Ti szakítanátok a párotokkal azért, mert a testvére és a kapcsolata az agyatokra megy?
Nagyon erőszakos veled ez a kedves mintaanya. Elég hülye helyzetben vagy, mert a párod sem áll ki melletted, ami egyébként egy elég nagy probléma.
Szerintem ott rontottad el, hogy ez a helyzet már majdnem egy éve tart, és túl későn sokalltál be. Az első, vagy második alkalom után kellett volna a sarkadra állnod és közölnöd kerek-perec, hogy neked ez sok, nem akarsz hétvégén más gyerekeivel foglalkozni. Így, hogy majdnem egy évig hagytad, még nehezebb lesz megoldani a dolgot.
Elsősorban beszélj a pároddal, és közöld vele, hogy ez így nem mehet tovább, az pedig külön rosszul esett neked, hogy nem támogatott a vitában. (Bár az is lehet, hogy a testvérével épp azt próbálja megbeszélni, hogy ne legyenek nálatok annyit a gyerekek.) Aztán én a helyedben összehívnék egy kedves családi négyest - te, párod, testvére, és a nő - és előttük kimondanám, hogy mi a problémám, és ha ennyire primitívek, hogy ezt nem értik meg, akkor tudnám sajnálni. Azt semmiképp sem hagynám, hogy más, tulajdonképp vadidegen emberek osszák be az időmet, és hogy egy szívességgel ennyire visszaéljenek!
Vagy, ha szeretnél egy sokkolóbb verziót: közöld, hogy ha továbbra is azt akarják, hogy pesztráld a gyerekeket, akkor pénzt fogsz érte kérni. (És kérj is érte...)
Mivel a párod nem tesz semmit, hanem mindent rád hagy, szerintem itt az ideje, hogy szakíts vele és keress egy másik kapcsolatot. Nem kell itt őrlüdni sehova sem. Ha nem éll ki melletted, csak laépít, sunyít, lepasszolja a felelősséget, akkor milyen apa lesz belőle? Később mi várjató ilyen kapcsolatban? Ha már most ennnyire erősen és durván rád telepszenek a kedves testvér pereputtyai, akkor mi lesz a tieiddel? Hol lesz azoknak helyük? Vagy te lesezl a jóbalek, aki MINDENT a hátára vesz?
Én csomagolnék és mennék, nem szó nélkül, mert előtte megmondanám a véleményemet, hogy miért szakítok, de biztos, hogy szakítanék, amíg lehet. Márpedig te még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy teljesen új lappal új életet kezdhess egy másik ember - egy sokksl jobb ember - oldalán.
Ezt nagyon komolyan meg kéne beszélned az ominózus anyukával. Nem vagy ingyen bébiszitter, sem pedig terézanyu, végképp nem kötelességed az ő gyerekeit "nevelni" csak azért, mert tanár vagy...
1-2 hétvége belefér, de az összes, az már sok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!