Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » December 24. -én hogy van...

December 24. -én hogy van nálatok?

Figyelt kérdés

Én 4 éve vagyok a párommal és együtt is élünk már.Ettöl függetlenül mi nem "ülünk" Szenteste itthon,hanem 24.-én este igyekszünk mindenkihez elmenni.( ez 7-8 családot jelent,ez a szűk családi körünk).

Mindenhol eltöltünk egy kis időt,mindenkihez elvisszük az ajándékot.Ez szerintetek "gáz"hogy úgymond "nem hagyjuk szenteste békén őket"?? :P

Vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg!Nálatok hogy van?

2011. dec. 16. 15:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%
Így nem gáz, sőt. A szülők és nagyszülők biztosan örülnek, ha együtt a család, nálunk is így volt amikor még éltek a nagyszüleim és ott volt a nagy kertes ház, hatalams ebédlővel, ott gyűlt össze a három gyerek és az unokák, ez volt az igazi. :-)
2011. dec. 16. 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Mi átmegyünk anyukámékhoz vacsizni mivel szemben lakunk, majd a párom családjához is mert azok meg 2 házzal a szüleim mellett. A tesóim 1-2 településsel messzebb laknak így ők másnap jönnek és akkor ül össze az egész nagy család.

És a tesók külön is elmennek egymáshoz.

Szóval nem gáz a vándorlás ha egy családban az a szokás. Minden este átmegyünk a családhoz, miért pont karácsonykor ne mennénk. Így szoktuk meg.

2011. dec. 16. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
Az össz családunk 9 főt számlál és nálunk jövünk össze. 24-én anyuval sütünk-főzünk ilyen tartósabb kajákat (krumplisali, töltelék, fasírt), meg csinálk vagy 2 féle sütit. Apuval fát díszítünk, estére mindenki lefürdik. aztán jönnek a vendégek, hoznak bonbont és felköszöntenek névnap alkalmából. Eszünk egy kicsit, beszélgetünk, azt mindenki megy a dolgára.
2011. dec. 16. 15:40
 14/18 anonim ***** válasza:
45%

aálunk ugy kezdodik, hogy 4-ben kutyusunkkal egyutt 'feldíszitjuk' a fat, majd neki allok fozni. Megvacsizunk parommal, lanyunk alszik a kisagyaban, kutyank kunyeral.

Lanyunk felebred, megkapja a vacsijat, majd babakocsi es setalunk egy hatalmasat 4-ben. Ajandékokat nem nyitogatunk, mert parommal mi egymasnak nem veszunk semmit. Lanyunk 5 honaposan pedig se nem erti az egeszet - tehat neki ez is egy atlagos nap, mint a tobbi -, se nem tudja kicsomagolni az ajandekat. Igy mi ezt megtesszük neki. Megkapja a jatekat, amit elorelathatolag mar tudom, hogy kb. 10 percig fogja erdekelni, utana elkezd gagyogni meg minden massal jatszani, ami a szeme ele kerul.

Tornazunk a lanyommal, majd furdes, vacsora és alvas van szamara reggelig.

Mi pedig tv-zunk vagy egyeb mokas dolgot csinalunk :]]]]]

Hozzank senki nem jon, nem is akarom! Csaladunk van, SAJAT csaladunk. Ennyi.

Tavaly anyosomek konyorogtek, hogy mennyunk at hozzajuk... nagy nehezen ravettem magam es ott ultem banatomban 2 orat. Parom persze elvezte, mert neki az lett volna az elso karacsonya a szulei nelkul. Nekem pedig vagy az 5. a szuleim nelkul .. eljen a kulfoldi elet es a sok munkalehetoseg!

Tehat ertheto okok miatt kivoltam akadva, hogy ennyi erovel hamarabb is hazautazhattunk volna az EN szuleimhez KARACSONYOZNI! Ezt a parom megeretette es bocsanatot kert.

Amugy nalunk innentol kezdve ugy lesz, hogy 24-en 4-ben(kutyussal egyutt), 25-en anyosomeknal, 26-29-ig szuleimhez repulunk haza kiscsaladostul.

Szilveszter pedig megint 4-ben a kutyusunkkal.

2011. dec. 16. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
16%

24.-én vőlegényem szüleinél leszünk, majd 25.-én megyünk az én szüleimhez.

Vacsizunk, jót beszélgetünk, filmet nézünk, esetleg társasozunk, közben forralt borozás. :) És ennyi.

21 éves menyasszony.

2011. dec. 16. 18:20
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

Nekünk az a szerencsénk,hogy a két család egy településen él,csak mi "vándoroltunk" messzire.

Nálunk már délelőtt kezdődik a mászkálás.Akkor papájánál leszünk.Aztán elmegyünk nővéréhez.Onnan anyumékhoz vacsizni,majd vissza nővéréhez az ajándékozásra.Utána vissza anyumékhoz,mert ilyenkor mindig szokott lenni buli.

Én nagyon utálom ezt a rohangálást,de főleg azt,hogy mindenkihez nekünk kell alkalmazkodni.Ha nem megyünk ,akkor sértődés van, de arra senki sem képes, hogy egy kicsit előrébb vagy hátrébb rakják a programot.

9 hónapja nem voltunk otthon, így az az egy hét tuti nem pihenéssel fog zajlani.... :(

2011. dec. 16. 20:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Nálunk szenteste csak a szüleim, nagymamám és én vagyunk. Később átjön a barátom, egymásnak is átadjuk az ajándékokat, majd elmegyünk a bárjukba bulizni. A család többi részével 25-én és 26-án találkozunk. 24-e szűk családi körben zajlik, főzés, fa díszítés, vacsora, ajándékozás, aztán szüleim tévéznek és korán lefekszenek mert elfáradnak az egész napos főzőcskézésben, mi pedig bulizunk a barátokkal, majd együtt alszunk. 17/L
2011. dec. 16. 22:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Mi is együtt élünk a párommal, de 24-én külön leszünk. Ő megy az ő családjához (anyukája + 3 tesója) én meg az én édesanyámékkal leszek (anyukám, férje, kis tesóm, anya férjének a fia). A mi családunk "szerencsére" szét szóródott az országban, ráadásul nem is túl közel egymáshoz. Úgyhogy azért döntöttünk így, mert mindkettőnknek van egy 7éves öcsikéje is és mindketten rosszul éreznénk magunkat, ha nem velük ünnepelnénk, úgy várnak haza mindig a törpik. :)

Aztán 25-én elvonatozik a párom édesapámhoz (ismét más városba, hogy ne legyen olyan "unalmas" a karácsonyunk:)), ott találkozunk és ünneplünk apuval is, délután körbejárjuk apukám rokonságát.

26-án vissza vonatozunk anyukámékhoz, így velük is eltölt egy kis időt. :)

Idén én nem tudok menni az ő családjához. :(

Ja és a kutyáink. :) Őket majdnem kifelejtettem. Ők is végig utazzák a fél országot velünk. Szóval nem fogunk unatkozni.

2011. dec. 17. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!