Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám zsarol, hogy ne költözze...

Anyám zsarol, hogy ne költözzek el, mit tegyek?

Figyelt kérdés
29 éves lány vagyok,először 24 évesen az egyetem befejezése utánn költöztem el otthonról a barátommal albérletbe.2 évre rá meghalt a Nagymamám és Anyám hazakönyörgött minket,mondván egyedül nem bírja fenntartani a lakást.Hozzáköltöztünk a barátommal,de sajnos egy év utánn(többek között emiatt is) tönkrement a kapcsolatunk.Én szeretnék végre önálló életet élni,de akkor anyám rögtön rázendíít,hogy ha én elmegyek akkor mi lesz vele,utcára fog kerülni.(Annyit meg nem keresek,ha elköltözök valahová akkor még plusszban tudjam támogatni).Én is szertnék majd lassan családot,de ő erre mindíg azzal jön,hogy fogjak olyan pasit aki ideköltözik (ja a multkor is mi lett a vége).Egy 75nm-es panelről van szó,sokszor mondtam,hogy adjuk el,mert egy garzont simán fenn tudna tartani egyedül is(sőt akkor a maradék pénzből minimális hitellel talán nekem is lenne lakásra eséylem),de erről hallani se akar(nem tudok vele mit csinálni mert övé a lakás),ő nem megy egy egérlyukba...Most akkor én azért mondjak le az önálló életről,mert neki mindenáron 4 szoba kell???Testvérem sincs,aki legalább felesben segíteni tudna fenntartani a lakását...
2011. nov. 28. 13:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Zsarolásnak nem szabad engedni. Most lemondasz az életedről, hogy élhesd az övét?
2011. nov. 28. 15:02
 12/23 A kérdező kommentje:
14:21-es nek.Nem tudom honnan vetted,hogy meghalt a férje.Apámtól 27(!) évvel ezelőtt vált el amikor 2 éves voltam...
2011. nov. 28. 15:23
 13/23 A kérdező kommentje:
Amúgy én is tudom,hogy milyen nehéz ma eladni egy ilyen panelt.De épp ezért lenne jó,ha elkezdenénk meghírdetni,most amig annyira nem sürgős 1-2 éven belül csak megvenné valaki.Ha viszont most csak úgy otthagyom és nem tudja fizetni a rezsit...Amúgy az volt a válasza egyszer,hogy ő is "kivárta" amig kihalt a lakásból a Nagyanyám,majd én is szépen várjak a soromra...Meghogy neki ennyi idősen még saját szobája sem volt...Én meg már lakást akarok!Fogjak olyan pasit akinek van lakása,és keres annyit,hogy én tudom őt támogatni akkor felőle mehetek,ha mindenáron akarok...
2011. nov. 28. 15:29
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

"neki ennyi idősen még saját szobája sem volt"

Bírom az ilyen szülői válaszokat. Ha ő szenvedett, akkor te is szenvedj. Nem ám hogy jobbat akarjon a gyerekének! Hát nem irigyellek, kedves kérdező. :(

2011. nov. 28. 16:03
 15/23 anonim ***** válasza:

Javasold neki, hogy adja ki albérletbe. Ha nem is úgy hogy elköltözik. Pl főiskola, ha van a közelben, akkor fősulis lányoknak, mondjuk csak úgy, hogy az összes rezsit ők fizetik, és a kaját maguknak állják. Erre sokan ugranak majd!

Vagy egy családnak adja ki, és költöttön egy kisebb albiba.

Egy 75 m2 es lakásért, ha jó helyen van, akár 60ezret is el lehet kérni havonta. Az plussz a fizuja simán kijön, hogy egy garzonlakást béreljen, 20-30ezerért.

29 éves vagy. 11 éve nagykorú.

Jogod van a saját életedet élni. Amúgy, ha anyukád nyugdíjjas akár otthonba is mehet.

A nagyim is otthonban van, nagyon élvezi a sok pletykás öreglányt, mi pedig a családommal fenttartjuk a házát. A szobája érintetlen, bármikor visszaköltözhet, de esze ágába sincs, mondván: hagyni kell a fiatalokat élni!-

2011. nov. 28. 19:04
 16/23 A kérdező kommentje:

Ezeket a lehetőségeket már mind mondtam,de ő nem fog kerülgetni senkit,kiadni se akarja mert az ő lakását ne verjék szét,szóval mindenre van válasz...

Amúgy még nem nyugdíjas,dolgozik(tanár).A lakás amúgy Budapesten van a 3 kerületben,nem rossz helyen,bár azért már egy felújítás ráférne,mert arra ugye nemigen volt pénzünk...:-(

2011. nov. 28. 19:08
 17/23 A kérdező kommentje:
Amúgy garzont itt Budapesten 20-30ezerért?Hát én 40 alatt nem láttam még normálisat...Bár ez már nem igen tartozik ide...
2011. nov. 28. 19:11
 18/23 anonim ***** válasza:

Az ő lakásáért ő a felelős.

Ha úgyis mindenre megvan a kész válasza - amivel mindig ellentmond neked -, szerintem ne érdekeljen, költözz el. Ritka egy önző ember az anyád.

2011. nov. 28. 19:23
 19/23 anonim ***** válasza:

Kicsit hasonló az én sztorim, bár ebben van egy alkesz apa, aki mindenre tojik és ha elköltözöm egyszer a híd alá fog menni. (cseppet sem, zavar, lehet mindenféle ocsmány jelzővel megilletni, majd ha átéli ezt valaki, utána vessen meg)

Igazából a lényeg az, hogy menj! Menekülj, mert a fejedre nő, és soha nem menekülsz, mert a rabjává tesz, pszichológiailag rettenetesen hatással lesz rád és ronccsá tesz a zsarolásaival, de úgy, hogy neked lesz rossz, ha el akarnál menni FELNŐTT létedre!

2011. nov. 28. 20:34
 20/23 anonim ***** válasza:

Menekülj! Majd rájön, hogy mégis el kell adnia a lakást.

Soha nem lesz normális párkapcsolatod, ha vele maradsz.

Még távolról is nehéz lesz, mert úgy is bele fog szólni.

Pár éve ismertünk meg a férjemmel egy szimpatikus középkorú párt. A férfi elvált pár éve és egy nagyon kedves nővel volt együtt, látszott, hogy jól megvannak. Összesen 2x beszélgettünk, de a pasinál nagyon gyakran felmerült, hogy így a mama, meg úgy a mama. Összeköltöznének, de a mama nem akarja (válás után otthagyott mindent a majdnem felnőtt gyerekeinek és hazaköltözött a mamához) Kb. májusban találkoztunk másodszor, aztán a napokban egy üzleti ügy miatt keresni kellett Őket, de a férfi nem vette fel a telefont és az e-mailre sem válaszolt. Ezért felhívtuk a nőt és megrendülve hallgattuk, hogy az 50 éves férfi főbe lőtte magát a nyáron. Egyszerűen nem tudott választani az anyja és a szerelme között. Őt már annyira megmérgezte a saját édesanyja.

Hozzá kell tennem, hogy egy rendkívül férfias, markáns, jóvágású, jól szituált, jó modorú, jó humorú kedves egyszerű, egyenes jellemű ember volt.

Ez nem biztos, hogy a legjobb történet volt a számodra, csak jelezni szeretném, hogy sajnos ilyen is előfordul.

Ha a magad lábára tudsz állni, hagyd ott.

53N.

2011. nov. 28. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!