A kapcsolatok egy idő után kiüresednek?
Nem csak családi kapcsolatokra gondolok, - ezeket a vérségi kapocs amúgy is összetartja, - a barátságot viszont egyik témába sem tudtam beleerőltetni.
Tehát ha megismerünk embereket, szimpatikusak, jó velük csevegni, filozofálgatni, vissza-visszatérünk a társaságukba, esetleg még valami érzelmi kötődést is érzünk, ez egy idő után elmúlik minden esetben? Magamon ezt tapasztaltam, de mások is vannak így? Mitől működőképes és időtálló egy barátság?
Nem feltétlenül.Az igaza barátság akár életed végéig megmaradhat,még akkor is ha ritkán találkoztok.
Tudok példát is mondani.
A nagybátyám története.Fiatalkorában amikor gimnazista volt,4-en nagyon jó barátok lettek.Kártyáztak,fociztak..Együtt fejezték be az iskolát,és továbbra is tartották a baráti kapcsolatot.Az élet elsodorta őket egymástól.Az egyik Oroszországban él,a nagybátyám vidéken.a harmadik Bécsben,a negyedik pesten.Van köztük gazdag autókereskedőtől,kezdve a repülőmérnökig.Mégis a mai napig minden évben 1 hetet együtt nyaralnak(ilyenkor megint foci,póker stb) és 2 havonta egyszer mindig valakinél összejönnek egy hétvégi pókerpartira.(persze dumálnak,nosztalgiáznak) 18 éves kora óta így vannak.A nagybátyám most 61 éves..
Vagy itt vagyok én.Nekem is van egy gyerekkori barátnőm akivel lánykoromban amíg egy lakótelepen éltünk "örök barátságban" voltunk..Az élet elsodort minket,de mégis évente egyszer találkozunk.Időnként írogatunk egymásnak,és amióta létezik az internet csodája már tudunk kamerán keresztül is kommunikálni..Pedig ő Budapesten,és Oxfordban élek..Több mint 25 éve a barátnőm...
Szóval nem minden kapcsolat üresedik meg.
mindig van valami ami összetartja az embereket
1. vagy a játék
2. vagy sport
3. vagy a lelki egymásra hangoltság
4. stb
amíg ezek a tényezők bármelyike amik éppen összekötnek két embert amíg fennáll, és maga a kapcsolat is, addig a barátság is.
Hát én nem nagyon értek egyet az előttem szólókkal.
Én azt tapasztalom, hogy ha nem tesz mindkét fél a kapcsolat fenntartása érdekében, akkor az a kapcsolat bizony kiüresedik. Akár családi kapcsolat, akár barátság, akár akármi is legyen az.
Viszont, ha tesznek érte, és nem kezelik úgy a helyzetet, hogy "már zsebben van" akkor nagyon is érdekes és tartalmas tud lenni a végtelenségig is. :)
11:09
Hogy kerültél oda??
De jó neked:)
ma 11:56
11.09-es vagyok.
Egyszerűen.Kijöttem dolgozni a párom után..Mivel Londonban nem akartunk élni,így egy kisebb angliai városkát kerestünk.Bristolban voltunk először,majd Swindonban,végül Oxfordban telepedtünk le.Azóta is itt vagyunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!