18éves vagyok hogy lehetne elintézni hogy a gyerektartás az én nevemre jöjjön, és csak én vehessem fel, anyám NEM?
10-es. Igen, tudom, pont ezért kérdeztem hogy tényleg nem arra költi az anyja vagy mi van?
Igen, vannak ilyen anyák. De van ahol meg a gyerek elégedetlen, azt hiszi az egy zsebpénz, s mihelyt betölti a 18-at, el akarja kérni akkor is ha ki van nyalva a feneke.
Bocs, kedves kérdező, nem azt mondom hogy nálad is ez a helyzet, de ilyenre is akad példa!
egyetemre elakarom rakni férre.a tandíjra
és a ruhákat suliba dolgokat nem is ő állja.......
általában a gyerektartás összege valahol 20 és 50 ezer között van.
Elkérheted, de akkor próbáld meg fizetni belőle a rezsihányadot, meg a kaját, meg a ruhát meg a hülyeségeket. Nem fog menni.
Mellesleg nem lehet, a gyerektartásra nem a gyerek jogosult, hanem a nevelője. Emiatt jogilag nem megoldható a dolog.
Majd ha már tényleg ott leszel az egyetemen, és apád még hajlandó fizetni a gyerektartást - ami akkor már nem kötelező ugye - beszéld meg vele, hogy neked adja. Tandíjra gyűjtés helyett meg tanulj és akkor államira is felvesznek, később meg ösztöndíjat is kapsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!