Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem legjobb barátja...

A férjem legjobb barátja folyton beszól nekem, hogyan kezelhetném ezt?

Figyelt kérdés
Régebben elvoltunk, de az esküvő óta, azaz 1 éve folyton ellenséges velem, beszólogat, hiába vagyok vele kedves, olyan lekezelően viselkedik. Nagyon sokszor megbánt a viselkedésével, mert elkezd támadni, egyszerűen tényleg mindig bunkó, akármit teszek. Például itt van nálunk, vacsorázunk, kimegy a férjem egy kicsit, mondom, hogy jó lenne, ha megint szép idő lenne, erre elkezdi, hogy akkor több programon kéne együtt lennünk, úgyhogy neki megfelel ez az időjárás. Másik eset, hogy velünk jött moziba, nekem jött véletlenül egy kislány, mondtam a férjem barátjának, hogy milyen aranyos kicsi, erre ilyet mond, hogy "biztos megjött, ezért most azon gondolkodsz, hogy gyerek kéne". Szerintetek ez normális? Komolyan néha köpni-nyelni nem tudok, nem értem, mi a franc baja van velem, mikor amióta ismerem, vele is kedves voltam, sütöttem neki sütit csomószor, főztem neki, mert egyedül lakik és ő nem tud, csomószor hívtam, hogy jöjjön velünk kirándulni, ide-oda, régebben nem volt baja velem, de az elmúlt évben teljesen kifordult önmagából, miközben én nem változtam. Egyszerűen közömbös, ha kedves vagyok vele, ha a férjem nincs ott, akkor meg beszól valamit. Már kérdeztem tőle, hogy van-e velem valami baja, azt mondta, nincs, csak képzelődöm. De hogy képzelődhetnék, ha így viselkedik velem. Hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket? Nem jó így a társasága, mert mindig attól félek, hogy mivel köt ismét belém.
2011. nov. 21. 23:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a boldogsagotokra feltekeny?
2011. nov. 22. 02:19
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
A helyzetre féltékeny, hogy összeházasodtatok, elvetted a haverját.
2011. nov. 22. 04:28
 13/18 A kérdező kommentje:
Szerintem meg hülyeség, hogy féltékeny, annak idején ő is támogatta ezt, azt mondta, örül, hogy a barátja boldog. Egészen biztosan nem féltékeny rám, de nem tudom, mi a baja velem, mikor baráti kapcsolatban álltunk.
2011. nov. 22. 06:36
 14/18 A kérdező kommentje:
Egyébként 25 éves felnőtt embertől nagyon gáz lenne, ha féltékenykedne a legjobb barátjára, nem is ilyennek ismertem meg, meg nyilvánvaló, hogy ez nem 3 év után változna meg, mikor azt mondta, hogy a férjem nem is találhatna nálam jobbat.
2011. nov. 22. 06:40
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

Egyrészt a haverral kell megbeszélni a helyzetet, másrészt a férjeddel. Egy barát nem túrhat bele egy jól működő párkapcsolatba, egy dolog a házasság és egy másik a barátság.

A legjobb haver eléggé infantilisnak tűnik, és úgy viselkedik, mint egy kisgyerek. Állandó figyelmet akar (a negatív figyelem is figyelem, azaz ha téged bosszant, dühít, zavar, az is figyelem, mert kénytelen vagy rá figyelni).

Ne foglalkozz azzal, hogy eddig milyen volt a kapcsolat, mert ő arra játszik - csakis azzal törődj, hogy MOST milyen, és ennek alapján azt tanácsolom, hogy még azelőtt építsétek le, mielőtt megjönne a baba.

Egy barát nem lóg állandóan egy házaspár nyakán, egy barát tudja, hogy rá már kevesebb figyelem jut, ha a felek összeházasodtak, és tudja, hogy mikor fölsösleges, hogy mikor zavar, hogy mikor távozzon. Ő nem tudja. Ő egy fel nem nőtt kisfiú (szinte biztosra vezsem, hogy nincsen stabil párkapcsolata), aki ő állandó figyelmet akar és rendkívül haragos, dühös és féltékeny - de a párodra! ŐT vették el, te zavartál be a képbe - szerinte. Ha ez igaz, akkor valóban lehetnek homoerotikus vonásai, az sem kizárt, hogy tényleg homokos, esetleg látens homokos.

Ha a férjed nem hajlandó leépíteni vagy erősen távolságtartóan kezelni ezt a pasit, mint "legjobb havert", akkor ő maga is erősen problémás ember, és ez esetben érdemes volna átgondolni, hogy akarsz-e vele tovább élni. (Válás előtt bevállalhatsz egy párterápiát is, csak hogy adj még egy esélyt a kapcsolatnak.)

Csak gondolj bele, hogy milyen apa lesz abból, aki minden családi terhet és felelősséget a felesége nyakába varr, és megy a haverral bulizni, sörözni stb., MINTHA még mindig szingli egyetemsita lenne.

2011. nov. 22. 08:30
 16/18 Dorian Grey válasza:
32%
Volt köztetek valami ?(persze,nyilván nem fogod bevallani) Így kívülállóként arra gondolok h esetleg megtörtént vmi olyan,aminek nem lett vna szabad és te nagyon szeretnéd elfelejteni,ő viszont folytatni szeretné, és ez vált ki belőle ilyen dolgokat. Persze lehet h csak túl élénk a fantáziám..:D
2011. nov. 22. 19:51
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha régen normális ember volt és hiányzik ez a normális énje, akkor próbálj meg elbeszélgetni vele négyszemközt, megkérdezni, nincs-e valami baj, amitől ideges. Amit leírtál, az alapján akkora bunkó, hogy ezt az egy esélyt is csak a régi barátságotok miatt érdemli.

Ha továbbra is tapló, mondj el mindent a férjednek (gondolom, nem az ő füle hallatára bunkóskodik).

2011. nov. 22. 22:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta?
2022. ápr. 1. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!