Hogyan vegyem rá a spórolásra?
Ismét (!) brutális vízszámla jött. A férjem úgy fürdik, hogy először teleengedi a kádat, ázik benne, utána szappanozik és még egy zuhanyt is rátol.
Van miből kifizetni, de erre fáj a szívem, mert ez gyakorlatilag pocsékolás.
No meg költözünk külföldre, ott még nehezebb lesz beosztani a rezsit, pláne, hogy eleinte nem számíthatunk hűdejó bevételekre.
Ma reggel jött neten a számla, megmutattam neki, ő is elhűlt tőle. Most ismét fekszik a kád vízben...GRRRR.
(Nem a kádban fekvést sajnálom tőle, de naponta túlzásnak tartom, hogy kád teleengedve ÉS zuhany is.)
A kád-dugó eltüntetése jó ötlet :D
Beszéld meg a férjeddel, hogy ezt pazarlásnak tartod, és inkább hetente mondjuk egyszer üljön be a kádba.
Az én férjem is szeret ellazulni a kádba, hetente egyszer vagy kétszer szokott.
Egyébként mennyi a vízszámla? Úgy értem, hány köbmétert számláztak ki?
Hasonló felfogással éltem. Télen-nyáron a forró vízben való fekvés volt az én kis nyugtatóm. Viszont ha nem folyt a víz a csapból és nem hallottam a jól eső zubogást, akkor már nem éreztem jól magam. Szóval stresszesebb napok után a dugót is kivettem a kádból, ha megtelt. :(
Tudtam, hogy iszonyat hülyeséget csinálok, de valóban megnyugtatott a dolog. Szükségem volt rá.
A 2. számla után közölte a párom, hogy jó-jó ő mindent el tud fogadni, de ez már saját luxus kiadásaim terhére megy. Közös kasszán vagyunk ugyan, de némi külön pénze van mindenkinek az ilyen típusú kiadásokra. 2 vízszámlát fizettem magamnak. Már nem így nyugszom meg. Néha kísértésbe esek ugyan, ezért kissé lentebb vettem a meleg víz mennyiségét.
Valahol "sorstársként" sajnálom a párodat, de sajnos be kell látnia, hogy a mai világban ez nem megy. Talán 2 használható ötletet is adtam. :(
Igen, viszont mi ketten vagyunk, társasház miatt kert sincs.
Ezért tartom túlzásnak a havi 9 köbmétert.
Az igaz, hogy a zuhanyrossz, mert annyira erős víznyomással vált csak át zuhanyra (kisebbnél visszcsapja a kád csapjára), hogy szerintem egy új csap is sokat segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!