Stella90 kérdése:
Valaki hallott bármit is ebből a szirénázásból? én szegeden a tiszaparton lakom, és egy árva hangot nem hallottam a silent hill szirénákból.
Figyelt kérdés
2011. nov. 21. 18:56
21/39 anonim válasza:
Jaj emberek...nem RTL meg TV2 híradót kéne nézni, ahol csak lezavarják a dolgokat és kész.
Nem hallottatok szinte semmit, mert csak "megmorgatták" a szirénákat. Ez a szakkifejezés arra, amit a sziréna próbaüzemmódban ad ki, és tényleg egy morgáshoz hasonló hangot adnak ki, amit csak akkor lehet jól hallani, ha pár méteres távolságban van az ember a szirénától.
De már ez a morgó hang is azt jelzi, hogy oké, tényleg működik és éles helyzetben ki tudná adni a fülsiketítő zajt is. Szóval kérdező: valószínűleg azért nem hallottál semmit, mert túl messze voltál morgatáskor az adott szirénától.
22/39 anonim válasza:
Bocsi a sok ismétlésért, este van már nekem is :D (21-es voltam)
23/39 anonim válasza:
Ja és a kalocsai párom mesélte, hogy Paks közelsége miatt ott minden hónap első hétvégéjén megmorgatják a szirénákat, ő sokat hallotta gyerekkorában. Azt meséli tényleg elég halk a dolog, de ez azért van, hogy ne süketítsék meg a lakosságot minden hónap első hétvégéjén...
24/39 anonim válasza:
így már értem,és bocs a beszolásért,eredetileg én is vidéki vagyok több ok miatt pestre kerültem,de utálom,mint a szart,ha tehetem megyek haza vidékre,jobb a levegő,és nem tajparasztok az emberek.
25/39 A kérdező kommentje:
21es köszi a pontos leírást! mindenkinek köszönöm a válaszokat...ma este is okosabbak lettünk...
2011. nov. 21. 21:23
26/39 anonim válasza:
Debrecen belvárosában tök jól lehetett hallani, ráadásul a biztonság kedvéért a kutya is jól megugatta.
27/39 anonim válasza:
Most összesen egy 6 mp-ig tartó sziréna volt, ami nem érte el a max hangerőt. Vész esetén 30 mp, extra esetben 1,5 perc folyamatos sziréna. Azt hidd el, meghallod.
28/39 anonim válasza:
lehet nem akartak pánikot kelteni a hangos szirénával..nem mindenki hallott erről.:D
29/39 anonim válasza:
Ha olyan hangja volt mint egy tekerős szirénának akkor hallottam.(egri vagyok). Meg elcsíptem egy üzenetet is, a véradásról.
30/39 anonim válasza:
Barátnőmmel épp skypeoltunk, mikor megkérdezte, h mi a fene, olyan mint a légiriadó, mi a fenét hall. Pesti amúgy. :D Felvilágosítottam, h mintha olvastam volna valamit tegnap facén ilyemiről. :D Szóval szerencse h nem nyomták rendesen, lett volna pánik tuti. :D Én szegedi vagyok, és semmit se hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!