Az alábbi esetben valóban megtagadhatják az iskolában a gyerekeimről való információ szolgáltatását? Milyen törvény/jogszabály alapján?
A feleségem és a két kiskorú gyerekem 1,5 éve elköltözött tőlem, de még nem váltunk el. Fizetek X összeget havonta a gyerekek nevére, mert tudom, hogy őket jobb kihagyni a dolgainkból, és ne szenvedjenek hiányt.
Viszont két hete felhívtam az iskolát ahova járnak, hogy a tanulmányi előmenetelükről, stb. érdeklődjek, de az iskola elküldött engem a francba, azzal az indokkal, hogy a volt feleségem (már ez sem igaz, hiszen nem vagyunk elválva!) kérésére nem adhatnak ki nekem, apának semmilyen információt a gyerekeimről.
Hogy működik ez valójában? Valóban van joga ehhez, hogy ilyen szinten megtagadják a választ az érdeklődésemre? Mondták, hogy személyesen sem adnak tájékoztatást.
Én semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam sem a gyámhatóságtól, sem máshonnan, hogy eltilthatnák a gyerekeket. Akkor most mi van?
Nem tagadhatja meg.
Telefonon valóban nem adhat ki infót a gyerekekről (akárki mondhatja telefonba, hogy ő gyerekek apja), de ha személyesen bemégy, köteles tájékoztatni.
Ha a tanítónő/tanár/tanárnő, osztályfőnök nem tájékoztat a gyerekek tanulmányi előmeneteléről, iskolai viselkedéséről, akkor közöld vele, hogy most mégy az igazgatóhoz. Menjél is rögtön.
Ha ő sem hajlandó felvilágosítást adni, akkor közöld vele, hogy írásos panaszt teszel ellenük a fenntartójuknál. Ez általában a helyi önkormányzat, iskolatársulásnál a "anyaiskola" önkormányzata. A jegyzőnél tégy panaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!