, hogy nem sajnálod különböző okokból. Az meg egy másik dolog, hogy emelett rosszindulatú vagy. Bajok vannak a fejedben, egy ilyen halálesetet azért nem így kéne lereagálni. Szerintem nézesd meg magad dokival, mielőtt nálad is elfajulnak idáig a dolgok!
2011. dec. 17. 10:55
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem ér semmi pozitív,hosszú időn át csak szívsz(és nagyon),hidd el egyszer csak elfogy a küzdeni akarásod. Elég lesz az egészből. Ilyenkor kell egy segítő barát, mert egyedül már nem mászik ki a gödörből. És ezt sok ember nem érti, amíg maga nem kerül ebbe a helyzetbe. Azt hiszi, ő ugyan soha, amíg oda nem kerül. Nem kell már sajnálni, előtte kellett volna, most már mit sajnálnál,nincs is...
2011. dec. 17. 12:28
 14/19 anonim ***** válasza:
97%

Én ismertem egy velem egyidős lányt, aki 15 évesen azért lett öngyilkos, mert a pasija elhagyta. Hülyeséget csinált, de mint később kiderült, nem ez volt az egyetlen oka. Az anyja állandóan más pasikat vitt haza, majd egybe beleszeretett, és elköltözött a pasihoz, de a lányt nem vitte. Pénzelte, meg minden, de ez nem pótolta a lánynak az anyja hiányát, aki jóformán csak az utcán köszönt rá. És mivel kis településen élünk, elkezdett az a pletyka terjedni, hogy a lány üldözte el otthonról a saját anyját, és az anyja nem állította le, nem tisztázta a lányt. Innen-onnan kapta az élettől a pofonokat, majd besokalt, és felakasztotta magát. Én sajnáltam. Egy másik fiú 16 évesen pedig egy autó elé kanyarodott, mert az anyja nem engedte semerre, annyira féltette, nem barátkozhatott, és akkor még nem volt internet, hogy azon beszélgessen másokkal... Magányos volt, és elege lett, hogy a 4 falon kívül csak iskolát meg nyáron munkahelyet lát.

Sose tudhatod, miért lett öngyilkos, más oka is kell lennie, rossz a magány, sok kapcsolaton vagyok túl, megviselni megviselt, de nem lennék öngyilkos csak emiatt

2011. dec. 17. 12:40
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
HA ennyire elítéled, egyvalamit tanácsolok: Vedd fel a csizmáját, és járd végig az útját... Ha a végére értél, akkor ítélkezhetsz
2011. dec. 17. 12:40
 16/19 A kérdező kommentje:

Igazatok, van.

Csak annyira haragszom rá, mert szegény anyukája teljesen kikészült.

2011. dec. 17. 12:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Ez esetben valószínű azért érzel így, mert a magad módján gyászolod őt te is. Most mész át azon a szakaszon, hogy dühöt érzel és tehetetlenséget.

Nincs annál szörnyűbb, amikor a szülő veszti el a gyermekét. Támogasd nagynénédet ahogy csak tudod!

2011. dec. 17. 12:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Amikor apa meghalt, én is mérges voltam rá, ez a gyász egyik szakasza. Én előszőr magamat okoltam, majd apámat, de fel kell dolgozni
2011. dec. 18. 11:59
 19/19 anonim ***** válasza:

"Remélem a pokolba került, az öngyilkosok úgy is oda kerülnek."

Szerintem nem kerülnek oda az öngyilkosok,ez egy eléggé buta mondat volt tőled..sőt eléggé érzéketlen.Nem is tudom,hogy hogyan beszélhetsz így a saját unokatesódról.Az érzelmeidről nem tehetsz,ebben igazad van,nem muszáj sajnálnod.Ha évek alatt eddig eljutott,abban asszisztált az egész család valószínűleg!Mert szerintem csak az lesz öngyilkos,aki nem tudja elmondani a problémáit másoknak.

Félsz az igazságtól és lefogsz pontozni?Ugyan hol érdekel az engem?Akár te is segíthettél volna az unokatesódnak átvészelni ezt a reménytelen időszakot.A BESZÉLGETÉS sokszor nagyon sokat jelent egy ilyen helyzetben.Ha nem is látod a problémát,akkor is sokat számít,hogy beszélgetsz egy rokonoddal.:)

A családnak részvétem.

2012. júl. 18. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!