Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet két gyereket ugyanúgy...

Lehet két gyereket ugyanúgy szeretni?

Figyelt kérdés
Adott egy Apa,akinek van két lánya. Az egyik 7éves,a másik 8. A 7éves soha nem élt az apjával,kéthetente találkoznak csak. Elképzelhető az,ugyanúgy szereti azt aki nem él vele,mint azt akivel minden napot együtt tölt,akinek látta szinte minden mozdulatát?
2009. máj. 13. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem igen. Mint gyerekét szereti, nem csak a személyiségét.

A páromnak van egy gyereke az első házasságából, akit nem nagyon láthatott a volt felesége miatt. Nem is akarta erőltetni, úgy gondolta ha elég idős lesz a gyerek úgyis jön majd. Ugyanúgy szerette, mint a mi közös gyerekeinket akkor is, amikor csak havonta egyszer látta és akkor is, amikor aztán 15-16 évesen egyre többet jött. Ugyanúgy gondolt rá minden nap, ha nem is volt jelen, sokszor emlegette, hogy erre mit mondana, vagy ez neki is tetszene. Most is egyformán szereti őket.

2009. máj. 13. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
NEM, illetve nem fűzheti hozzá olyan bensőséges viszony, ami nagyon fontos lenne!!!
2009. máj. 13. 23:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem szeretheti egyforman a kettot, hisz az egyik mellette cseperedik a masik viszont nem.

Az exemnek is 2 lanya van, az enyemmel gyakrabban talalkozik igy jobban is szereti mint a masikat akivel ritkabba van. Amugy a masik is nagyon aranyos! :))

Meg a masik, hogy velem jobban kijon mint a masik anyukajaval, lehet ez is szamit!

Amugy az en lanyom 12 a masik lany 8 eves.

2009. máj. 13. 23:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan értelemben lehetne egyformán szeretni két gyereket, hogy egyforma szinten, de amúgy másért, mindenkinél az adottságai szerint, de az érzelmi kötelék erőssége szerintem sosem azonos két emberrel, szóval nem. Nem hiszem, hogy ugyanolyan szinten tudná szeretni, mert nem is alakult ki a kötődés olyan foka, hisz nem élnek együtt.
2009. máj. 14. 05:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is az utolsóval értek egyet.

Párom elvált, és ott született két gyermek, akik már 12-11 évesek, azonban már rég elváltak mikor a gyerekek még az ovit alig járták. Persze gondol rájuk, hiányzik neki a gyerekek, de lehet, hogy inkább maga a család hiányzik.

Ezt saját maga mondta, hogy fél az érzéstől, ha mikor meglesz majd a mi közös gyermekünk, hogy őt jobban fogja szeretni, hisz nevelheti (ex nem engedte beleszóni anno, még mondogatta is hogy az ő gyerekei, mert ő szűlte..., látja minden nap, természetes hogy erősebb lesz a kötődés. A másik gyermekekre is gyerekeként gondol, de mégsem érzi őket annyira sajátjának, és mikor itt vannak sajnos ez látszik is - ő annyira másképp nevelné őket.

Szóval szerintem a 2 érzés nem lehet ugyanaz, de sajnos erről nem tehetnek, és ez persze mind a gyerekeknek mind az apának is rossz érzés, de még mindig jobb mintha minden nap szétszedné egymást a két szülő a gyerekek előtt..

2009. máj. 14. 08:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Én sem ugyanúgy szeretem a két fiamat, pedig velem van mindkettő. Max. ugyanannyira.

Az általad leírt esetben pedig szerintem még az ugyanannyira sem áll.

Nekem elváltak a szüleim: az öcsémmel anyukámnál maradtunk, a húgom apához került.

Hát az apukám a húgomat jobban szereti, közvetlenebb vele, a húgom gyerekeit is másképp szereti, mint az enyémeket, vagy az öcséméit.

2009. máj. 14. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:
43%

100-t is lehet ugyanugy szeretni

A ragaszkodás és a kapcsolat jellege a különbség.

2009. máj. 14. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!