Kidühönghetem magam valakinek?
Talált a nagyanyám egy telefont. Annyira alap lenne, hogy megnézi a telefonkönyvben hogy van-e olyan név hogy anya/mama és felhívja hogy talált egy telefont és jöjjenek érte. De neeem, ő közölte hogy nem foglalkozik vele, majd ha hívják azt a telefont akkor felveszi.
Ilyen kevés segítőkészséget én még emberben nem láttam!!!! Még megkaparintani se tudom a telefont , hogy gyorsan értesítsem az illető anyukáját. Szegény ember, biztos nagyon szomorú most. :( Remélem valaki felhívja a telóját :(
Ez dicséretes! :)
Persze a nagymamád sem rossz ember, sőt! Az emberek nagy többsége ebben az esetben simán elraknák a telefont!
Én is találtam már nem egy telefont a buszon (buszsofőr vagyok). Eltettem, és vártam, hogy valaki megcsörgesse, nemigen volt időm arra, hogy kutassak a telefonkönyvben. Főleg hogy a telefon _nem_az_enyém_, és semmi jogom nincs benne keresgélni.
Ha nem keresik, nem hívják, este leadom a garázsban, hivatalosan, jegyzőkönyvileg, és keresse a gazdája a BKV-n.
De ilyen még nem volt, legkésőbb 1-2 órán belül megcsörgették, és visszaadtam a gazdájának.
A jutalom? Eszembe se jutott, hogy ezért/ilyenért jutalom JÁR. Megtaláltam, jött érte a gazdája, visszaadtam, mert nem az enyém, hanem az övé.
Persze kaptam jutalmat minden esetben, aminek örültem is. És hogy milyen értékű volt a jutalom?
-Egy tábla csoki;
-Egy doboz cigaretta (mikor a telefontulajdonos realizálta, hogy dohányzom);
-Két doboz sör;
-Szex.
Ilyen esetekben ugyanis nem a jutalom értékét kell nézni, hanem a gesztust.
Persze, volt olyan is, aki meg se köszönte, hogy a meglelt telefonját őrizgettem...
utolsó: komolyan valaki szexet adott cserébe? :D
Amúgy meglett a telefon tulajdonosa! :) Szegény elzakózott, és akkor veszítette el a telóját.
#12 vagyok.
Igen, bár egy ártatlan "visszaadom a telefont és hálából meghív egy kávéra és üdítőre" tranzakciónak indult.
Ja igen, lényeges megjegyezni, hogy hölgy volt az illető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!