Fiam most féléves, még nincs megkeresztelve. Anyósomék elvárják, hogy férjem egyik unokatestvére legyen a keresztszülő. (Már a "kiválasztott" is úgy viselkedik, mintha keresztszülő lenne. ) Én ezt nem akarom. Mit tegyek?
Mondd meg!
Vagy tapintatosabb, ha azt mondod, hogy kit fogsz felkérni keresztnek. Férjed hol van?
Vele kell megbeszélned.
Lehet két keresztanyja is, itt olvastam, valakinek 19 van.
Ha nagyon gáz, válaszd ezt.
Még időben beszéld meg - először a pároddal, aztán együtt a szülőkkel, mielőtt mindenki úgy érzi, hogy ez lesz - mert hallgatás beleegyezés, és ha nem szólsz, vagy túl későn szólsz, akkor ők lesznek megsértődve, hogy mit variálsz
holott természetesen semmi közük hozzá, hogy ki lesz a keresztszülő, de határozottan kell közölnöd velük az elképzelésedet, döntésedet
De miért nem szóltál előbb?
Most már kedvesen, tapintatosan beszéld meg az illetővel. Mond neki , hogy látod, mennyire szereti a gyereket, és ha nem válsztottál volna már mást, akkor őt kéárnéd, meg hogy nem akarod megbántani, és nagyon örülsz továbbra is, hogy ilyen kedves, de nektek van egy másik jelöltetek, és hát nehéz döntés volt, de őt választottátok, és ettől az uncsitesó jogai nem csorbulnak. Ha ő megérti, akkor a nagyszülők se sértődnek meg.Kérdd meg, hogy mondja el ő nekik, segítsen ebben, mert félsz hogy családi viszály lesz.
Ha nem beszélsz senkivel, úgy nem lesz megértés a családban.A férjeddel hármasban beszéljétek meg.
Vagy négyesben a felkért keresztszülővel, úgy ciki lenne megsértődni.Hívd oda mindkettőt!
Azt mondjátok, hogy a leendő focicsapatból jut még neki is.:)
sztem ugy érvelhetnél ha te is előhozakodsz egy általad kijelölttel
de én azt javaslom hogy még most ne tartsatok keresztelőt hanem majd később sztem csunya dolog odahurcolni a pap elé szegény kicsi gyereketráér az 4-5-6 évesen is
lehet anyosod attol fél találsz majd valakit addigra
mond férjednek hogy várjatok ha hallgat mint a hal akkor hallgasson rád mond neki meg hogy ez neked nem tetszik kerek perec és rosszul esik neked ez az egész herce hurca az annyjával és ne szoljon bele a vén qr va
amugy barát is vagy munkatárs vagy ijeneket is felkérhetsz keresztnek illetve ajánlo az ojan barát ill barátnőt akivel össze szoktatok amugy is jönni haverkodni sztem
nálunk is igy van
nem volt jo anyosomnak az én családombol akkor ne legyen az övéből se senki és ezt el is hireszteltem szo pas d meg a vén lányt hadd tudják a rokonok mijen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!