Normális ez? Kérlek, segitenétek?
Helló!
Az normális,ha a szülők nagyon nagyon szigorúak? Példákat hoznék fel: Mindig,még hétvégén és szünetekben is,max este 9ig lehetek fent. Oké. Ha 6-kor reggel felkelek az a bajuk hogy nem alszok sokat,ha 7kor kelek fel akkor meg hogy elkések az iskolából (8-ra kell menni).
A másik: 9es vagyok,félévi bizi: három darab négyes,többi ötös. Kitüntetett tanuló. Ez szerintük nayon rossz,ilyennel nem fognak felvenni sehová sem. Megmondtam nekik,hogy még ha hármasom is lenne,akkor is felvennének. Kaptam egy pofont. Fel se merem ezt hozni. Ha valami rossz jegyet kapok,lásd: hármast,akkor addig nem gépelhetek,nem mehetek ki,amíg nem javítom ki. Néha másnapra megvan,néha 2 hét. Naponta max 2 órát játszom,többit tanulással kell töltenem. Azt akarják,jövőre gimnáziumban még csak négyesnek sem szabad lenni. Na itt borultam ki. Így is vért izzadtam,minden este a fejem majd szétrepedt,hogy 5-4es bizim legyen,mondom,csak 3 darab négyesem volt,többi ötös. Ilyet nem lehet kérni,erre nem vagyok én képes,azért vannak határok. Mivel hassak rájuk? Kérlek!
amit előttem írtak az mind jó, én csak annyit tanácsolnék, ha semmi sem jönne be, akkor LÁZADJ!!!! senki nem szabhatja meg neked, hogy jobban teljesíts mint, amire képes vagy. én ha nem engednének el sehová, nem fekhetnék akkor amikor akarok (így is 11kor már alszok..) akkor nem tnaulnék, kész.
nem üthetnek meg ilyesmiért! ezt komolyan mondom, normális ember nem teszi ezt a gyerekével..
A 9. a legnehezebb szerintem, már belerázódtál és jövőre egyszerűbb lesz azért. Az egyik legjobb barátomnak ilyen szülei vannak, mint a te szüleid, akkor nem szerette, de most nagyon jó tanuló egy nagyon jó egyetemen azóta hálás a szüleinek.
Az más kérdés, hogy neki nem kellett vért izzadni gimiben a jó jegyért, de szerintem ez annak köszönhető, hogy még most kezdted el.
Csakkk harom 4-ed van???
Ha nekem csak annyi lenne akkor a szuleimnek nem lenne semmi bajuk velem.(sajnos mar 1-em is volt :D)
Úristen, mintha csak én írtam volna!! Nekem anyukám ilyen, folyamatosan csak a tanulással idegesít. Én tavaly kitũnõ lettem félévkor, a felvételit is az évfolyamunkon én írtam meg a 2. legjobbra, a szóbeliken mindenhol max. pontot értem el. Mindenhova felvettek, erre most tudod hol tartunk? Ha anya megkérdezi, hogy tanultam-e, és én mondom, hogy igen, azt szokta általában mondani, hogy "Na persze."..... Annyira idegesítõ! Már nem egyszer voltak kiborulásaim ezek miatt, idén már annyira nem érdekel az egész, hogy teljesen leromlottak a jegyeim, vannak 1-esek, 2-esek is.... Ezt érte el ezzel az egész "Hajtsd túl magad, amíg ki nem nyúlsz." dumával.... Persze mostanra rájöttem, hogy magamért tanulok, de akkor is nagyon elegem van már.
Mimdenképpen beszéld meg a szüleiddel, többször is, higy lássák, tényleg zavar a dolog! 15/L 9. oszt.
15 évesen nem hiszem, hogy éjszakába nyúlóan kéne fennmaradnod. Neked is jobb, ha kialszod magad, mert még fejlődő szervezet vagy.
A bizonyítványodra légy büszke, szerintem nem vészes a három darab négyes :)
Én látom, hogy a szüleid jót akarnak neked, csak van, amiben egy kicsit túl szigorúak - az iskolai jegyek kérdésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!