Ki legyen a keresztszülő?
16 hónapos a lányunk. Nekem van 2 testvérem, öcsém és húgom, ők ikrek. A férjemnek pedig egy öccse van. Mindenki számít a keresztszülőségre, eddig még nem tudtunk dönteni, de most már szeretnénk a kicsit megkeresztelni. Nem biztos, hogy lesz még egy gyermekünk.
Ki hogy dönti el kire essen a választás?
Szia!
Szerintem a sértődések elkerülése végett egyik tesót se kérd fel keresztszülőnek, válasszatok inkább egy teljesen kívülállót pl.: egy baráti házaspárt. Nálunk ugyanez volt a helyzet.Keresztszülő bárki lehet nem kell, hogy feltétlenül rokon legyen.
Nagyon igaza van az elöttem szólónak,én is ha lesz gyerekem a keresztapa nem rokon lesz,hanem a főnököm unokája,mivel nagyon közeli barátság fűz hozzá,a keresztanya természetesen a hugom lesz!
Én is az alapján döntenék ki áll hozzám a legközelebb!
Az igazság az, hogy a férjem öccse eléggé megbízhatatlan és léhűtő, még saját magát sem képes fenntartani, pedig már lassan 30 éves. A húgom és öcsém is alkalmas, az öcsém nősül a nyáron, a menyasszonya is tündéri. A húgom kapcsolata még nem komolytalan, viszont ő mindig kerinek mondja magát. A legközelebb az öcsém áll hozzám. Szeretem egyformán mindkét tesómat, de az öcsém az aki kicsit érettebb. Mindketten imádják a kicsit, a férjem öccse nagyon ritkán látja és nem is hozott még neki semmit. Nem abban mérjük a szeretet, hogy mit kap ajándékba ezt tudom, de tőle nagyon ritka mikor kap valamit,
A másik gondom az, hogy a férjem nem akarja, hogy a tesóim egyke legyen, ő is tudja, hogy az öccse nem igazán beszámítható. Viszont a tesóimat sem akarja, azt nem tudom miért. Baráti házaspár nincs, sajnos. Nem tudom olyat, aki alkalmas lenne.
Nálunk az döntött, hogy ki az, akivel "jobban tartjuk" a kapcsolatot, pontosabban, ki az, aki többször megkérdezte, na hogy van a manócska.
Lehet olyan keresztszülő, aki eltűnik idővel a nagyvilágban, aztán csak fotóról lehet mutogatni, hogy nézd, itt van keresztapu és keresztanyu, de ennél tovább néztünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!